Caterpillar: Televizorul a înlocuit şcoala şi România a pierdut avantajul muncitorilor calificaţi

România a pierdut, în ultimii 20 de ani, avantajul ce consta în forţa de muncă calificată, a declarat, pentru AGERPRES, Liviu Neagu, general manager Bergerat Monnoyeur România & Moldova, fabricantul utilajelor Caterpillar.
Economica.net - Dum, 11 nov. 2012, 20:11
Caterpillar: Televizorul a înlocuit şcoala şi România a pierdut avantajul muncitorilor calificaţi

‘Formarea profesională la nivel de ţară este din ce în ce mai slabă. Vina este, probabil, a televizorului. Se promovează, într-o formă sau alta, câştigurile uşoare, mari, rapide şi, din păcate, nimeni nu mai promovează ideea de a învăţa o meserie, de a face un liceu mecanic sau economic şi, mai ales, de a face ceea ce îţi place, astfel încât, în momentul în care vei ieşi pe piaţa muncii să fii dornic şi pregătit să profesezi într-un anumit domeniu. Până la urmă, ceea ce contează este mentalitatea oamenilor, a celor care urmează să vină în câmpul muncii. Banii se câştigă cu sudoare, greu, însă, în final, trebuie câştigaţi într-o manieră plăcută. Ca să-i câştigi într-o manieră plăcută, trebuie să ştii ce faci, pentru că, dacă trebuie să faci ceea ce nu ştii, va fi tot timpul un chin, o corvoadă să progresezi’, a spus Neagu.

Potrivit acestuia, companiilor le este dificil să recruteze angajaţi cu mentalitate de luptător, de învingător.

‘Este şi mai greu să găseşti oameni care să aibă aceste calităţi şi să fie, în acelaşi timp, formaţi’, a mai spus oficialul Bergerat Monnoyeur.

Fiind întrebat dacă este afectat producătorul american Caterpillar de criza europeană, Neagu a răspuns că, fiind un brand mondial, activează pe o serie întreagă de pieţe care acum sunt în creştere şi au economii puternice, ca atare impactul este scăzut.

‘Excluzând partea de sud a Europei care este afectată de criză, celelalte ţări europene au mers relativ bine în prima parte a anului (din punct de vedere al construcţiilor n.r.). Problemele au început să apară, pentru multe ţări, în partea a doua a acestui an, foarte important fiind accesul la finanţare al companiilor din aceste ţări. În cazul nostru, Cat Financial, divizia de finanţare a Caterpillar, este foarte activă în toate pieţele. Pe lângă finanţările de tip leasing, obişnuite, a asigurat, în perioade dificile şi pentru intervale limitate, skip-payments. În acest fel, a permis clienţilor Cat să respire, să se adune înainte de a lua deciziile extreme. Acesta a fost un element bun’, a explicat Neagu.

Potrivit acestuia, în ultimii ani, ca răspuns la criza cu care s-a confruntat România, Bergerat Monnoyeur a dezvoltat diverse pachete de achiziţie pentru clienţii fideli – Trade-In, Sales and Lease Back sau Sales, Repair and Lease Back-, asigurând în acest fel cash flow-ul necesar acestora.

‘Am încercat să ajutăm clienţii fideli Cat şi cred că acest lucru a transmis un mesaj important în piaţa în care activăm. Aveţi încredere în jucătorii puternici, în partenerii puternici, pentru că în momentele dificile numai aceştia au capacitatea de a vă ajuta, efectiv, în ceea ce faceţi. Nu vorbim despre bănci sau alte organisme financiare externe, ci despre parteneriatul solid dintre Cat Financial şi Bergerat Monnoyeur. Pentru unii clienţi, facilităţile oferite au reprezentat o gură de oxigen fantastică în aceste momente dificile. La sfârşit lunii septembrie, avem circa 300 de utilaje vândute. Până la sfârşitul anului, credem că vom mai vinde încă 100. Sunt mai multe decât anul trecut, dar predomină utilajele mici’, a conchis şeful Bergerat Monnoyeur România & Moldova

Te-ar mai putea interesa și
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990....
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...
CFA România: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în martie cu 1,4 puncte
CFA România: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în martie cu 1,4 puncte
Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociaţiei CFA România a scăzut în luna martie cu 1,4 puncte, până la ...
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales ...