Cât câştigă RATB din abonamentele plătite prin SMS

Regia Autonomă de Transport Bucureşti a introdus de ceva vreme plata abonamentului pe zi prin intermediul serviciului de mesaje scrise trimise la numărul 7456. Câţi dintre călători folosesc serviciul şi cât câştigă compania din acestă metodă de taxare?
Economica.net - sâm, 06 iul. 2013, 08:28
Cât câştigă RATB din abonamentele plătite prin SMS

Potrivit reprezentanţilor RATB, în primele 6 luni ale anului 2013, s-au achiziţionat 55.535 abonamente de o zi, reprezentând 74,48% din totalul abonamentelor de acest tip vândute în această perioadă.

“Estimăm că, până la sfârşitul anului 2013, ponderea abonamentelor achiziţionate prin SMS se va menţine la acelaşi nivel (o cotă de ~3/4). Metoda plăţii prin SMS este parte componentă a unui proces mai amplu demarat de RATB, de înnoire şi diversificare a ofertei de instrumente de plată a călătoriei. Apreciem că interesul călătorilor faţă de această modalitate de plată este mai crescut în rândul tinerilor, obişnuiţi să utilizeze tehnologii noi şi al celor care nu doresc să depindă de programul centrelor de vânzare carduri”, au declarat pentru ECONOMICA.NET reprezentanţii companiei.

Preţul abonamentului de o zi este de 8 lei, RATB încasând integral preţul acestuia, iar procesatorului de plăţi îi revin 1,6 lei, corespunzător contravalorii unui card Multiplu.

Faţă de metoda clasică prin care cardul se poate reîncărca cu 8 lei fără să mai fie nevoie de achiziţionarea altui card pentru fiecare sms călătorul plăteşte 1.6 lei în plus, bani pe care prin metoda de achiziţionare a titlurilor de călătorie nelimitate timp de o zi nu i-ar mai da.

Întrebaţi de metoda de achitare direct prin terminalul mobil care încorporează tehnologia NFC, RATB spune că este deschis noilor evoluţii ale tehnologiei şi analizează oportunităţile oferite de acestea.

“Considerăm că diversificarea modalităţilor de plată reprezintă o cale de creştere a gradului de atractivitate a serviciilor noastre. În funcţie de posibilităţile financiare şi logistice, vom analiza oportunitatea introducerii noilor tehnologii în oferta noastră”, au mai declarat reprezentanţii RATB.

Serviciul este disponibil clienţilor Orange, Vodafone, Cosmote şi Digi Mobil, iar preţul unui SMS este de 1.75 euro fără TVA.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...