Ce spun nemţii de la REWE despre vânzarea magazinelor Billa din România către Carrefour

Grupul german de retail REWE, care operează supermarketurile Billa în România, a comentat pentru ECONOMICA.NET despre vânzarea lanţului către francezii de la Carrefour. 
Alina Stanciu - mie, 05 aug. 2015, 21:01
Ce spun nemţii de la REWE despre vânzarea magazinelor Billa din România către Carrefour

Grupul german de retail REWE, care operează lanţul de supermarketuri Billa pe plan local, dar şi magazinele tip discounter XXL Mega Discount şi Penny Market ar fi pe ultima sută de metri în negocierile cu francezii de la Carrefour pentru a vinde lanţul de 86 supermarketuri Billa, se zvoneşte în piaţă. De altfel, surse din industrie vorbesc despre o iminentă vânzare a lanţului Billa încă din vara anului trecut, mai ales după ce compania germană a renunţat la 53 de supermarketurile Billa din nordul Italiei, în favoarea concurentului francez Carrefour. ECONOMICA.NET i-a întrebat pe oficialii celor două părţi despre această situaţie.

„Întrebările voastre sunt legate de simple zvonuri, pe care nu le comentăm. Societatea noastră face anual verificări (analize) de rutină – este o chestiune obişnuită – asupra modului în care business-urile din cele 12 ţări din Europa unde operăm se pot dezvolta în viitor. Astfel de verificări, care pot include discuţii cu părţi terţe, sunt folosite pentru a evalua întreaga situaţie. Doar pe baza acestor teste putem planifica cu grijă viitoarele decizii”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Paul Pöttschacher, Senior Communications Manager REWE International AG.

În iulie anul trecut, întrebaţi despre aceeaşi situaţie, oficialii companiei declarau că Billa nu este de vânzare. „Nu există planuri pentru a vinde Billa România. Sunt zvonuri pe care nu dorim să le comentăm”, declara pentru ECONOMICA.NET Theresa Teufel Bakk, Communications Manager REWE International AG.

Oficialii Carrefour au spus de asemenea ca nu doresc să comenteze acest subiect.

Billa România a raportat anul trecut, potrivit datelor oferite de Ministerul de Finanţe, afaceri nete în valoare de aproximativ 1,4 miliarde de lei, cu 3,8% mai mult decât în 2013. De asemenea, profitul companiei s-a cifrat anul trecut la peste 2,3 milioane de lei.

Compania operează 86 de supermarketuri la nivel local. Ultimul a fost inaugurat pe 25 iunie anul curent, în Gara de Nord Bucureşti.

BILLA este prezentă pe piața din România din februarie 1999, când a deschis primul supermarket din București.  

REWE International AG este liderul de piață în Austria pe sectorul de produse alimentare și de drogherie și unul dintre cei mai mari angajatori din țară. La nivel internațional, REWE International AG are un număr total de 72.000 de angajați care lucrează în aproximativ 3.600 de magazine. În anul 2011, cifra de afaceri a companiei a crescut la 12.83 miliarde de euro.

Compania este parte a REWE Group, unul dintre cele mai importante grupuri din Europa care activează în retail și turism. În prezent, 323.000 de angajați lucrează în cadrul REWE Group în 13 țări europene, iar cele aproximativ 15.700 de magazine au generat o cifră de afaceri de peste 48 de miliarde de euro.

REWE International AG are sediul central în Wiener Neudorf și operează rețelele BILLA, MERKUR, BIPA, PENNY și ADEG, precum și numeroase branduri proprii. În plus, REWE International AG operează pe segmentul de supermarketuri în  Bulgaria, Croația, Republica Cehă, România, Rusia, Slovacia și Ucraina.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, solicitată să mai vină cu bani
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, ...
Ministerul Energiei a introdus pe ordinea de zi a ședinței Adunării Generale a Acționarilor Nuclearelectrica un punct prin care solicită introducerea unui nou investitor în acționariatul......
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Balanţa comercială a Uniunii Europene a înregistrat în 2023 un excedent de 38 miliarde de euro, un contrast semnificativ ...
Germania: Acord salarial la Lufthansa. Grevă evitată de Paşte
Germania: Acord salarial la Lufthansa. Grevă evitată de Paşte
Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns ...
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al Hennes & Mauritz AB (H&M), Daniel Erver, a declarat că al doilea mare retailer de îmbrăcăminte din lume ...