Cei mai mulţi angajaţi care intră pe OLX şi-ar schimba locul de muncă pentru 150 – 200 lei în plus la salariu – sondaj

Majoritatea angajaţilor care au participat la sondajul OLX din luna martie au spus că şi-ar schimba locul de muncă în următorul an. Aproape jumătate dintre ei spun că şi-ar schimba locul de muncă pentru 150 de lei – 200 lei în plus la salariu, arată sondajul. 
Economica.net - mar, 24 apr. 2018, 09:12
Cei mai mulţi angajaţi care intră pe OLX şi-ar schimba locul de muncă pentru 150 – 200 lei în plus la salariu - sondaj

Peste 70% dintre candidații de pe OLX și-ar schimba locul de muncă în următorul an, iar cei mai mulți dintre ei sunt dispuşi să-şi schimbe şi domeniul de activitate, potrivit unui sondaj realizat de OLX în luna martie, pe un eşantion de 1.400 de vizitatori din secțiunea locuri de muncă. Unul dintre principalele motive pentru care respondenții și-ar schimba locul de muncă este nevoia unui salariu mai mare, potrivit sondajului.

Suma minimă în plus la salariu, pentru care un angajat şi-ar schimba locul de muncă, variază între:

  • între 150 – 200 lei pentru 46% dintre respondenţi;
  • peste 200 lei pentru 37% dintre respondenţi;
  • între 100 – 150 lei pentru 9% dintre respondenţi;
  • între 50 – 100 lei pentru 8% dintre respondenţi.

“Cele mai mari dorințe ale candidaților de pe OLX sunt, în acest moment, un salariu mai mare și un program de lucru mai lejer. Pentru asta, ei sunt foarte flexibili pe piața locurilor de muncă: o proporție covărșitoare de 87.42% dintre candidați au declarat că sunt dispuși să-și schimbe domeniul de activitate, iar cei mai mulți dintre ei spun că dedicarea, experiența în domeniu și adaptarea la programul de muncă sunt principalele lor atuuri, pe care sunt dispuși să le pună în practică pentru o sursă de venit mai bună”, a declarat Paul Neagoe, Business Manager la OLX România.

Majoritatea respondenţilor au între 35-54 de ani (peste 56% dintre ei) şi între 25 şi 34 (23% dintre ei). Cei mai mulţi dintre respondenţi sunt bărbaţi, din Bucureşti – Ilfov.
35% dintre respondenţi au salarii nete cuprinse între 1.100 de lei şi 1.500 de lei, iar cele mai frecvente beneficii pe care le primesc sunt bonuri de masă şi transport asigurat la muncă.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...