Ce afaceri face Dracula în România

Mai multe firme din România au în componenţa numelui Dracula. ECONOMICA.NET îţi prezintă care sunt acestea şi ce afaceri au realizat anul trecut.
Andrada Ghira - mie, 26 dec. 2012, 00:47
Ce afaceri face Dracula în România

Brandul Dracula, de care România se poate folosi pentru promovarea turistică, a fost anul acesta readus în discuţie. ECONOMICA.NET a scris aici despre posibilitatea de a atrage turişti cu acest brand. Dar, sunt şi alt fel de firme din România care folosesc numele Dracula.

Numărul firmelor active din ţară, care au în componenţa numelui lor „Dracula” este de 34, potrivit datelor furnizate de ONRC la solicitarea ECONOMICA.NET. Dintre acestea 22 sunt în funcţiune, şapte şi-au suspendat activitatea temporar, iar cinci sunt în insolvenţă. Deşi o parte dintre aceste firme au realizat anul trecut afaceri de peste 100.000 de euro, nu toate au înregistrat profit.

Un top zece al acestor firme, funcţie de cifra de afaceri pe 2011, arată că pe primul loc se află o firmă de curăţenie interioară. Dracula Services din Bucureşti a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 215.00 de euro, însă a avut pierderi de 8.000 de euro, iar site-urile firmei sunt suspendate.

Pe locul doi, în funcţie de cifra de afaceri, se află firma La Contele Dracula din judeţul Bihor, care deţine un hotel la Vadu Crişului, la 55 de km de Oradea. Societatea a raportat afaceri de 164.000 de euro, şi o pierdere de 173.000 de euro.

A treia poziţie este ocupată tot de o firmă care are un hotel cu restaurant: La Contele Dracula, din Poiana Braşov, judeţul Braşov. Firma a realizat o cifră de afaceri de 156.000 de euro şi o pierdere de peste 212.000 euro.

Pe locul patru se află firma Prinţul Dracula, din Sighişoara, judeţul Mureş, care activează tot în domeniul restaurantelor. Cifra de afaceri raportată pentru 2011 a fost de aproape 130.00 de euro, iar profitul a fost de 7.000 de euro.

Locul cinci este ocupat de o agenţie de turism din Câmpulung, judeţul Argeş. Cifra de afaceri a fost de aproape 73.000 de euro, cu 1.000 de euro pierdere.

Pe a şasea poziţie se află firma Dracula Glass & Art Inc din Bucureşti, care ca obiect de activitate închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare. Dar, din luna iunie a acestui an, firma şi-a suspendat activitatea, deşi anul trecut realizase o cifră de afaceri de 72.000 de euro şi un profit de aproape 20.000 de euro.

Pe locul şapte se află firma Dracula Infernal Show din Bucureşti, cu o cifră de afaceri de aproape 60.000 de euro în 2011 şi o pierdere de peste 17.000 de euro.

Locul opt este ocupat de Dracula Carp Team, din Bistriţa, judeţul Bistriţa Năsăud, şi care comercializează articole de pescuit. Cifra de afaceri pe 2011 a fost de 50.600 de euro, iar profitul de 2.300 euro.

Pe locul nouă se află o firmă din Cluj-Napoca, care se ocupă de transportul mărfurilor. Dracula Import Export a avut anul trecut o cifră de afaceri de 20.000 de euro şi o pierdere de 11.000 de euro.

Pe ultimul loc în acest top se află Dracula Prodimpex din Domenşti, judeţul Argeş, care are ca obiect de activitate fabricarea cărămizilor, tiglelor şi a altor produse de construcţii din argilă arsă. Firma a realizat o cifră de afaceri de 18.000 de euro şi un profit de aproape 500 de euro.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campania frauduloasă de apeluri telefonice în care atacatorii se prezintă drept angajaţi ai Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) continuă, avertizează specialiştii......
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea liniei
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea ...
CFR SA a lansat licitația pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța - Mangalia. Lucrările ...
De la 1 octombrie, automatele de sucuri și cafea au obligația să fie dotate cu aparate de marcat fiscale. Amenzi între 8.000 și 10.000 de lei
De la 1 octombrie, automatele de sucuri și cafea au obligația să fie dotate cu aparate de marcat fiscale. Amenzi între ...
Printr-un ordin dat de Autoritatea Națională de Administrare Fiscală se atrage atenția asupra faptului că automatele ...
Grindeanu: Noul terminal RO-RO din Portul Constanţa va fi inaugurat pe 15 mai
Grindeanu: Noul terminal RO-RO din Portul Constanţa va fi inaugurat pe 15 mai
Noul terminal RO-RO (roll-on/roll-off) din Portul Constanţa va fi inaugurat pe data de 15 mai, a anunţat, vineri, ministrul ...