Cele mai bune 10 hosteluri din Europa, în opinia turiştilor. Vezi aici cum arată

Hostelurile nu sunt numai o opţiune 'economică' pentru cei care călătoresc, ci s-au impus şi ca o alternativă cu nimic mai prejos decât hotelurile tradiţionale. Multe dintre acestea chiar încearcă să ofere servicii comparabile cu cele din hotelurile de lux, însă la preţ mic şi cu o mare valoare adăugată: transformarea călătoriei într-o experienţă în care cultura şi dobândirea de cunoştinţe se împletesc cu distracţia şi, mai ales, cu legarea unor prietenii, potrivit cotidianului spaniol ABC.
Economica.net - mar, 29 iul. 2014, 06:26
Cele mai bune 10 hosteluri din Europa, în opinia turiştilor. Vezi aici cum arată

 Ziarul redă o listă cu cele mai bune zece hosteluri din Europa, realizată de portalul Hostelworld, pe baza evaluărilor făcute de turişti. Aceştia au luat în calcul criterii precum relaţia calitate-preţ, amplasamentul hostelului, atitudinea personalului, ambianţa, curăţenia, starea instalaţiilor şi securitatea.

1. Greg & Tome Beer House Hostel (Cracovia, Polonia)

Este vorba despre un ‘party hostel’ care se evidenţiază prin ambianţă şi raportul calitate-preţ.

În fiecare luni, la bar se desfăşoară un Festival al Berii, în cursul căruia se pot gusta diverse tipuri de bere poloneză. Marţea, joia, sâmbăta şi duminica se organizează tururi prin diverse baruri din oraş. Miercurea, are loc Festivalul Votcii, iar vinerea, se bea după plac timp de două ore.

Oaspeţii se pot bucura şi de mic dejun gratuit, iar pentru cină, hostelul are un mare restaurant unde se oferă mâncare poloneză, paste şi pizza. În plus, muzică live.

Are un grad de apreciere de 96%, pentru situare, personal, securitate şi relaţia calitate-preţ.

Pentru cei care se tem de zgomot, personalul hostelului avertizează că la ora zece toată lumea merge la culcare. Hostelul are un frate geamăn care însă nu are eticheta de ‘party hostel’. Este vorba de Greg & Tom Hostel, situat tot în centrul oraşului, iar pentru cei care mai doresc un pahar şi muzică bună, există posibilitatea de a cunoaşte Greg & Tom Party Hostel.

Preţuri: camere comune, pornind de la 14 euro de persoană pe noapte.

2. We Love F. Tourists (Lisabona, Portugalia)

Situat în centrul oraşului, acest hostel ocupă o frumoasă clădire veche de 250 de ani, renovată, situată foarte aproape de două pieţe istorice: Praça da Figueira şi Praça do Rossio. Hostelul are un balcon enorm, iar de la etajul 6 se poate vedea Castelo de Sao Jorge.

Se poate merge pe jos la restaurante, muzee, parcuri şi centre comerciale, precum şi la baruri. Se poate cunoaşte viaţa nocturnă din tradiţionalul cartier Alfama. Cartierul Bairro Alto şi zona Cais do Sodré sunt la cinci minute distanţă.

Gradul său de apreciere este de 96%, în special pentru situare, personal şi curăţenie. Micul dejun, ‘de casă’, este inclus în preţ.

Camerele au vedere spre monumente emblematice ale Lisabonei şi dispun de serviciu personalizat.

Preţuri: camere comune, pornind de la 14 euro, şi camere private, de la 25 de euro de persoană pe noapte.

3. Earthers Hostel (Insula Hvar, Croaţia)

Hostelul se află pe Insula Hvar, unde mici veliere plutesc pe Marea Adriatică, iar pe mal se ridică un orăşel cu o intensă viaţă de noapte.

Dispune de 22 de paturi în cele şapte camere ale sale, foarte luminoase, şi are hamacuri în grădină.
Organizează rute ale barurilor şi ţine legătura cu localuri din oraş unde clienţii pot obţine reduceri de preţ la băuturi. Tot pentru oaspeţi organizează activităţi de escaladă, trekking, închirieri de ambarcaţiuni, scufundări, excursii pe insulă şi chiar lecţii de gastronomie. Hostelul are un nivel de apreciere de 94% mai ales pentru relaţia calitate-preţ, personal şi atmosfera generală.

Preţuri: camere comune, pornind de la 11 euro, şi camere private, de la 13 euro de persoană pe noapte.

4. Fabrizzio’s Terrace (Barcelona, Spania)

Fabrizzio’s Terrace este situat aproape de Casa Batlló, La Rambla sau Passeig de Gracia, la numai câteva minute de mers pe jos şi, aşa cum o spune şi numele, are o terasă foarte mare unde turiştii pot mânca sau pur şi simplu se pot relaxa.

Este apreciat în nivel de 95%, mai ales pentru personal, raportul calitate-preţ şi curăţenie.

