Cehii de la S Holding Group intră pe piaţa rezidenţială cu un proiect de 3.000 de apartamente

Dezvoltatorul ceh S Group Holding, care a finalizat anul trecut primul proiect de pe piaţa din România, ia în calcul noi investiţii şi ţinteşte spre sectorul rezidenţial cu un proiect de 2.500 - 3.000 de locuinţe. 
Andrada Ghira - vin, 18 sept. 2015, 12:06
Cehii de la S Holding Group intră pe piaţa rezidenţială cu un proiect de 3.000 de apartamente

Primul proiect al cehilor de la S Group Holding este clădirea de birouri Green Gate din Bucureşti, în care s-au investit 55 de milioane de euro şi care a ajuns la un grad de închiriere de 80%. 

Planurile lor nu se opresc aici şi au pus ochii pe piaţa rezidenţială, un proiect care ar uma să fie dezvoltat în mai multe etape, având în vedere potenţialul de 2.500 -3.000 de apartamente. 

„Suntem în procesul de due diligence pentru un proiect rezienţial în zona de nord a Capitalei. Acum colectăm datele necesare, dar nu am semnat încă nimic. E posibil ca proiectul să fie realizat în parteneriat şi ne dorim să fie dezvoltat în mai multe etape. Vom începe cu circa 250-300 de apartamente”, a declarat Vladimira Novakova, managing director Green Gate Development. 

Cu acest nou proiect, compania ţinteşte tinerii care lucrează în corporaţiile din zona de Nord a Capitalei şi care îşi permit să plătească o rată în loc de chirie. Deşi structura costurilor nu a fost definitivată, Navakona spune că preţurile se vor situa undeva la 1.000 de euro/mp, sau chiar sub acest nivel. Lucrările de construcţie ar putea fi demarate anul viitor. 

Tot la capitolul noi investiţii, S Group Holding se află în discuţii cu un potenţial chiraş pentru un contract de pre-închiriere a unor spaţii de birouri din cea de-a doua clădire pe care cehii vor să o construiască în Bucureşti, în zona centru-vest. Deşi nu au cumpărat încă terenul, Navakona spune că se ia în calcul şi varianta dezvoltării celei de-a doua clădiri în parteneriat cu proprietarii terenului, despre care nu a oferit mai multe detalii, decât că se află în apropierea unei staţii de metrou. 

Finanţare tot din Cehia

Primul proiect al S Group Holding în România, clădirea de birouri Green Gate aflată în apropiere de Piaţa Chirigiu dn Capitală, a fost finalizată anul trecut. Dacă la ianugurare gradul de închiriere a fost de doar 42%, acum compania anunţat dublarea acestei suprafeţe în decurs de un an. 

„Avem noi chiriaşi internaţionali, precum Teleperformance Group, care a închiriat aproximativ 3.000 de mp, PowerTech Consulting cu 1.5000 mp, Petkus, Heaton, dar şi companii locale precum Arbos Transilvania, Dexia Consulting sau Ambery Hall. În plus, Teamnet şi-a extins prezenţa cu încă 1.000 mp”, mai spune Vladimira Navakova. Compania estimează că va ajunge la un grad de închirere de 100% în câteva luni. 

Finanţarea pentru Green Gate a venit de la banca PPF Bank din Cehia, care a susţinut proiectul cu 39 de milioane de euro. Şi pentru proiectele viitoare compania va apela la banca din Cehia pentru susţinere financiară. 

S Group a fost fondată în anul 1991 în oraşul Liberec şi cuprinde companii din domeniul construcţiilor, dezvoltărilor şi investiţiilor. Din anul 2007, strategia holdingului s-a focalizat pe trei domenii de activitate, respectiv construcţii, dezvoltare şi facility management, pe pieţele din Cehia şi Slovacia. Pe piaţa dezvoltărilor imobiliare grupul este prezent în ţări precum Rusia sau Cehia. Grupul este deţinut de doi oameni de afaceri cehi, Petr Syrovastko şi Jiri Urban.

Te-ar mai putea interesa și
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar în eventualitatea reluării negocierilor de pace, transmite agenţia EFE,......
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...