Ce modele pregăteşte Dacia: coupe sport cu două locuri, mini de 5.000 euro şi un papuc GALERIE FOTO

Dacia a lansat în 2012 nu mai puţin de 7 modele: Logan, Sandero, Sandero Stepway, Lodgy, Dokker, Dokker Van şi Dokker Stepway. Ofensiva continuă şi în anii următori.
George Bica - vin, 04 ian. 2013, 22:02
Ce modele pregăteşte Dacia: coupe sport cu două locuri, mini de 5.000 euro şi un papuc GALERIE FOTO

Dacia are planuri mari. De la un coupe sport cu două locuri, un mini, un nou „papuc” şi variante noi pentru Duster şi poate o nouă Solenza, francezii vor să dezvolte brandul Dacia la un alt nivel. Iată mai jos ce modele pregăteşte Dacia:

 

 

Mini Dacia de 5.000 de euro: Towny/Citadine  2013/2014

 

Dacia Towny

 

 Dacia Towny

Imagini generate pe calculator: L’Argus

Dacia va propune o maşină de clasă mini, care va avea un preţ de pornire de 5.000 de euro, cel mai mic de pe piaţă, după cum spune presa franceză. Dacia Towny ar urma să fie comercializată din 2014.

Dacia Towny va avea o lungime de doar 3,70 metri şi va concura cu Volkswagen Up, Skoda Citigo şi Seat Mii şi chiar Renault Twingo, conform L’Argus.

Towny va avea doar motor pe benzină, o strategie adoptată deja de Volkswagen pentru modelele sale de clasă mini. Cel mai probabil, Dacia Towny va beneficia de motorizarea care se va regăsi pe viitorul Clio IV: propulsorul de 900 cmc, care poate dezvolta 60,75 şi 90 de cai putere, după cum spune presa franceză.


Revine Dacia Solenza?

Dacia Solenza

Sursă foto şi text: Caradisiac (imaginea a fost generată pe calculator)


Dacă informaţiile din presa franceză se confirmă, noua Solenza va fi cea mai lungă Dacia din istorie – 4,80 metri.

Cu noua Solenza, Dacia vrea să implementeze o imagine mai modernă mărcii, să „scape” de imaginea low-cost şi să demonstreze că poate construi şi maşini mai „pretenţioase”. Startul va fi dat de monovolumul Lodgy care va dispune de echipamente moderne care nu au mai existat niciodată în dotările unui model Dacia, scrie Caradisiac. Francezii spun că Solenza va fi lansată în 2015, când este anunţată şi mini-Dacia.

Solenza va avea 4,80 metri lungime, motorizări de până la 150 cai putere şi un preţ cam mare pentru un model Dacia – 13.000 euro. Noua berlină va avea la bază platforma lui Clio 2 şi va beneficia de multe echipamente de la Renault Fluence.

Dacia Solenza ar putea dispune de accesorii multimedia, scaune încălzite, climatizare automată şi sistem de navigaţie.

Modelul Solenza a fost produs din 2003 până în 2005. Producţia acestui model a ajuns la 80.000 de maşini. Solenza era bazată pe Dacia SuperNova, dar avea un design mai modern care a trasat ulterior noua identitate a mărcii Dacia. Solenza ar fi trebuit să ajungă un succes, fiind bine primită pe piaţă, iar cifrele de export nu au arătat deloc rău. Dacia a decis oprirea producţiei în vara anului 2005, strategia companiei fiind concentrată pe modelul Logan.

Cum văd francezii noua Dacia Solenza

  • Berlină de familie cu cinci locuri, cinci uşi (hayon)
  • Solenza va fi produsă în România la uzina de la Mioveni, dar va fi comercializată pe alte pieţe sub marca Renault
  • Lungime: 4,80 metri
  • Motorizări:
  • Benzină – de la 95 la 150 cai putere
  • Motorină – de la 90 la 130 cai putere
  • Preţul va porni de la 13.000 euro
  • Lansare: 2015

 

Dacia Duster: Facelift în 2013 sau Duster 2 în 2014

DACIA DUSTER

Duster a devenit nava amiral pentru Dacia. SUV-ul românesc a fost cel mai bine vândut model la nivel global pentru constructorul român. Totuşi, Dusterul are nevoie de un facelift după 3 ani. La Salonul Auto de la Geneva, publicul a aşteptat un facelift, dar francezii a dezamăgit prezentând o ediţie limitată a varantei actuale. Încă nu este cunoscută data când va fi prezentat facelift-ul. Nici pentru Duster 2 nu există informaţii oficiale privind data apariţiei. Publicaţia germană Autobild a speculat că noul Duster ar putea fi lansat în 2014.

