Dezvoltatorul Casa Radio a vândut un teren din Tîrgu Mureş. Cine l-a cumpărat şi ce va face cu el

Dezvoltatorul imobiliar Plaza Centers, care a anunţat recent că vinde mai multe terenuri pentru malluri din ţară, a ajuns la un acord pentru vânzarea terenului de la Tîrgu Mureş, teren de care a fost interesat şi Dedeman. 
Andrada Ghira - vin, 05 sept. 2014, 12:01
Dezvoltatorul Casa Radio a vândut un teren din Tîrgu Mureş. Cine l-a cumpărat şi ce va face cu el

Plaza Centers a ajuns la un acord pentru a vinde terenul de 31.500 mp din Tîrgu Mureş unui dezvoltator pentru suma de 3,5 milioane de euro, în concordanţă cu ultima valoare contabilă a activului, se arată într-un anunţ al companiei remis Bursei de la Londra. 

„În urmă cu câţiva ani, am identificat acest teren ca o potenţială locaţie pentru dezvoltarea unui centru comercial, dar condiţiile de piaţă din România s-au alterat semnificativ în ultima perioadă. Această vânzare este în linie cu strategia noastră în curs de desfăşurare, de a lichida din active”, a declarat Ran Shtarkman, preşedinte şi CEO al Plaza Centers

De ce acest teren, aflat în imediata apropiere a unei unităţi Kauflnad, a fost interesat şi retailerul Dedeman, însă tranzacţia nu a mai fost parafată. 

Cumpărătorul este Alpha Property Development, o subsidiară a grupului InterCora, a confirmat pentru ECONOMICA.NET, Hanan Schraiter, marketing & business development manager în cadrul Plaza România. 

Alpha Property va dezvolta aici un parc de retail, similar celor pe care le-a dezvoltat deja, tot în jurul unor unităţi Kaufland, cu chiriaşi precum Flanco, Takko, Deichmann. InterCora a dezvoltat la nivel local mai mult de 30 de magazine Kaufland. 

La începutul lui 2013, belgienii de la Mitiska au semnat un parteneriat cu Alpha Property Development pentru preluarea a 50% dintr-un portofoliu cu o suprafaţă totală închiriabilă de 33.000 mp, dispusă în opt parcuri de retail din oraşele Bucureşti, Arad, Buzău, Mediaş, Ploieşti, Reşiţa, Sibiu şi Slobozia, acolo unde principalele ancore sunt Kaufland şi Lidl.

CITEŞTE ŞI Tranzacţie ratată. Proprietarul Casei Radio a pierdut un cumpărător pentru un teren din România

Pe parcursul anului trecut, clădirea fostei fabrici Imatex a fost demolată, iar firma prin care Plaza Centers a cumpărat terenul, a obţinut în luna mai a acestui an certificatul de urbanism pentru construcţia unui centru comercial, supraetajare şi extindere clădire existentă, amenajare acces auto şi sens giratoriu, împrejmuire, branşamente, eliberare amplasament, potrivit datelor de la Primăria Tîrgu Mureş. 

De asemenea, pe 8 august s-a obţinut autorizaţia de construcţie pentru amenajarea accesului auto şi a intersecţiei în sens giratoriu. 

Alte trei terenuri ale Plaza Centers sunt scoase la vânzare. Este vorba de ternurile de malluri din Hunedoara, Miercurea Ciuc şi Constanţa. 

CITEŞTE ŞI Plaza Centers vinde cu reducere de până la 50% terenurile de malluri din România

Te-ar mai putea interesa și
Energia electrică este gratuită azi la prânz în România
Energia electrică este gratuită azi la prânz în România
Prețul spot al energiei electrice este aproape zero azi la prânz pe piața din România, pe fondul unei oferte mai mare decât cererea în acele ore....
Guvernul va primi un miliard de euro dividende de la Hidroelectrica, din profitul istoric al anului trecut
Guvernul va primi un miliard de euro dividende de la Hidroelectrica, din profitul istoric al anului trecut
Hidoelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, va reoartiza pentru dividende 6,3 miliiarde de ...
Deficitul Fondului din care e finanţată Sănătatea a scăzut la 1,7 miliarde de lei în ianuarie, prima lună în care vedem integral efectele noilor taxe din sănătate
Deficitul Fondului din care e finanţată Sănătatea a scăzut la 1,7 miliarde de lei în ianuarie, prima lună în care ...
Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, din care e finanţat în mare parte sistemul asigurărilor sociale ...
Prima prognoză pentru anul agricol 2024. România este pe roșu la toate culturile pentru care există date
Prima prognoză pentru anul agricol 2024. România este pe roșu la toate culturile pentru care există date
Suprafața însămânțată cu cereale de iarnă și rapiță a fost afectată în mod negativ de seceta din toamna trecută, ...