Cel mai bine vândute suplimente Dacia Plant: Tinctura de propolis, Bitter, Interferonat, Armurariu, Anghinare, Brânca Ursului

În topul celor mai bine vândute produse Dacia Plant, în ultimii trei ani, se numără: Tinctură de propolis, Bitter, Interferonat, Armurariu, Anghinare şi Brânca Ursului. Dintre ele, Interferonat - suplimentul alimentar recomandat pentru normalizarea secreţiei de interferon şi regenerarea celulelor hepatice - a avut cea mai spectaculoasă creştere a vânzărilor Dacia Plant din 2014.
Cristina Şomănescu - Dum, 25 ian. 2015, 19:06
Cel mai bine vândute suplimente Dacia Plant: Tinctura de propolis, Bitter, Interferonat, Armurariu, Anghinare, Brânca Ursului

Afacerea Dacia Plant este deţinută, în proporţii egale, de Radu Heroiu Ionescu şi Călin Ioan Ianţa, potrivit informaţiilor comunicate ECONOMICA.NET de către Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Producătorul de suplimente alimentare Dacia Plant a avut marjă de profit de 4,65% în 2013, în scădere faţă de anii precedenţi (vezi tabelul realizat de ECONOMICA.NET cu rezultatele financiare ale companiei pentru detalii). Totuşi, profitabilitatea Dacia Plant rămâne printre cele mai ridicate din piaţa românească a suplimentelor naturale.

Dacia Plant a rulat în anul 2014 afaceri de aproximativ 23,38 milioane de lei, cu 5% mai mari decât în 2013. Producătorul de suplimente alimentare aşteaptă pentru 2015 o cifră de afaceri cu 7-10% mai mare decât în 2014, au spus pentru ECONOMICA.NET oficialii companiei.

Cel mai bine vândute produse Dacia Plant în ultimii trei ani: Tinctura de propolis, Bitter-ul, Interferonat, Armurariu, Anghinare şi Brânca Ursului

„În topul de vânzari al Dacia Plant s-au menţinut unele dintre produsele care şi-au demonstrat constant eficienţa terapeutică. Între cel mai vândute produse se află atât produse cu un spectru larg de acţiune (Tinctura de propolis, Bitterul din 50 de plante), cât şi produse cu acţiune specifică pentru boli de ficat (Interferonat, Armurariu, Anghinare), pentru fertilitate şi potenţă (Brânca Ursului), pentru boli cronice, cum ar fi diabet sau hipertensiune arterială (Glicemonorm şi Reglator al tensiunii), pentru afecţiuni respiratorii (Calmotusin) sau pentru diferite probleme ale copiilor (siropurile din gama Îngeraşul – sirop de tuse, de imunitate, pentru pofta de mâncare)”, ne-a spus Cosmina Oprea, directorul general al Dacia Plant.

O explicaţie ar fi că am început să realizam studii care să demonstreze şi specialiştilor din lumea medicală şi farmaceutică efectele benefice ale produselor pe bază de plante, 100% naturale, un prim studiu – finalizat cu succes la sfârşitul lui 2014 – fiind studiul clinic observaţional realizat pe Interferonat în şase centre universitare din ţară, a adăugat Cosmina Oprea.

Interferonatul – cea mai mare creştere a vânzărilor în 2014

Interferonatul e unul dintre produsele cu un trend crescător foarte accentuat, datorită şi studiului clinic pe care l-am desfăşurat începând din 2013, de asemenea siropul Calmotusin continuă să crească, la fel siropurile pentru copii din gama Ingeraşul. Datorită prezenţei în hypermarketuri, şi ceaiurile au avut în 2014 o creştere semnificativă, mai ales că avem şi o gamă de ceaiuri terapeutice dezvoltate în colaborare cu un mare nume al fitoterapiei româneşti, academician profesor doctor Ovidiu Bojor”, a spus managerul Dacia Plant pentru ECONOMICA.NET.

90% dintre afacerile Dacia Plant sunt generate de vânzările realizate prin magazinele naturiste şi farmacii.

Vânzările în farmacii şi prin magazinele de produse naturiste generează fiecare câte 45% dintre afacerile rulate de Dacia Plant, a explicat pentru Economica.net Cosmina Oprea.

În 2014 au crescut vânzările Dacia Plant în lanţurile de hypermarketuri, care au ajuns să reprezintă aproape 8% dintre afacerile rulate de companie.

Momentan, Dacia Plant are o singură unitate de producţie, în Bod, judeţul Brasov, unde sunt produse peste 250 de suplimente alimentare, 100% naturale, din plante netratate şi neprelucrate chimic, fără coloranţi, conservanţi, arome sau îndulcitori artificiali, care au la bază atat reţete tradiţionale, cât şi studii de specialitate de ultimă oră, ne-au spus oficialii companiei.

Fabrica din Bod funcţionează din 2010 şi e construită conform standardelor GMP (Good Manufacturing Practice).
În fabrica din Bod lucrează aproximativ 180 de angajaţi, cu aproximativ 15% mai mulţi decât în 2013. Majoritatea angajărilor s-au făcut în secţiile de producţie, dar şi echipa din teren şi în departamentele de suport.

