Cel mai mare producător de ţigarete din România îşi triplează investiţiile în fabrica de la Ploieşti

British American Tobacco (BAT), cel mai mare producător de tigarete din Romania, anunţă că în 2017 valoarea investiţiilor făcute în fabrica de la Ploieşti a grupului va fi triplă faţă de estimările anunţate la finalul anului trecut.
Economica.net - lun, 03 iul. 2017, 09:27
Cel mai mare producător de ţigarete din România îşi triplează investiţiile în fabrica de la Ploieşti

Astfel, compania va investi circa 60 de milioane de euro in ridicarea unei noi hale de productie si in retehnologizarea fabricii.

Kent, Lucky Strike, Rothmans, Viceroy şi Pall Mall sunt mărcile de ţigarete care se comercializează în România sub portofoliul British American Tobacco. 

 În noiembrie 2016 conducerea companiei British American Tobacco anunțase că va investi circa 21 de milioane de euro anual în dezvoltarea fabricii de la Ploiești, pentru o perioadă de 5 ani.

Creșterea investițiilor se datorează extinderii capacității de producție pe fondul a trei factori importanți: închiderea treptată a fabricii din Germania, preluarea Bulgartabac din Bulgaria, cu o parte a volumelor urmând să fie mutate la Ploiești, și optimizarea volumelor fabricilor BAT din Europa de Vest, regiune din care face parte și fabrica din România.

Ca urmare a dezvoltării unității de producție de la Ploiești, până la finalul anului vor fi create 120 de noi locuri de muncă, din care 90 au fost deja ocupate. Noile poziții acoperă toate zonele de competențe și îndeosebi profilurile tehnice – operatori, tehnicieni, electricieni – și logistice. În prezent, în unitatea de producție de la Ploiești lucrează circa 700 de angajați și 150 de contractori.

”Valorea investițiilor pe care urmează să le realizăm în unitatea de producție de la Ploiești în 2017 s-a triplat față de estimările noastre inițiale”, a afirmat Gemma Webb, CEO al British American Tobacco România. ”În acest an, investiția noastră totală va fi de peste 60 de milioane de euro, bani folosiți pentru achiziționarea de noi echipamente și pentru ridicarea unei noi hale de producție cu o suprafață totală de peste 4000 metri pătrați”, a mai precizat aceasta.
Investițiile se vor reflecta și în volumele produse, acestea urmând să crească cu aproximativ 30%. Totodată, numărul țărilor către care pleacă produsele fabricii British American Tobacco de la Ploiești va crește de la 35 la 40 de țări.

„Vrem să continuăm să investim în România și sperăm că Guvernul român va asigura predictibilitatea legislativă și fiscală și stabilitatea politică necesare. Subliniem din nou că una dintre precondițiile creșterii economice sustenabile este dialogul continuu dintre autorități și mediul de afaceri”, a declarat Gemma Webb.

Te-ar mai putea interesa și
Europa se pregătește să interzică importurile de gaze lichefiate (LNG) din Rusia
Europa se pregătește să interzică importurile de gaze lichefiate (LNG) din Rusia
Uniunea Europeană este pregătită să abordeze problema importurilor de gaze rusești pe continentul european, pe fondul discuțiilor despre un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, potrivit......
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în ...
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul de la marginea Bucureştiului
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul ...
Consilierii generali vor dezbate în şedinţa de luni un proiect de hotărâre prin care solicită scoaterea definitivă ...
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
Pentru HAI Aluminium, parteneriatul cu Wiren reprezintă tranziția către un consum independent, din surse de energie sustenabilă. ...