Ce amenzi a dat ISU cluburilor şi restaurantelor, în ultimele zile

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova a aplicat, în urma unor controale desfăşurate recent, amenzi în valoare de 7.000 de lei, pentru mai multe deficienţe constatate, între care se numără improvizaţii la instalaţia electrică, căi de acces blocate, dar şi prezenţa unor stingătoare neverificate. De asemenea, mai multe cluburi şi baruri din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost amendate, la sfârşitul săptămânii trecute, cu peste 100.000 lei de către pompieri şi poliţişti, pentru nerespectarea normelor de funcţionare şi de securitate la incendiu.
Economica.net - lun, 09 nov. 2015, 11:51
Ce amenzi a dat ISU cluburilor şi restaurantelor, în ultimele zile

Verificările s-au făcut în municipiul Bistriţa, în oraşul Sângeorz Băi, dar şi în mediul rural, scrie Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Marius Rus, pompierii au avut planificate 17 controale la unităţi de acest tip, însă în trei dintre acestea nu era organizat niciun eveniment, motiv pentru care nu s-a putut intra în incintă.

Localităţile în care s-au făcut verificări au fost Bistriţa, Sângeorz-Băi, Maieru, Feldru, Jelna, Orheiu Bistriţei şi Prundu Bârgăului.

Dintre cele 14 unităţi verificate, şapte au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 97 500 lei, pentru neobţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu şi, într-un caz, pentru blocarea căii de evacuare. Amenzile au fost date două la Feldru, două la Maieru şi câte una la Jelna, Orheiu Bistriţei şi Sângeorz-Băi.

Nu s-a dispus măsura suplimentară a închiderii obiectivului.

Conform unui comunicat remis, luni, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, poliţiştii au verificat, în cursul zilei de sâmbătă, zece unităţi de alimentaţie publică din Bistriţa, Sângeorz Băi, Maieru şi Feldru, dintre care şase au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 19 700 lei.

Prahova: Amenzi de 7.000 lei aplicate de ISU în urma controalelor efectuate în cluburi, restaurante, pub-uri şi cinematografe

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova a aplicat, în urma unor controale desfăşurate recent, amenzi în valoare de 7.000 de lei, pentru mai multe deficienţe constatate, între care se numără improvizaţii la instalaţia electrică, căi de acces blocate, dar şi prezenţa unor stingătoare neverificate.

Potrivit unui comunicat emis, luni, de ISU Prahova, în perioada 6-7 noiembrie au fost verificate 12 amplasamente, respectiv baruri, restaurante, pub-uri şi cinematografe, amplasate pe raza judeţului.

Reprezentanţii ISU au depistat o serie de nereguli în timpul verificărilor, precum prezenţa unor stingătoare neverificate, căi de evacuare blocate şi improvizaţii la instalaţia electrică, astfel că au aplicat cinci amenzi contravenţionale în valoare totală de 7.000 de lei şi opt avertismente.

Conform sursei citate, o parte din neregulile constatate au fost remediate în timpul controalelor, fiind vorba despre deblocarea căilor de evacuare ale unora dintre amplasamentele verificate.

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...