Câţi bani alocă PMB pentru servicii de cadastru şi intabulare a imobilelor

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) vrea să dea până la 15,1 milioane de lei (aproximativ 3,4 de milioane de euro) pentru servicii de cadastru şi intabulare a imobilelor aflate în patrimoniul său, licitaţia urmând să aibă loc în 19 martie.
Economica.net - joi, 07 feb. 2013, 16:31
Câţi bani alocă PMB pentru servicii de cadastru şi intabulare a imobilelor

Potrivit unui anunţ publicat pe www.e-licitatie.ro, municipalitatea organizează o licitaţie deschisă pentru atribuirea contractului de servicii de cadastru şi intabulare a imobilelor aflate în patrimoniul Municipiului Bucureşti.

În anunţul de participare la licitaţie, se arată că Primăria Municipiului Bucureşti deţine în patrimoniu mai multe imobile (terenuri şi clădiri), lucrările necesare în vederea întreţinerii, reabilitării, dezvoltării şi valorificării acestora presupunând certificarea situaţiei lor juridice prin înscrierea în Cartea Funciară.

Valoarea estimată a contractului este de 15.107.321 lei (aproximativ 3,4 de milioane de euro) fără TVA, criteriul de atribuire a contractului urmând să fie oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic.

Contractul va avea forma unui acord cadru, care va fi încheiat cu un singur operator economic, pe o durată de trei ani, frecvenţa contractelor subsecvente ce vor fi încheiate fiind de unul în fiecare an.

Fiecare contract subsecvent acordului cadru se va referi la unul sau mai multe dintre imobilele (terenuri, cu sau fără clădiri) aflate în patrimoniul PMB. Imobilele care vor face obiectul fiecărui contract subsecvent vor fi stabilite de către municipalitate, în funcţie de priorităţile din momentul respectiv, se precizează în caietul de sarcini al licitaţiei.

Valoarea estimată minimă a acordului cadru este de 9.064.393 lei fără TVA, iar cea maximă, 15.107.321 lei fără TVA.

Potrivit sursei citate, valoarea estimată a celui mai mare contract subsecvent este 7.553.661 lei fără TVA.

„În acest sens, PMB doreşte să perfecteze un acord cadru cu un operator economic, prestator autorizat de servicii de cadastru şi topografie, prin care să se asigure realizarea documentaţiilor cadastrale cerute de normativele în vigoare pentru imobilele pe care le deţine în patrimoniu, precum si intabularea acestor imobile pe baza respectivelor documentaţii cadastrale”, se precizează în anunţul licitaţiei.

Ofertele vor fi deschise în 19 martie, la ora 12.00, la sediul Primăriei Capitalei, termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare fiind în aceaşi zi, la ora 10.00.

Potrivit caietului de sarcini, în patrimoniul Municipiului Bucureşti se află în prezent circa 7,14 milioane de metri pătraţi de terenuri în circa 1.950 de amplasamente precum şi 1,89 milioane de metri pătraţi suprafaţă desfăşurată în circa 3.300 de imobile cu diverse funcţionalităţi (sedii de instituţii, unităţii de învăţământ, spitale, biblioteci, teatre, locuinţe sociale), numărul acestora putându-se modifica pe parcursul derulării contractului.

Potrivit directorului Direcţiei Patrimoniu din PMB, Maria Petraşcu, serviciile de cadastru şi intabulare a imobilelor aflate în patrimoniul municipalităţii sunt necesare pentru că în proiectele pentru accesarea fondurilor europene sau în orice alte investiţii este obligatorie demonstrarea drepturilor de proprietate.

„Accesarea fondurilor europene şi orice alte investiţii demarate de municipalitate au la bază demonstarea drepturilor de proprietate, care nu poate fi făcută fără cadastru şi intabulare. De asemenea, aceste servicii sunt necesare şi pentru aprobarea inventarului domeniului public al municipalităţii, pentru că, conform reglementărilor în vigoare, toate bunurile trebuie să aibă intabulările de dată recentă”, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, directorul Direcţiei Patrimoniu din Primăria Capitalei.

Maria Petraşcu a mai adăugat că urmare a noilor prevederi ale Codul Civil, până în 31.12.2016, prima intabulare a unui imobil poate fi făcută fără plata taxei.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, solicitată să mai vină cu bani
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, ...
Ministerul Energiei a introdus pe ordinea de zi a ședinței Adunării Generale a Acționarilor Nuclearelectrica un punct prin care solicită introducerea unui nou investitor în acționariatul......
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Balanţa comercială a Uniunii Europene a înregistrat în 2023 un excedent de 38 miliarde de euro, un contrast semnificativ ...
Germania: Acord salarial la Lufthansa. Grevă evitată de Paşte
Germania: Acord salarial la Lufthansa. Grevă evitată de Paşte
Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns ...
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al Hennes & Mauritz AB (H&M), Daniel Erver, a declarat că al doilea mare retailer de îmbrăcăminte din lume ...