Cine vrea să devină cel mai mare proprietar de malluri din România

Cu un mall deschis săptămâna aceasta la Galați și cu lucrările la Mega Mall demarate, fondul de investiții sud-african NEPI începe construcția la două noi proiecte comerciale.
Andrada Ghira - sâm, 23 nov. 2013, 11:01
Cine vrea să devină cel mai mare proprietar de malluri din România

NEPI a inaugurat joi, 21 noiembrie, mallul Galați Shopping City, construit în timp record: doar şase luni de la începerea lucrărilor. Fondul va demara construcţia unui nou centru comercial în Capitală în ianuarie 2014, iar până la sfârşitul acestui an are în plan începerea lucrărilor şi la un mall în oraşul Târgu-Jiu.

„NEPI a preluat în condiţii favorabile participaţia fostului său partener în proiectul Vulcan Value Centre. Proiectul este închiriat în proporţie de peste 70%, iar Grupul va începe lucrările de construcţie în ianuarie 2014, după obţinerea autorizaţiilor necesare”, se arată în comunicatul companiei, remis Bursei de la Bucureşti.

Compania canadiană Benevo Capital a cumpărat în ianuarie anul trecut 77.000 mp din fosta plaftormă industrială Vulcan, în zona Sebastian, pentru dezvoltarea unui parc de retail. Ulterior, NEPI a devenit partener în aceast proiect. Acum, participaţia deţinută de canadieni a fost cumpărată de NEPI, însă valoarea acestei tranzacţii nu a fost făcută publică de către fondul de investiţii.

În plus, după ce NEPI a cumpărat 70% din firma care deţine terenurl fostei fabrici Electroaparaj, unde lucrările la Mega Mall au început în luna octombrie a acestui an, fondul şi austriecii de la Real4You, care deţin restul de 30% din proiect, au agreat o serie de îmbunătăţiri cu privire la designul centrului comercial.  Activitatea de închiriere decurge bine pe fondul cererii ridicate din partea potenţialilor chiriaşi.

Până la sfârşitul acestui an, NEPI intenţionează să înceapă dezvoltarea la Târgu-Jiu a unui mall similar celui din Galaţi şi Ploieşti, şi care va avea o suprafaţă închiriabilă brută de 27.000 mp.

NEPI a dezvoltat zone comerciale în oraşele mici

„În perioada octombrie-noiembrie 2013 au fost finalizate şi deschise în Petroşani, Sfântu Gheorghe şi Sighişoara trei zone comerciale adiacente Kaufland . Acestea se adaugă zonei comerciale din Alexandria, a cărei deschidere a fost anunţată în rezultatele financiare consolidate condensate neauditate pentru perioada de şase luni încheiată la 30 iunie 2013″, se mai arată în anunţul companiei.

NEPI devine astfel cel mai activ dezvoltator de spaţii comerciale de pe piaţa românească şi are mari şanse ca la finalizarea proiectelor să depăşească Argo Real Estate la capitolul cel mai mare proprietar de spaţii comerciale moderne din România. Cu deschiderea de la Galaţi, NEPI a ajuns la un portofoliu de 200.000 mp de spaţii comerciale, în timpo ce Argo deţine 271.000 mp de spaţii comerciale în patru proiecte (Sibiu Shopping City, Suceava Shopping City, ERA Park Iaşi şi ERA Park Oradea).

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...