 

Super Dacia Coupe Sport

Dacia ar putea scoate un model sport- coupe cu două locuri. Cel puţin aşa spune Thierry Sybord, director de operaţiuni Dacia în Marea Britanie.

Dacia Sport-Coupe ar putea deveni realitate în viitorul apropiat. Este exact maşina de care avem nevoie pentru o extindere a gamei de modele Dacia în Marea Britanie”, a declarat pentru Autoexpress Thierry Sybord, director de operaţiuni Dacia în Marea Britanie.

Maşina va fi construită pe platforma Logan şi ar folosi acelaşi concept pe care japonezii de la Mazda l-au folosit la celebrul model MX-5, dar va fi mai ieftină. Nu au fost comunicate date privind preţul la care va fi comercializat modelul sport Dacia.

Dacia a mai construit modele cu două uşi, dar niciodată o maşină cu două locuri. În 1981 a fost lansată Dacia 1310 Sport, mai târziu fiind lansată pe piaţă Dacia 1410 Sport cu două portiere mărite, cu un motor de 1,4 litri de 65 de cai putere.

Dacia 1310 Sport

Modelul Dacia 1310 Sport

 

Dacia 1410 Sport

Dacia 1310 Sport

 

Dacia a mai făcut un experiment cuu un sport coupe cu faruri escamotabile. Prototipul MD87 a fost realizat in anul 1987. Avea motorul dispus central, iar în prima varianta avea faruri simple. Ulterior, conceptul a fost dotat cu faruri escamotabile.

Dacia MD87 cu faruri escamotabile

 

MD87 Concept Dacia

Renault pregăteşte relansarea modelului Alpine în colaborare cu englezii de la Caterham. Dar platforma Alpine ar fi prea scumpă pentru un model din gama Dacia. Modelele Alpine echipate cu motoare Renault au fost construite din 1955 până în 1995 şi au obţinut numeroase trofee în competiţiile auto.

Sursa foto: automobileromâneşti.ro

 

Dacia „Papuc” 2013

După ce Logan Pick-up, Logan MCV şi Logan VAN au fost scoase din fabricaţie la sfârşitul lui 2012, iar MCV-ul şi Van-ul au fost înlocuite cu Dokker şi Dokker Stepway, a mai rămas un gol: Varianta Pick-up.

Dacia „papuc” a fost unul dintre cele mai bine vândute modele ale constructorului român.

O variantă Duster Pick-up ar fi probabil cea mai scumpă, dar şi cea mai mare costisitoare pntru Dacia. Un nou Logan Pick-up ar fi o urmare firească la vechiul pick-up şi ar însemna că acesta va fi construit la Mioveni. În schimb, un Dokker Pick-up ar fi cea mai bună alegere pentru o utilitară de acest gen, iar asta ar însemna că viitorul pick-up va fi construit la uzina de la Tanger, Maroc. Rămâne de văzut care va fi alegerea francezilor pentru noul pick-up Dacia.

Mai jos vă prezentăm câteva imagini generate pe calculator cu posibile variante ale modelelor Dacia Pick-Up

 

Dacia Logan 2 Pick Up

Imagine generată pe calculator. Sursă: www.theophiluschin.com

 

 

 

Imagine generată pe calculator. Sursa: Caradisiac

Cum văd francezii de la Caradisiac Dacia Duster Pick-Up

2 variante de caroserie: 5 uşi şi 2 uşi

Lungime: 4,55 m, carlinga alungită

Lansare: 2014

Motorizări:

1.6 16V Bioethanol de 105 cai putere

Benzină 1.6 16V, 105 cai putere

Diesel 1.5 dCi de 90 cai putere şi 1.5 dCi de 110 cai putere

Tracţiune integrală

Sistem multimedia Media Nav

Preţ estimativ: de la 11.000 euro

 

 

Dacia Duster Pick Up AutoBild

Imagine generată pe calculator. Sursă: AutoBilld, credit foto Larson

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...