CGMB a aprobat majorările de capital la trei companii municipale

Primăria Capitalei va majora din nou capitalul social al companiilor municipale, de această dată la Compania Municipală Energetica, cea pentru întreţinerea arborilor şi spaţiilor verzi şi cea pentru iluminat public, cu suma totală de 1,32 de miliarde de lei, potrivit unor proiecte de hotărâre aprobate joi în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), potrivit news.ro.
Economica.net - joi, 23 aug. 2018, 15:12
CGMB a aprobat majorările de capital la trei companii municipale

Proiectele de hotărâre au fost aprobate cu majoritatea PSD-ALDE, în timp ce consilierii general USR şi PNL au votat împotrivă.

Astfel, Compania Municipală Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde Bucureşti SA va primi în plus 51,8 milioane de lei, capitalul social al companiei urmând să fie, în total, de 65,76 milioane de lei. Nu se precizează în proiectul de hotărâre pentru ce este exact necesară această sumă.

Capitalul social al acestei companii a fost majorat deja de două ori, cu suma de 4,17 milioane de lei în septembrie anul trecut şi cu 6,63 milioane de lei în decembrie anul trecut. Aceasta este a treia majorare de capital.

„Scopul majorării capitalului social al Companeii Municipale Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde Bucureşti SA este acela de a susţine financiar activitatea companiei, în vederea îndeplinirii obiectului de activitate prin asigurarea necesarului de fonduri pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii societăţii”, se arată în proiectul de hotărâre, citat de news.ro.

Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti SA ar urma să primească din bugetul Primăriei Capitalei 12,74 de milioane de lei la majorarea capitalului social, urmând ca acesta să fie, în final 22,66 milioane de lei. Din această nouă sumă, jumătae, peste 6 milioane de lei, va fi alocată iluminatului festiv, care „are un rol important în marcarea anumitor evenimente sau sărbători specifice comunităţii şi care nu poate fi neglijat din perspectiva creşterii performanţei sociale a serviciului”. Astfel, municipalitatea vrea să achiziţioneze perdele şi şiruri de luminiţe, precum şi figurine 3D, potrivit news.ro.

Te-ar mai putea interesa și
BNR: Rata inflației va continua să scadă în următoarele luni într-un ritm mai lent față de 2023 și pe o traiectorie mai ridicată față de prognoza din februrie 2024
BNR: Rata inflației va continua să scadă în următoarele luni într-un ritm mai lent față de 2023 și pe o traiectorie ...
Rata anuală a inflaţiei va continua să scadă în următoarele luni într-un ritm încetinit faţă de 2023 şi pe o traiectorie uşor mai ridicată decât cea anticipată în prognoza pe termen......
Companiile aeriene au crescut numărul de locuri pentru zborurile din Spania, pentru a face față solicitărilor
Companiile aeriene au crescut numărul de locuri pentru zborurile din Spania, pentru a face față solicitărilor
Companiile aeriene care operează zboruri în Spania se aşteaptă la un sezon de vară record şi au adăugat cu 13% mai ...
CFR a început efectuarea de lucrări de tip Quick Wins între staţiile Crasna şi Zorleni, pentru creșterea vitezei de deplasare a trenurilor
CFR a început efectuarea de lucrări de tip Quick Wins între staţiile Crasna şi Zorleni, pentru creșterea vitezei de ...
Lucrările de tip Quick Wins pentru ridicarea restricţiilor de viteză au început între staţiile Crasna şi Zorleni, ...
Piețele resimt atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului. Care este strategia „de criză” a investitorilor
Piețele resimt atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului. Care este strategia „de criză” a investitorilor
Piețele financiare se vor confrunta cu o săptămână marcată de volatilitate ridicată, fiind influențate de atacul ...