Cine sunt patronii clubul Bamboo din Bucureşti, care a ars din temelii pentru a doua oară

Clubul Bamboo din Bucureşti a luat foc sâmbătă dimineaţa şi circa 40 de persoane au fost rănite. Cine sunt patronii clubului.
Economica.net - Dum, 22 ian. 2017, 17:40
Cine sunt patronii clubul Bamboo din Bucureşti, care a ars din temelii pentru a doua oară

Firma care a înregistrat domeniul www.bambooclub.ro este Morgana Invest, arată datele Rotld. Aceasta este deţinută într-o participaţie minoritară, de doar 0,0014%, de către Vincenzo Castellano, fostul soţ al cântăreţei Antonia. Participaţia majoritară este deţinută de firma Bambu Tei, al cărei acţionar majoritar este Giosue Castellano, cetățean italian, în vârstă de 51 de ani, unchiul lui Vincenzo Castellano, potrivit datelor Termene.ro, puse la dispoziţia ECONOMICA.NET.

Acesta a fost singurul acţionar al firmei Bambu Tei, care are sediul social chiar la adresa la care funcţiona clubul Bamboo, până în primăvara anului trecut, atunci când în societate au fost cooptaţi doi noi asociaţi: un offshore din Cirpu, KZ WELLS LTD şi Aiello Vincenzo, cetățean italian în vârstă de 28 de ani. Participaţiile lor în firma Bambu Tei sunt minoritare, de 0,0265% din capitalul social.

Pe lângă acţiunile în Morgana Invest, Vincenzo Castellano mai deţine participaţii în alte două firme active din România: Luxury Expert şi Vincast Invest.

Firma Morgana Invest, care are ca obiect de activitate „baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor”, a înregistrat în 2015 afaceri de 8,86 milioane de lei, circa două milioane de euro, şi un profit net de puţin peste un milion de lei şi a funcţioant cu 18 angajaţi, arată datele de la Ministerul Finanţelor.

Firma Bambu Tei, înregistrată în 2006 şi care are ca obiecte de activitate „restaurante”, a avut în 2015 afaceri zero, o pierdere de peste 70.000 de lei şi doar un angajat, arată datele de la Ministerul Finanţelor.

Clubul Bamboo funcţiona fără autorizaţie

Clubul Bamboo nu avea autorizaţie de funcţionare, a declarat Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2, la Digi24.

„Clubul nu avea autorizaţie de construire receptionată, de aceea nu avea autorizaţie de funcţionare. Au fost amendaţi anul trecut pe acest motiv, urmau să fie amendaţi din nou şi să le suspende activitatea. Această suspendare e scriptică, primăria nu are competenţă să continue demersul. Atunci când activitatea este suspendată, ANAF trebuie să vină şi să confişte încasările obţinute pe perioada suspendării” a mai declarat viceprimarul sectorului 2.

Acesta a mai declarat că Bamboo avea un plan de acţiune la incendiu avizat de ISU, dar nu avea dosarul complet pentru a obţine autorizaţia de funcţionare.

„Din această seară începem controale în toate cluburile”, a mai declarat Dan Cristian Popescu.

CITEŞTE ŞI Incendiu la clubul Bamboo din Bucureşti. Clădirea a ars în totalitate, opt persoane sunt internate

Clubul Bamboo a mai ars din temelii şi în 2005, atunci când locaţia de cinci milioane de euro nu a fost asigurată, scria presa la vremea respectivă. Clubul era amplasat pe o suprafata de 4.000 de mp şi format din două corpuri de clădire şi un ponton, fiind construit în proporţie de 80% din lemn. În seara incendiului, în casa de bani a clubului se aflau 40.000 de euro, care au ars împreună cu restul clădirii, scria Jurnalul Naţional.

Te-ar mai putea interesa și
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
Ghidul de finanţare pentru investiţii în capacităţi de producţie a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd, cu alocare financiară de aproape 21 milioane de euro prin Planul Naţional de......
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Ministrul apărării polonez, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a anunţat vineri intenţia guvernului său ca 820 din cele 1.000 ...
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Armata iraniană a dat de înţeles vineri că nu va răspunde presupusului atac cu drone suferit în noaptea de joi spre ...
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Ministrul apărării rus Serghei Şoigu a declarat vineri că ţara sa îşi accelerează producţia de tancuri şi de sisteme ...