Cât a muşcat Ryanair din cota de piaţă a Wizz Air în România

Trei companii aeriene controlează 98% din piaţa zborurilor low-cost din România, arată datele Innovata, cuprinse în raportul financiar al operatorului Wizz Air, care domină piaţa cu o cotă de peste 60%. 
Andrada Ghira - mie, 25 mai 2016, 21:03
Cât a muşcat Ryanair din cota de piaţă a Wizz Air în România

Prezentă de aproape zece ani pe piaţa din România, Wizz Air a reuşit să transporte cei mai mulţi pasageri, mai mulţi chiar şi decât transportatorul naţional, Tarom. 

Anul trecut, Wizz Air a transportat 4,5 milioane de pasageri din şi spre România, cea mai populară rută fiind Bucureşti-Londra. 

Wizz Air s-a extins nestingherită pe piaţa românească, cu şapte baze la București, Cluj-Napoca, Iași, Tîrgu Mureș, Sibiu, Craiova și Timișoara, dar şi cu zboruri operate de pe aeroporturile de la Suceava şi Constanţa. 

Gigantul Ryanair vrea şi el o felie cât mai mare din piaţa din România. În doi ani de la lansarea zborurilor din Bucureşti spre Dublin şi Londra, compania a transportat un milion de pasageri. O’Leary, şeful excentric de la Ryanair, spunea anul trecut că vrea să transporte 10 milioane de pasageri în cinci ani pe piaţa din România. În plus, compania irlandeză a anunţat că va reduce tarifele la biletele de avion cu 7%. 

Chiar dacă Ryanair nu a ajuns la mărimea Wizz Air în România, compania irlandeză şi-a adjudecat o cotă de 13,74% din piaţa low-cost de la noi, în creştere de la 4,8%, asta în timp ce cota Wizz Air s-a redus de la 67,7% în anul fiscal 2015, la 60,38% în anul fiscal 2016. 

Blue Air a înregistrat o uşoară creştere de la 22,5%, la 23,66%. 

Alte companii low-cost care mai operează pe piaţa autohtonă sunt Pegasus Airlines care zboară pe ruta Bucureşti-Istanbul, Flydubai care zboară de la Bucureşti la Dubai, Vueling care zboară de la Bucureşti la Barcelona şi Bilbao şi de la Cluj-Napoca la Barcelona. urowings, parte din grupul Lufthansa AG, a preluat operaţiunile Germanwings şi de la Bucureşti mai zboară doar spre Dusseldorf, în timp ce airberlin, singura care leagă Bucureştiul de capitala Germaniei, este considerată ca fiind companie hibrid de low-cost, cu servicii precum cele ale unei companii de linie.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...