Cât au vândut magazinele în cele trei zile de campanie Black Friday

Weekendul trecut magazinele din România au organizat evenimentul Black Friday când au pus la bătaie mii de produse cu reduceri de până la 99%. Dar la cât s-au ridicat vânzările?
Economica.net - lun, 26 nov. 2012, 08:11
Cât au vândut magazinele în cele trei zile de campanie Black Friday

Altex a vândut în cele trei zile de campanie Black Friday, împreună cu Mediagalaxy, produse de 15 milioane de euro.

„În topul vânzărilor s-au situat televizoarele LED, frigiderele, maşinile de spălat, urmate de laptopuri şi tablete. Din cele trei zile de vânzări, cel mai mare volum a fost înregistrat în prima zi, pe 23 noiembrie, când vânzările au ajuns la 6 milioane de euro”, a comunicat Altex, într-un comunicat.

Flanco a anunţat că a avut vânzări de 55 milioane lei (12,1 milioane euro la cursul BNR de vineri). Cele mai căutate produse au fost televizoarele cu ecran plat, notebook-urile, tabletele, aparatele foto, maşinile de spălat şi produsele electrocasnice încorporabile.

F64 a avut 5.800 de comenzi

F64 Studio, lider pe piaţa echipamentelor foto din România, anunţă  rezultatele obţinute în urma campaniei Black Friday. În cele trei zile de reduceri, F64 a înregistrat 5.800 de comenzi, dintre care 74% au venit exclusiv online, prin intermediul site-ului f64.ro. Valoarea totală a comenzilor înregistrate în ultimul weekend al lunii noiembrie s-a ridicat la 1,47 milioane euro. Mai mult, peste 80% dintre comenzi au fost livrate, urmând ca toate celelalte colete să fie trimise în cel mai scurt timp.

 “Interesul pentru echipamentele foto, în decursul celor trei zile de reduceri, a fost peste aşteptări, şi ne bucurăm că tot mai multe persoane sunt interesate de ofertele noastre. Am înregistrat un trafic peste estimările iniţiale, de peste 20 de ori mai mare decât într-o zi obişnuită, motiv pentru care echipa F64 a monitorizat permanent activitatea pe site şi a încercat să rezolve probleme apărute, în cel mai scurt timp. De asemenea, echipei de la Online i s-au alăturat, în weekend, şi colegii din alte departamente, pentru ca fluxul de lucru să fie mult mai eficient şi rapid.”, Marian Alecsiu, general manager F64.

Vânzările evoMAG au depăşit 1 milion de euro în weekendul reducerilor

evoMAG, unul dintre jucătorii importanţi de pe piaţa de comerţ online,  a înregistrat 6.174 de comenzi care au totalizat venituri de 970.000 de euro. Site-ul a înregistrat un trafic de 250.584 de vizite, iar numărul de produse comandate s-a ridicat la 9.321 de produse, 93% din stocul pus la bătaie de retailer.

Compania a prelungit promoţiile şi in weekend când s-au înregistrat 1730 de comezi ce au totalizat 140.000 de euro.  

KOYOS.ro a înregistrat 500.000 de vizitatori

KOYOS.ro  a înregistrat și un număr record de vizite pe toată durata campaniei Black Friday, având 500.000 de vizitatori și aproximativ 2,5 milioane de pagini vizitate.

,,De Black Friday, am înregistrat comenzi de 20 de ori mai multe față de o zi obișnuită și ne pare rău că am putut onora doar 85% din acestea. Vrem să ne revanșăm față de toți clienții care nu au mai putut beneficia de comenzi și pregătim pentru aceștia vouchere cu discount ce vor putea fi folosite toată luna decembrie” Dana Iorga, Director General KOYOS.ro.

Numărul comenzilor de Black Friday s-a ridicat la peste 6000, cele mai dorite produse fiind laptopurile, telefoanele mobile și produsele pentru baie, acestea din urmă fiind în premieră în Black Friday. Până la ora acestui comunicat magazinul a onorat aproximativ 85% din comenzi, iar reprezentanții magazinului online pregătesc câte un voucher cu discount pentru toți clienții ale căror comenzi nu au putut fi onorate.

eMAG a vândut de 15 miloane de euro

eMAG, cel mai mare magazin online din România a înregistrat în weekend-ul vânzări de 15.73 milioane euro cu un total de peste 180.000 de produse vândute.

Numai vineri retailerul a avut 92.000 de comezi ce au totalizat 12 milioane de euro.

PayU: magazinele şi-au majorat vânzările cu 325%

Magazinele online care au implementat promoții pe 23 noiembrie 2012 – Black Friday – și-au majorat vânzările cu 325% față de ziua anterioară, conform datelor din sistemul PayU. Față de Black Friday din 2011, numărul mai mare de magazine participante la Black Friday a dus la o creștere a numarului de tranzactii de 104% pe 23 noiembrie 2012 față de 25 noiembrie 2011.

Cele mai mari creșteri au fost înregistrate de segmentul IT&C, românii cheltuind vineri cu 307% mai mult pentru produse din această categorie fata de alte zile ale săptămânii trecute. Din același segment provine și tranzacția cu cea mai mare valoare, însumând 6900 de euro.

Alte creșteri importante au avut loc și pe segmentul site-urilor de reduceri (61%), jucarii, carti, bijuterii (20%) în timp ce creșteri moderate au fost observate în categoria fashion (8%).

În ceea ce privește valoarea medie a unei comenzi cu plata online, creșteri semnificative s-au manifestat in industria IT&C, de la 118 euro la 138 de euro, în timp ce pentru alte categorii de produse, coșul mediu nu a înregistrat evoluții semnificative.

Numărul mare de vizitatori a blocat site-urile unor retaileri, alte pagini au funcţionat cu dificultate, iar în cazul unor magazine stocurile multor produse s-au epuizat chiar după primele ore ale zilei de vineri. De asemenea, unele magazine fizice de electronice şi electrocasnice au fost vineri aglomerate.

Conceptul Black Friday, preluat de pe piaţa americană, marchează intrarea în sezonul de cumpărături de iarnă prin acordarea de reduceri semnificative de preţuri, în general pentru o zi.

Te-ar mai putea interesa și
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP Inc. au anunțat un parteneriat istoric, pe mai mulți ani pentru promovarea inovării sustenabile și pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1 Scuderia Ferrari,......
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane ...
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...