Dacia Plant investeşte în segmentul sucurilor şi dulceţurilor 100% naturale, fără adaos de zahăr.

Cea mai recentă investiţie făcută de Dacia Plant a vizat extinderea capacităţii de producţie pentru sucuri şi dulceţuri naturale.

„La sfârşitul anului trecut am achiziţionat un nou spaţiu pentru a extinde secţia de producţie de alimente naturale. Este vorba de o gamă de produse naturale lansată recent şi numită „Bun de tot„, gamă care include sucuri, nectaruri şi dulceţuri fără zahăr şi fără chimicale”, ne-a spus Cosmina Oprea.

Investiţii de 1,5 milioane euro în 2015

„Pentru acest an avem în plan câteva investiţii, valoarea lor totală depinde de mai mulţi factori, dar probabil va depăşi suma de 1,5 milioane euro. O investiţie care este deja în derulare este extinderea capacităţii de producţie pentru sucuri şi dulceţuri naturale, noul spaţiu a fost achiziţionat recent şi în următoarele luni urmează să fie amenajat şi dotat corespunzător. O altă direcţie este construirea unei noi secţii de siropuri. Mai avem în plan şi extinderea centrului de conferinţe şi evenimente Lux Divina şi a spaţiilor de cazare aferente, astfel încât să devină cel mai mare şi mai modern spaţiu de evenimente din Braşov. Nu în ultimul rand, intenţionăm să mai extindem unele dintre spatiile de productie si depozitare existente”, ne-a declarat managerul Dacia Plant.

Cel mai bine vândute suplimente în magazinul online al Dacia Plant

„În 2014, cel mai bine vândute produse pe online au fost Interferonat, Detoxicolon, Ginkgo biloba, Coenzima Q10, Spirulina cu cătină, Citonat, Bitter cu 50 plante, Ganoderma, Brânca Ursului, Agaricus, Biozheolith, Tinctura de propolis„, au spus oficialii companiei pentru ECONOMICA.NET.

Magazinul online al Dacia Plant funcţionează din decembrie 2011.

Ponderea vânzărilor generate de magazinul online în afacerile totale rulate de companie este de circa 1% şi în uşoară creştere de la an la an; totuşi, rămâne redusă ca procent, şi nu este neapărat una dintre preocupările noastre strategice pentru 2015, ne-au spus reprezentanţii Dacia Plant.

Cât cheltuie românii în magazinul online al Dacia Plant

Valoarea medie a unei comenzi online este de 150 lei, au adăugat ei.

Dacia Plant exportă comprimate naturale cu precădere în Ungaria, Spania, Italia

Exportul reprezintă aproximativ 1% din cifra noastră de afaceri, e o pondere care nu s-a modificat substanţial în ultimii trei ani. Exportăm mai ales în Ungaria, Spania, Italia, în general comprimate, a precizat Cosmina Oprea.

Avem mai multe proiecte începute, dar lucrurile se mişcă destul de încet, chiar şi în interiorul UE majoritatea ţărilor au reglementări specifice în domeniul suplimentelor alimentare şi procesul de avizare pentru aceste produse e destul de complicat. Chiar dacă partenerii noştri sunt încântaţi de calitatea produselor şi cred în potenţialul lor, complexitatea şi durata acestor proceduri de avizare pot fi descurajante, ne-a explicat managerul companiei.

Cele mai mari probleme ale pieţei suplimentelor alimentare naturale

Una dintre probleme acestei pieţe este abundenţa de suplimente alimentare declarate „naturale”, dar care conţin ingredinte de sinteză. Suntem o ţară foarte „deschisă” din acest punct de vedere pentru toate produsele care vin din afară, iar consumatorii care nu s-au obişnuit să verifice lista de ingrediente pot fi uşor induşi în eroare de un ambalaj, de o reclamă sau de un preţ atractiv, e de părere managerul Dacia Plant.

De ce sunt scumpe tincturile?

O altă problemă cu care, de altfel, se confruntă şi alţi producători de suplimente alimentare este existenţa accizei la alcool, acciza care în mod normal ar trebui să se aplice doar băuturilor alcoolice, nu şi alcoolului care este folosit în scopuri de tratare sau prevenire a bolilor. Costul ridicat al alcoolului accizat se reflectă în preţul pe care consumatorii îl plătesc pentru tincturi (extracte hidroalcoolice din plante) care ar putea fi mult mai accesibile dacă s-ar elimina acciza, nejustificată din punctul nostru de vedere, a conchis Cosmina Oprea.

Afacerile rulate de Dacia Plant în perioada 2009-2013

An fiscal Cifră de afaceri netă Profit net Profitabiliate
2009 9.542.469 lei 1.314.142 lei 13,77%
2010 13.558.266 lei 1.446.165 lei 10,66%
2011 18.994.934 lei 1.274.251 lei 6,7%
2012 24.070.523 lei 2.789.892 lei 11,59%
2013 22.272.125 lei 1.037.075 lei 4,65%

Sursă informaţii tabel: mfinante.ro, ECONOMICA.NET.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...