Celebrul hotel Aro Palace din Braşov se va lista la Bursă

Gazda tradiţională a invitaţilor Festivalului Cerbul de Aur se va lista la Bursa de Valori Bucureşti în această primăvară, a confirmat, pentru ECONOMICA.NET, Ioan Mihăilă, directorul general adjunct al SIF Transilvania (SIF3), acţionarul majoritar al companiei. Compania este a treia cea mai mare din portofoliul SIF3.
Adrian N. Ionescu - mar, 19 feb. 2013, 08:42
Celebrul hotel Aro Palace din Braşov se va lista la Bursă

Aro – Palace S.A. , compania care administrează hotelul din Braşov, urmează să se listeze pe sistemul alternativ de tranzacţionare (ATS), după ani în care era aşteptată pe piaţa principală a Bursa de valori Bucureşti (BVB).

„Dorim să vedem ce evoluţie are pe ATS şi apoi, în funcţie de ineteresul pe care îl suscită în rândul investitorilor, compania ar putea trece şi pe piaţa reglementată“, a mai declarat, pentru ECONOMICA.NET, Ioan Mihăilă, directorul general adjunct al SIF Transilvania (SIF3).

Aro – Palace este evaluată la circa 90 de milioane de lei în portofoliul SIF3, unde acoperă circa 7,7% din totalul activelor nete (6,46% din activele totale).

Compania va înainta documentele necesare la BVB după ce acţionarii vor aproba operaţiunea, probabil luna viitoare. SIF Transilvania (SIF3) deţine peste 85% din acţiunile Aro Palace, aşa că aprobarea nu va fi o problemă.

Transilvania Leasing, o altă companie nelistată din portofoliul SIF3, ca şi companii de pe piaţa Rasdaq, Romradiatoare Braşov şi Tuşnad S.A. urmează de asemeni să fie transferate pe piaţa alternativă, ATS.

Piaţa principală a BVB, are cele mai severe rigori de listare şi raportare şi de aceea este denumită „reglementată“ în argoul juridic. Piaţa ATS este dedicată companiilor care fie nu îndeplinesc criteriile pieţei principale, fie firmelor ai căror acţionari doresc încă să păstreze un grad de discreţie mai ridicat privind operaţiunile lor. 

Vechi din 1939, Aro – Palace este unul din simbolurile Braşovului. Este un hotel de 5 stele, dar compania omonimă mai are patru hoteluri în portofoliu:Capitol (***), Coroana (**), Postavarul şi Aro Sport (*).

În total, compania are o capacitate totală de peste 1300 locuri, la care se adaugă trei restaurante.

Listarea Aro Palace  este aşteptată din 2007, operaţiune în scopul căreia fuseseră solicitate serviciile brokerilor de la Rombell Securities. Criza a amânat evenimentul, care se produce şi acum nu la anvergura plănuită iniţial, fiind vorba de listarea doar pe piaţa ATS.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...