Cele Mai Frumoase Sate: Care este obiectivul turistic al României din acest an

Asociaţia Cele Mai Frumoase Sate din Romania a desemnat care este obiectivul turistic al acestui an în România.
Economica.net - lun, 05 aug. 2013, 09:19
Cele Mai Frumoase Sate: Care este obiectivul turistic al României din acest an

Iubitorii de călătorii au putut nominaliza obiective turistice până la data de 20 iulie. Din cele aproape 50 de obiective propuse, punctajul cel mai mare a fost obţinut de Mocăniţa de pe Valea Vaser, Maramureş.

Aceasta este urmată de Mocănita de la Moldoviţa (Suceava), Biserica Rupestra (Braşov), Valea Zimbrilor (Braşov), Canionul 7 Scări (Braşov), Muzeul Oului (Suceava), Rezervaţia Târnovul Mare (Suceava), Peştera Polovragi (Gorj), Drumul Brânzei (Sibiu) şi Poiana Narciselor (Braşov).

Scopul concursului este acela de a promova România, de a atrage turişti, de a creşte gradul de vizibilitate al obiectivelor mai puţin cunoscute, precum şi atragerea de resurse financiare pentru renovarea, conservarea şi punerea în valoare a acestor obiective turistice şi culturale din ţară.

Despre plimbărule cu ocănita din Maramureş a scris şi ECONOMICA.NET.

Inaugurat în 2011, hotelul tren din gara Vişeu de Sus, îşi aşteaptă turiştii. Denumit Carpatia Express, hotelul este format dintr-o locomotivă cu abur, un vagon restaurant şi două vagoane de dormit, fiecare cu zece cabine de două locuri. Acestea au fost produse de Republica Democrată Germană pentru căile ferate ale Cehoslovaciei.

Chiar dacă astăzi nu mai circulă, turiştii români, dar şi cei străini se cazează cel puţini o noapte în tren şi se plimbă a doua zi cu mocaniţa pe ultima cale ferată forestieră din țară care însă este activă, atunci când vizitează Maramureşul. Trenul a fost recondiţionat cu ajutorul unei fundaţii elveţiene.

CITEŞTE ŞI O altfel de vacanţă în România: Dormi în hotelul tren şi te deplasezi cu mocăniţa

Care sunt prețurile 

Pachetul de bază costă 162 de lei/persoană şi include cazarea pentru o noapte în regim double, o cină şi un mic dejun în vagonul-restaurant iar a doua zi, la 9 dimineaţa se pleacă cu Mocăniţa până la Paltin. Plimbarea cu mocanița durează aproximativ cinci ore. La Paltin, turiştii pot admira împrejurimile iar firma organizatoare le pune la dispoziţie şi servicii de catering, contra cost. Pentru două nopţi de cazare, preţul este de 281 de lei/persoană. În plus, se pot organiza şi chartere cu mocaniţa pentru grupuri mai mari. 

Firma care operează mocăniţa şi car administrează hotelul-tren, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 255.000 de euro şi a înregistrat un profit de peste 20.000 de euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. 

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: Noul terminal RO-RO din Portul Constanţa va fi inaugurat pe 15 mai
Grindeanu: Noul terminal RO-RO din Portul Constanţa va fi inaugurat pe 15 mai
Noul terminal RO-RO (roll-on/roll-off) din Portul Constanţa va fi inaugurat pe data de 15 mai, a anunţat, vineri, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe pagina sa......
S&P a retrogradat Israelul din cauza riscurilor geopolitice ridicate
S&P a retrogradat Israelul din cauza riscurilor geopolitice ridicate
Agenţia de evaluare financiară S&P Global Ratings a coborât, vineri, ratingul Israelului, de la "AA minus" până la "A ...
CIA avertizează că Ucraina poate pierde războiul anul acesta, fără un nou ajutor militar
CIA avertizează că Ucraina poate pierde războiul anul acesta, fără un nou ajutor militar
Directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), William Burns, a avertizat joi că Ucraina ar putea pierde războiul ...
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Explorăm impactul reducerii recompenselor pentru minerit, proiecțiile experților privind prețul Bitcoin după halvingul ...