Carmen Adamescu scapă de arestul la domiciliu

Curtea de Apel Bucureşti a admis joi contestaţia depusă de Carmen Adamescu, fosta soţie a omului de afaceri Dan Adamescu, judecătorii înlocuind arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar, într-un dosar în care este cercetată pentru delapidare şi evaziune fiscală.
Economica.net - joi, 18 oct. 2018, 17:53
Carmen Adamescu scapă de arestul la domiciliu

Iniţial, pe 11 octombrie, Tribunalul Bucureşti a decis ca fosta soţie a lui Dan Adamescu să fie plasată în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

Carmen Adamescu a făcut contestaţie, admisă joi de Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care a decis ca ea să fie cercetată în libertate sub control judiciar. Decizia este definitivă.

Carmen Adamescu este urmărită penal de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru delapidare şi evaziune fiscală.

„În fapt, în perioada octombrie 2004 – iulie 2017, în mod repetat, cu intenţie şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de preşedinte al consiliului de administraţie şi director general al persoanei vătămate U.S.C. SA, inculpata Adamescu Carmen a însuşit: în favoarea a 4 societăţi comerciale controlate de aceasta, suma totală de 44.895.39 lei, prin încheierea cu aceste societăţi a unor contracte fictive, de natură a crea aparenţa ieşirii licite a acestei sume din patrimoniul persoanei vătămate (contracte de management/consultanţă în afaceri, contracte de prestări servicii, contracte de intermediere comercială); în interes personal, suma de 3.049.547 lei, fie prin ridicare directă în numerar din casieria persoanei vătămate, fie prin efectuarea unor plăţi din conturile bancare ale persoanei vătămate”, susţin procurorii.

Tot joi, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au aplicat sechestru asigurător pe 16 bunuri imobile deţinute de Carmen Adamescu şi cele 4 firme implicate în acest dosar.

Printre imobile se numără Hotelul Rex din Mamaia, şase apartamente în imobilul în care Carmen Adamescu se află în arest la domiciliu, un teren în Ghimpaţi, un apartament în Poiana Braşov şi o casă naţionalizată pe strada Lascăr Catargiu din Capitală.

Dosarul a fost deschis ca urmare a unui denunţ depus de Alexander Adamescu, fiul vitreg al lui Carmen Adamescu, între cei doi fiind un conflict în legătură cu moştenirea averii lui Dan Adamescu.

Alexander Adamescu este şi el cercetat de DNA într-un dosar de corupţie, pe numele său fiind emis în anul 2016 un mandat european de arestare. În prezent, Alexander Adamescu se află în Marea Britanie.

Te-ar mai putea interesa și
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său aerian
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său ...
 Drone şi rachete ruse au vizat în noaptea de joi spre vineri centrale electrice în centrul şi estul Ucrainei, a anunţat vineri ministrul energiei ucrainean, Gherman Galuşcenko, în timp ce......
Dreptul internaţional îi permite unei ţări NATO să trimită trupe în Ucraina – experţi parlamentari germani
Dreptul internaţional îi permite unei ţări NATO să trimită trupe în Ucraina – experţi parlamentari germani
Desfăşurarea de către o ţară din NATO a unor forţe terestre în Ucraina nu ar însemna în mod automat că alte ţări ...
Situaţia din Haiti este „cataclismică”: Bandele armate controlează circa 80% din capitala Port-au-Prince, iar criza alimentară s-a agravat – raport ONU
Situaţia din Haiti este „cataclismică”: Bandele armate controlează circa 80% din capitala Port-au-Prince, ...
Peste 1500 de oameni au fost ucişi în escaladarea violenţelor dintre bandele din Haiti de la începutul acestui an, arată ...
Salariile personalului de la sol al Lufthansa vor creşte până la 18%
Salariile personalului de la sol al Lufthansa vor creşte până la 18%
Personalul de la sol al Lufthansa va beneficia de o creştere a salariilor de până la 18%, după ce s-a ajuns la un acord ...