Cătălin Chelu pregăteşte oferta de preluare a Electroargeş. Creştere maximă a acţiunilor la Bursă

Acţiunile producătorului de electrocasnice Electroargeş Curtea de Argeş cresc cu 14,9%, la o oră de la deschiderea bursei, ca urmare a informaţiilor privind iminenţa unei oferte de preluare obligatorie a companiei. Firmele controlate de omul de afaceri Cătălin Chelu îşi vor îndeplini obligaţia prevăzută de lege la depăşirea pragului de deţinere concertată de 33% din acţiunile companiei, au confirmat oficialii acesteia.
Adrian N. Ionescu - joi, 31 ian. 2013, 09:35
Cătălin Chelu pregăteşte oferta de preluare a Electroargeş. Creştere maximă a acţiunilor la Bursă

Sistemul de tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) permite doar o variaţie maximă de 15% faţă de închiderea zilei precedente. La ora 11,30, acţiunile Electroargeş Curtea de Argeş (ELGS) creşteau cu 14,99%.

„Din câte ştiu, dl. Cătălin Chelu lucrează la oferta publică pe care este obligat s-o desfăşoare la şase companii, printre care şi Electroargeş“, a declarat, pentru ECONOMICA.NET, Ion Gavrilă, directorul general adjunct al companiei.  Ion Gavrilă este şi vicepreşedintele consiliului de administraţie al firmei.

Cătălin  Chelu controlează Electroargeş Curtea de Argeş (ELGS) prin mai multe firme. 

În septembrie anul trecut Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) l-a amendat cu cîte 100.000 de lei pe Cătălin Chelu şi pe 4 dintre partenerii săi, pentru că, prin Bran Oil şi prin alte 17 firme pe care le controlează direct, au acţionat împreună (concertat) pentru achiziţia a mai mult de 33% din acţiunuile ELGS, fără să se ofere, ulterior, să cumpere acţiunile celorlalţi acţionari, aşa cum prevedea legea la acest prag.

Totodată, astăzi sau mâine, ar urma să se afle verdictul instanţei în litigiul pe care societatea îl are cu un alt investitor proeminent, Tudor Dumitru, care a contestat ultima majorare de capital dintr-o serie prin care Chelu a ajuns la deţinenera controlului.

Periodic, autoritatea pieţei de capital, CNVM, dispune prelungirea cu câte 2 săptămâni a opririi de la tranzacţionare a uni pachet de peste 18,8 milioane de acţiuni ELGS (circa 30% din total).

Acţiunile respective rezultă din majorarea de capital contestată în instanţă de Tudor Dumitru. Investitorul are acum puţin peste 5% din acţiunile ELGS, împreună cu o firmă pe acre o controelază, deşi înainte de diluarea pachetului său prin majorarea de capital avea peste 12%.

Exportul de aspiratoare în Germania dar şi de incubatoare de ouă în Moldova, Italia , Libia şi Spania alimentează profitul companiei.

Gloria de altădată a electrocasnicelor românești a găsit o altă nişă profitabilă de afaceri şi cu un dispozitiv de absorbţie şi ventilaţie a fumului şi a gazelor arse din coşuri, din cele amplasate pe hornuri ca să mărească tirajul cu ajutorul vântului vântului într-un aliat în asigurarea ventilării.

Electroargeş Curtea de Argeş (ELGS) este evalută la peste 45 de milioane de lei (curca 11 mil. euro), potrivit preţului de piaţă de la  BVB.

Compania a obşinut un profit net de 9 milioane de lei, în primele nouă luni din 2012, cu 70% mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2011, din afaceri de 105 milioane de lei, în creştere cu 11%.

Rezultatele preliminare pe 2012 vor fi raportate pe 15 februarie.

Te-ar mai putea interesa și
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul militar pentru Ucraina, blocat în Congresul american de mai multe luni de zile şi care ar urma să fie supus la vot sâmbătă, "nu va putea să schimbe nimic" în ceea ce priveşte......
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – surse
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – ...
Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă ...
Vamă nouă cu Ungaria: Deschiderea punctului de trecere a frontierei la Beba Veche ajunge pe masa Guvernului
Vamă nouă cu Ungaria: Deschiderea punctului de trecere a frontierei la Beba Veche ajunge pe masa Guvernului
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) propune aprobarea prin Hotărâre a Guvernului deschiderea punctului ...
Pintea, Ministerul Agriculturii: Peste 2,39 miliarde de euro au intrat în conturile fermierilor, până astăzi
Pintea, Ministerul Agriculturii: Peste 2,39 miliarde de euro au intrat în conturile fermierilor, până astăzi
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a virat în conturile fermierilor peste 2,39 miliarde de ...