Carrefour: Candidaţii refuză locul de muncă, dacă e într-un magazin departe de casă

Apropierea faţă de casă a devenit în ultimii ani un criteriu foarte important pentru candidaţi în alegerea locului de muncă. Avem situaţii în care candidaţii refuză propunerea de a veni la interviul de angajare, sau nu se mai prezintă la interviul programat, pentru că află că locul de muncă vacant e într-un magazin departe de casă, au spus recrutorii Carrefour pentru ECONOMICA.NET. Acesta este principalul motiv pentru care la Carrefour, cea mai mare fluctuaţie de personal e la posturile din magazine. 
Economica.net - sâm, 12 nov. 2016, 22:11
Carrefour: Candidaţii refuză locul de muncă, dacă e într-un magazin departe de casă

Carrefour Romania a fost şi în anul 2015 a opta cea mai mare companie privată din România, după numărul mediu de salariaţi, potrivit unei statistici ECONOMICA.NET, făcută pe baza informaţiilor comunicate de Registrul Comerţului publicaţiei noastre.

Carrefour Romania a avut, în medie, 7.985 salariaţi în 2015, cu 701 în plus faţă de valoarea anului 2014.

Recrutorii Carrefour au vorbit într-un interviu acordat ECONOMICA.NET despre cele mai mari dificultăţi cu care se confruntă în ceea ce priveşte recrutarea şi retenţia salariaţilor.

Regiunile unde găsim mai greu oameni sunt cele în care rata şomajului e mică şi există multe oportunităţi de angajare, în oraşe precum: Bucureşti, Braşov, Sibiu, Timişoara, Cluj, Oradea şi Constanţa, mai ales pe timpul verii. Cea mai mare fluctuaţie de personal o înregistrăm pentru posturile disponibile în magazine. Proximitatea faţă de domiciliu a devenit în ultimii ani un criteriu foarte important pentru candidaţi în ceea ce priveşte alegerea locului de muncă. Avem situaţii în care candidaţii refuză propunerea de a veni la interviul de angajare, sau nu se mai prezintă la interviul programat, pentru că află că locul de muncă e într-un magazin departe de casă, au spus recrutorii Carrefour pentru ECONOMICA.NET.

Cea mai problematică rată de fluctuaţie a personalului e însă pe zona de produse proaspete

În Carrefour punem accent pe zona de produse proaspete, de aceea profesioniştii din aceste raioane sunt foarte importanţi. Posturile ocupate de aceştia necesită calificare profesională (atestat de măcelar, cofetar, bucătar; motostivuitorist, lucrător întreţinere, etc). Având în vedere că numarul şcolilor care oferă aceste calificări a scăzut, am adaptat profilul candidaţilor şi am recrutat şi persoane fără experienţă, dar calificate, sau am format dintre angajaţii existenţi. Avem parteneriate locale cu licee şi şcoli de meserii, şi oferim tinerilor stagii de practică în laboratoarele noastre, au adăugat recrutorii Carrefour.

Cu ce beneficii ofertează Carrefour candidaţii 

Pachetul de beneficii este acordat tuturor angajaţilor companiei şi include tichete de masă, asigurare medicală, cupoane de magazin, ajutoare pentru evenimentele speciale din viaţa angajaţilor, primă de vacanţă, zile libere plătite, ne-au spus recrutorii Carrefour.

Majoritatea angajărilor se fac pe perioadă nedeterminată

Angajările pe durată determinată se fac numai la înlocuirea concediilor de lungă durată şi în perioadele în care avem nevoie să suplimentăm activitatea angajaţilor noştri temporar, de exemplu în preajma sărbătorilor sau pe timpul verii în anumite oraşe, ne-au spus oficialii Carrefour.

Creşte Carrefour salariile angajaţilor în 2017?

În fiecare an lansăm un dialog cu partenerii noştri sociali (Sindicatul Salariaţilor grupului Carrefour în România) asupra creşterilor salariale şi pachetelor de beneficii. Avem probabil cel mai bun dialog social din retailul românesc, susţin recrutorii Carrefour.

În acest moment, cele mai multe posturi pentru care facem recrutări sunt pentru magazine, în principal posturi de lucrător comercial, casier şi profesionişti produse proaspete – bucătar, patiser, cofetar, brutar, măcelar, preparator peşte, au conchis recrutorii Carrefour.

Te-ar mai putea interesa și
FMI prognozează că economia mondială va crește cu 3,2% în 2024 și 2025
FMI prognozează că economia mondială va crește cu 3,2% în 2024 și 2025
Economia mondială ar urma să înregistreze încă un an de creştere lentă, dar constantă, pe fondul avansului SUA, al dificultăţilor provocate de inflaţia ridicată, al cererii slabe din......
Iohannis a promulgat legea prin care Ministerul Finanțelor primește dreptul de a reprezenta România în toate litigiile arbitrale internaţionale
Iohannis a promulgat legea prin care Ministerul Finanțelor primește dreptul de a reprezenta România în toate litigiile ...
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi legea de aprobare a Ordonanţei de urgenţă 6/2024, conform căreia se acordă ...
Nissan plănuiește că până în 2029 să producă în masă autovehicule electrice alimentate cu baterii de ultimă generație
Nissan plănuiește că până în 2029 să producă în masă autovehicule electrice alimentate cu baterii de ultimă generație
Nissan Motor se aşteaptă ca până la începutul lui 2029 să producă în masă vehicule electrice (EV) alimentate cu ...
Companiile din grupul Signal Iduna raportează prime brute subscrise de peste 367 de milioane de lei pentru 2023, în creștere cu 33%
Companiile din grupul Signal Iduna raportează prime brute subscrise de peste 367 de milioane de lei pentru 2023, în creștere ...
Cele două companii Signal iduna care activează în România anunță că și-au consolidat poziția pe piața românească ...