Cele mai mari agenţii de turism din România. TOP 10

Cele mari zece agenţii de turism din România au avut anul trecut afaceri cumulate de aproape 270 de milioane de euro.
Andrada Ghira - Dum, 08 iun. 2014, 12:29
Cele mai mari agenţii de turism din România. TOP 10

Anul 2013 a adus modificări în top zece al celor mai mari agenţii din România, în funcţie de cifra de afaceri. Dacă anul precedent agenţia Perfect Tour s-a plasat pe locul patru, în 2013 ocupă prima poziţie, cu o cifră de afaceri de 46,8 milioane de euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Pe locul doi se plasează agenţia Christian Tour, în urcare cu o poziţie faţă de anul trecut. Afacerile agenţiei în 2013 au fost de 44,2 milioane de euro.

De pe prima poziţie ocupată în 2012, Happy Tour se plasează pe locul trei în ceea ce priveşte rezultatele financiare pentru anul 2013. Agenţia a înregistrat o cifră de afaceri de 36,7 milioane de euro.

Eximtur, controlată de Lucia Nora Morariu, preşedinta ANAT, a pierdut două poziţii faţă de anul precedent şi se plasează pe locul patru, cu o cifră de afaceri pentru 2013 de 36,2 milioane de euro.

Agenţia de turism online, Vola.ro, îşi menţine poziţia cinci, cu o cifră de afaceri de 25 de milioane de euro. Agenţia nu a comunicat datele la Ministerul Finanţelor, iar aceasta este cifra făcută publică de Vola.ro.

Pe locul şase se află agenţia Hotel Air, cu o cifră de afaceri de 18,4 milioane de euro, urmată de Business Travel Turism, cu 15,9 milioane de euro, Mareea Comtur cu 15,3 milioane de euro, Prompt Service cu 14 milioane de euro şi Sunmedair Travel & Tourism Services, cu o cifră de afacei de 13,9 milioane de euro.

Cele mai mari agenţii de turism | Create Infographics

Notă: În clasament au fost incluse cele mai mari agenţii de turism, ce au ca obiect de activitate: activităţi ale agenţiilor turistice şi activităţi ale tur-operatorilor, în funcţie de cifra de afaceri înregistrată în 2013, transformată în euro la cursul mediu pentru anul trecut, de 4,41 lei/euro.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a ajuta Finlanda să prevină un aflux de migranţi care sosesc din Rusia, a declarat vineri premierul finlandez Petteri Orpo, relatează Reuters....
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei sunt afectate de niveluri de subsidenţă (proces de coborâre treptată a ...
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campania frauduloasă de apeluri telefonice în care atacatorii se prezintă drept angajaţi ai Directoratului Naţional ...
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea liniei
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea ...
CFR SA a lansat licitația pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța - Mangalia. Lucrările ...