CEC Bank acordă credite beneficiarilor SAPS 2013

Persoanele fizice şi persoanele juridice care prezintă adeverinţa de înregistrare fermier emisă de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pot obţine de la CEC Bank o finanţare de până la 90% din valoarea subvenţiilor cuvenite din schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS) aferentă anului 2013, se arată într-un comunicat al instituţiei bancare, remis miercuri AGERPRES.
Economica.net - mie, 14 aug. 2013, 11:53
CEC Bank acordă credite beneficiarilor SAPS 2013

Împrumutul se acordă în lei, iar clienţii CEC Bank beneficiază de consultanţă gratuită în ceea ce priveşte pregătirea documentaţiei de accesare a creditului.

Acesta este cel de-al 22-lea produs de finanţare implementat de CEC Bank, în parteneriat cu APIA, Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) şi Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), în baza convenţiilor privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii SAPS 2013.

Dobânda practicată de CEC Bank pentru această finanţare este cuprinsa între 8,33% şi 8,83%, în funcţie de clasa de performanţă financiară în care se încadrează clientul, comisionul de gestiune este de 0,35%, iar comisionul de acordare de 0,5%, aplicate la valoarea creditului acordat şi percepute la acordarea acestuia.

‘Suntem la al 22-lea program implementat în parteneriat cu APIA şi fondurile de garantare şi confirmăm astfel încă o dată faptul că CEC Bank se implică activ în susţinerea clienţilor, în marea lor majoritate IMM-uri, care activează în agricultură. Prin acordarea acestor finanţări, clienţii beneficiază de dobânzi şi comisioane avantajoase, precum şi de majorarea valorii creditului punte, aceasta ajungând până la 90% din suma cuvenită din SAPS’, a declarat Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank.

Creditele dispun de garanţia emisa de FGCR sau FNGCIMM, care reprezintă un procent de pana la 80% din valoarea creditului acordat. Rambursarea finanţării se va face integral la data primirii sumelor cuvenite beneficiarilor, dar nu mai târziu de data stabilită în convenţiile încheiate de bancă cu APIA, FGCR, FNGCIMM sau în actele adiţionale ulterioare.

Datele APIA arată că, până la data de 4 iunie 2013, au fost depuse, în cadrul Campaniei de primire a cererilor de sprijin pe suprafaţă SAPS 2013, un număr de 1.037.427 cereri de plată, pentru o suprafaţă de 9,8 milioane hectare.

Sprijinul financiar pe suprafaţă este finanţat din FEGA, din FEADR şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Pachetul financiar prevăzut pentru plăţile pe suprafaţă se ridică la 1,264 miliarde de euro, în 2013, în creştere faţă de anul trecut cu peste 21%. Cuantumul plăţilor directe unice pe suprafaţă va fi de 145,07 euro pe hectar, cu 25,41 euro mai mult decât alocarea anului 2012, de 119,66 euro/ha.

Din 2008 şi până în prezent, CEC Bank a acordat pentru aproximativ 66.000 de fermieri, valoarea creditelor acordate fiind de peste 1,35 miliarde lei.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...