UPDATE Certinvest și SIF Transilvania au preluat AXA România. Certinvest vrea şi un fond de pensii

Cea mai mare  societate independentă de administare a investiţiilor, SAI Certinvest și SIF Transilvania (SIF3) semnează astăzi acordul prin care cumpără afacerea Grupului AXA din România de asigurări de viaţă şi economisire din România, Grupul Axa se retrage de pe piața din România.
Adrian N. Ionescu - joi, 18 dec. 2014, 08:11
UPDATE Certinvest și SIF Transilvania au preluat AXA România. Certinvest vrea şi un fond de pensii

SAI Certinvest va achiziționa o participație de 70% din filiala AXA din România, AXA Life Insurance SA, în timp ce SIF Transilvania va achiziționa 30%, potrivit unui raport al Certinvest.

Certinvest revine în domeniul asigurărilor, după ce a făcut parte din Grupul Aviva timp de trei ani, din 2007 până în 2010.

Prin preluarea AXA, Certinvest vrea să-şi asigure diversificarea portofoliului de investiții pentru clienții săi și, în același timp, pentru clienții de asigurări care sunt interesați de alte proiecte investiționale.

“Asigurările de viață și sănătate creează o sinergie puternică cu activitatea de acum a Certinvest, atât în privința portofoliului de produse cât și în privința intereselor clienților. Noii acționari vor crește activitatea companiei și vor lansa noi produse destinate, în special, antreprenorilor”, a declarat Eugen Voicu, fondatorul SAI Certinvest. Eugen Voicu are 95% din acţiuni, după ce a răsumpărat pachetul vândut la Aviva.

La rândul său, SIF Transilvania își diversifică portofoliul cu o companie „într-un domeniu nou în portofoliul societății și afirmă interesul strategic pentru serviciile financiare non-bancare, segment de activitate unde estimăm că potențialul de creștere este substanțial pe termen mediu și lung”, a declarat Radu Toia, Vicepreședinte Executiv SIF Transilvania.

SAI Certinvest este cea mai mare companie româneasca independentă de asset management, cu active în administrare de peste 250 milioane de lei și o experiență de peste 20 de ani în investiții pe piața din România. Compania are în administrare un portofoliu diversificat de fonduri mutuale (fonduri de acțiuni, fonduri de indici, fonduri cu venit fix, fonduri diversificate), precum și un număr important de portofolii individuale, fiind lider pe acest segment.

SIF Transilvania este o societate listată la Bursa de Valori București și administrează active în valoare de aproximativ 250 milioane de EUR. Compania are o politică de investiții diversificată, cu expuneri semnificative în domeniul financiar, turism și imobiliar.

Conform acordului încheiat, termenii și condițiile tranzacției nu vor fi făcute publice.

Tranzacția se supune îndeplinirii condițiilor de finalizare obișnuite, inclusiv obținerea aprobărilor din partea autorităților de reglementare.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...