Cartierele din Bucureşti unde preţurile la apartamente au explodat

Preţurile apartamentelor cu două camere din Bucureşti s-au majorat în medie cu 6% la sfârşitul anului trecut, comprativ cu aceeaşi perioadă din 2016. 
Economica.net - sâm, 20 ian. 2018, 07:17
Cartierele din Bucureşti unde preţurile la apartamente au explodat

Preţul mediu al unui apartament cu două camere în Bucureşti a fost în luna decembrie 2017 cu 6% mai mare deât cele din decembrie 2016, arată o analiză ECONOMICA.NET pe baza datelor Anunţul Telefonic. 

Există zone în care preţurile cerute de proprietari sunt mai mari chiar şi cu 26%, dar şi cartiere unde locunţele s-au ieftinit semnificativ. 

Spre exemplu, cea mai mare creştere consemnată, de 26%, se înregistrează pentru zona Rahova-Sebastian, acolo unde un apartament cu două camere costa în decembie 2017 aproape 52.000 de euro. În decembrie 2016, preţul a fost de 41.273 de euro. 

Creşteri notabile ale preţurile apartamentelor s-au mai observat şi în cazul celor din zonele Ştefan cel Mare – Tei, de 20%, Griviţa – Gara de Nord (18%), Aviaţiei (17%), Pantelimon (16,8%), Unirii (16,7%) şi în Berceni-Giurgiului (15,6%). 

La polul opus, preţul mediu al apartamentelor cu două camere din zona Moşilor-Dacia s-au redus cel mai mult, cu 15,4%. De asemenea, apartamentele din 13 Septembrie s-au ieftinit cu 14,4%, iar cele din zona 1 Mai – Domenii, cu 7%. 

Unde sunt cele mai ieftine şi cele mai scumpe locuinţe 

În zonele în care s-au înregistrat cele mai mari creşteri ale preţului mediu la apartamentele cu două camere se regăsesc şi cele mai ieftine. 

Spre exemplu, apartamentele din zona Griviţa – Gara de Nord au crescut cu 18%, la sfârşitul lunii decembrie 2017 preţul mediu a fost de 46,791 de euro. Pe locul doi se află apartamentele din zona Berceni-Giurgiului, care deşi s-au scumpit cu 15,6%, preţul final a fost în decembrie de 50.828 euro. 

Preţul apartamentelor din zona Rahova – Sebastian s-a majorat cu 26%, însă preţul final este de 52.000 de euro. 

Cele mai scumpe apartamente cu două camere se regăsesc în zonele Aviaţiei (106.607 euro), Alba Iulia-Decebal-Muncii (103.300 euro), Băneasa (93.589 euro), Unirii (93.574 euro) şi Tineretului – Timpuri Noi (82.882 euro). 

Iată mai jos care au fost preţurile la locuinţe din cartierele Bucureştene

Pretul mediu petnru apartamentele cu doua camere in decembrie 2017
Infogram
Te-ar mai putea interesa și
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea centralei Nehoiașu 2, parte a amenajării hidrotehnice Siriu-Surduc......
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
Luând ca exemplu merele, produs pentru care există date atât la nivel local cât și pentru mare parte dintre statele ...
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
Debutul pe piață al modelului electric BMW i3 a fost unul dificil, însă acum marca și-a depășit clar rivalii din segmentul ...
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen răspândit în România, deși e o faptă penală
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen ...
Topul infracțiunilor informatice din România este condus de accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni ...