Cât costă un skipass iarna aceasta în zece staţiuni din România

Preţurile la skipass în România variază de la o staţiune la alta. Cele mai scumpe tarife sunt practicate de firmele ce se ocupă de transportul pe cablu din staţiunile de pe Valea Prahovei. ECONOMICA.NET vă spune care sunt preţurile şi în staţiuni din judeţele Hunedoara, Gorj, Alba şi Harghita. 
Economica.net - sâm, 14 dec. 2013, 13:15
Cât costă un skipass iarna aceasta în zece staţiuni din România

Ski Resort Transalpina – Voineasa, judeţul Vâlcea

Cel mai nou domeniu schiabil din România, Ski Resort Transalpina, va fi redeschis pe 14 decembrie. Iubitorii sporturilor de iarnă beneficiază aici de şapte pârtii, dotate cu telescaun şi telegondolă.
Un skipass pentru un adult, pentru o zi, şi care este valabil pe toate instalaţiile funcţionale din ziua respectivă, costă 100 de lei. Acestui skipass îi sunt alocate 50 de puncte, care se vor folosi la urcările cu instalaţiile pe cablu. Spre exmplu, pentru urcarea cu telegondola se vor folosi 10 puncte, pentru urcarea cu telescaunul 6 puncte, iar urcarea cu teleski este de 4, respectiv 3 puncte.

Un skipass pentru şapte zile costă 420 de lei, iar pentru cinci zile, 350 de lei. Copii şi studenţii beneficiază de reduceri. Pentru detalii şi oferte, click aici.

Arena Platoş – Păltiniş, judeţul Sibiu

La complexul Arena Platoş, în apropiere de staţiunea Păltiniş, judeţul Sibiu, sunt amenajate cinci pârtii, dotate cu patru instalaţii de transport pe cablu, tunrui de zăpadă, nocturnă, iar de anul acesta a fost amenajată şi o pârtie de sănii cu nocturnă.

Preţurile la skipass-urile sunt la fel ca cele de anul trecut. Preţul o singură zi pentru un adult şi copil care are mai mult de 12 ani este de 55 de lei în timpul săptămânii şi 70 de lei în perioada vârf de sezon. Pentru cinci zile, preţul creşte la 225 de lei. Elevii, stundeţii şi pensionarii benefciază de reduceri. Pentru mai multe detalii şi oferte, click aici.

Sinaia, Predeal, Buşteni 

La Sinaia, Predeal şi Buşteni, preţurile la skipass sunt la fel. Astfel, pentru o zi, un adult trebuie să soată din buzunar 125 de lei în extrasezon şi 145 de lei în sezon. Pentru un copil, skipass-ul costă 65 de lei în extrasezon şi 75 de lei în sezon. Preţurile sunt mai mari atunci când vine vorba de un skipass pentru cinci zile: un adult trebuie să plătească 480 de lei în extrasezon şi 570 de lei în sezon, iar pentru un copil, tariful este de 240 de lei în extrasezon şi 285 de lei în sezon. Pentru mai multe detalii, click aici. 

Poiana Braşov 

În Poiana Braşov, iarna aceasta, un skipass pentru o zi pentru un adult costă 140 de lei, iar pentru cinci zile tariful este de 470 de lei. În ceea ce priveşte skipass-ul pentru un copil, tarifele sunt: 80 de lei pentru o zi şi 245 lei pentru cinci zile. Detalii, aici

Şureanu, Judeţul Alba

Transportul pe cablu pe pârtiile Şureanu din judeţul Alba costă în funcţie de numărul de urcări pe teleschi sau telescaun. Spre exemplu, o cartelă cu 20 de puncte (folosire telechi – 1 punct, telescaun – 2 puncte) pentru un adult, costă 60 de lei, iar pentru un copul 55 de lei. Un abonament pentru o zi pentru teleschi şi telescaun costă 85 de lei pentru adulţi şi 80 de lei pentru copii. Pentru detalii, click aici.

Rânca, Judeţul Gorj

Pentru transportul pe cablu în staţiunea Rânca nu există skipass pentru o zi sau mai multe zile, ci cartele cu puncte. Pentru teleschiul M1 şi M3 se vor folosit patru puncte, pentru teleschiul M2 3 puncte. Pentru baby-lift M1 şi M4 e nevoie de două puncte. Cea mai scumpă cartelă, cu 192 de puncte costă 150 de lei. Cea mai ieftină cartelă este cea de 12 puncte şi costă 12 lei. Pentru detalii, click aici.

Straja, judeţul Hunedoara 

În staţiunea Straja, un skipass pentru o zi, pentru toate teleschiurile administrate de firma Comexim, costă 90 de lei, iar pentru cinci zile, tariful este de 380 de lei. Pentru mai multe detalii, click aici.

Mădăraş, judeţul Harghita
Iarna a deschis sezonul de schi şi pe pârtiile din Mădăraş. Aici un skipass pentru o zi costă 60 de lei pentru adulţi şi 42 de lei pentru copii. Un abonament de cinci zile costă 252 de lei pentru adulţi, iar pentru copii, preşul este de 178 de lei. Copii mai mici de şase ani au acces gratuit. Pentru mai multe detalii, click aici.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...