Fabrizzio’s are şi o valoare adăugată: mic dejun cu cereale, pâine, sucuri de fructe, lapte etc. :ocul dejun nu are oră fixă, putând fi luat pe tot parcursul zilei.

Preţuri: camere comune, pornind de la 10 euro, şi camere private, de la 18 euro de persoană pe noapte.

5. Live Olive Tree (Bari, Italia)

Situat pe o străduţă pavată din centrul acestui frumos oraş medieval, Little Olive Tree dispune de camere luminoase, Wi-Fi gratuit şi serviciu de spălătorie. De la acest hostel se poate ajunge în câteva minute de mers pe jos la Basilica di San Nicola sau în port.

Se organizează degustări de vinuri, barbecue, ‘seri de focaccia (un fel de pizza)’. Personalul recomandă călătorii în Grecia, Croaţia sau în oraşele italiene Matera, Alberobello sau Lecce.

Gradul lui de apreciere este de 94%. Se evidenţiază mai ales prin personal şi curăţenie.

Preţuri: camere private, pornind de la 29 de euro de persoană pe noapte.

6. Hostel One Home (Praga, Republica Cehă)

Hostelul oferă în fiecare seară cină gratuită în ‘stil familial’ şi nici micul dejun nu se plăteşte.

Proprietatea dispune de cinci zone comune cu terasă inclusă şi ‘personal specializat în petreceri’, care îi familiarizează pe oaspeţi cu noaptea pragheză.

Este apreciat în special pentru personal, atmosferă, situare şi securitate.

Preţuri: camere comune, pornind de la 15 euro de persoană pe noapte.

7. Old Town Lagos Hostel (Lagos, Portugalia)

Apropierea de plajă şi de barurile din zonă şi vedea spre mare sunt câteva dintre motivele pentru care călătorii trag la acest hostel. Este ideal pentru iubitorii de ambarcaţiuni, caiac, surf şi delfini ori pentru cei care doresc barbecue pe plajă, trasee pentru bicicletă, Pain Ball etc.

Este apreciat la un nivel de 93%, mai ales pentru personal, situare şi ambianţă generală.

Preţuri: camere comune, pornind de 10 euro, şi private, de la 18 euro de persoană pe noapte.

8. Hostel VITA (Granada, Spania)

Este vorba de un hostel nou, situat în cartierul Realejo şi foarte aproape de Alhambra. Are curte exterioară şi o terasă spaţioasă, cu incredibile vederi spre oraş. Alt avantaj este faptul că dispune de instalaţii adaptate pentru persoane cu dizabilităţi.

Se bucură de apreciere de 92 %, mai ales pentru situare, curăţenie, securitate, raport calitate-preţ.

Preţuri: camere comune, de la 16 euro de persoană pe noapte.

9. Cheers Hostel (Istanbul, Turcia)

Hostelul se află în centrul vechi al oraşului. Numai un minut de mers pe jos este suficient pentru a ajunge la locuri emblematice precum Muzeul Hagia Sophia, Moscheea Albastră, Palatul Topkapi, Marele Bazar.

Barul are o impresionantă terasă, de unde se văd Muzeul Hagia Sophia, Palatul Topkapi şi Piaţa Taksim. Hotelul mai are un restaurant la parter, deschis până la ora 23:00, care serveşte kebab, mâncăruri internaţionale şi mic dejun turcesc gratuit. Toate camerele au aer condiţionat şi încălzire.

Este apreciat la un nivel de 90%, mai ales pentru situare şi ambianţă.

Preţuri: camere comune, pornind de la 15 euro, şi private, de la 20 de euro de persoană pe noapte.

10. The Boutike Hostel (Sevilla, Spania)

The Boutike Hostel se află într-o clădire renovată, are un design modern şi camere mari cu pardoseală de lemn şi băi private, un lux pentru majoritatea hostelurilor. Zonele comune includ un salon, o curte interioară şi o zonă de relaxare pe terasă, iar în preţ este inclus şi micul dejun. Oaspeţii pot face, gratuit, tururi nocturne prin oraş.

Te-ar mai putea interesa și
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
Luând ca exemplu merele, produs pentru care există date atât la nivel local cât și pentru mare parte dintre statele UE, Economica a calculat cu cât cresc prețurile, în medie, pe lanțul de......
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
Debutul pe piață al modelului electric BMW i3 a fost unul dificil, însă acum marca și-a depășit clar rivalii din segmentul ...
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen răspândit în România, deși e o faptă penală
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen ...
Topul infracțiunilor informatice din România este condus de accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni ...
Ministerul Finanțelor: A doua ediție din acest an a programului de tilturi de stat Fidelis a doborât trei recorduri
Ministerul Finanțelor: A doua ediție din acest an a programului de tilturi de stat Fidelis a doborât trei recorduri
Cea de-a doua ediţie din 2024 a programului de titluri de stat Fidelis a fost marcată de trei recorduri, respectiv cea ...