ANALIZĂ: Clasamentul spitalelor private care au avut cele mai mari afaceri în 2014

Firma care operează spitalul Ponderas, singurul spital din România specializat în chirurgie metabolică de avangardă, a avut în 2014 cele mai mari afaceri dintre toate societăţile cu profil spitalicesc din ţara noastră, reiese dintr-o analiză ECONOMICA.NET. Spitalul Monza din Capitală şi spitalul Pelican din Oradea urmează în topul spitalelor private care au înregistrat cele mai mari afaceri anul trecut. Toate spitalele private din top 10 au avut anul trecut afaceri mari decât în 2013. 
Cristina Şomănescu - Dum, 27 sept. 2015, 21:00
ANALIZĂ: Clasamentul spitalelor private care au avut cele mai mari afaceri în 2014

ECONOMICA.NET a realizat clasamentul societăţilor cu profil spitalicesc care au avut cele mai mari afaceri în 2014, în funcţie de bilanţurile firmelor de profil, comunicate la Finanţe.

Două firme cu profil spitalicesc din top trei şi-au cvintuplat, respectiv triplat profitul net în 2014.

Concret, firma prin care operează spitalul Ponderas şi-a cvintuplat profitul net în 2014 faţă de cel raportat în 2013, iar societatea prin care operează spitalul Pelican din Oradea a avut profit net de peste trei ori mai mare decât în anul 2013, reiese din calculele făcute pe baza informaţiilor din bilanţurile societăţilor.

Toate firmele cu profil spitalicesc din top 10 au avut afaceri nete mai mari în 2014 decât în anul 2013, potrivit datelor analizate de ECONOMICA.NET.
Cea mai mare creştere a afacerilor nete în 2014 dintre spitalele din top 10 a raportat-o spitalul Monza a cărui cifră de afaceri netă a urcat de peste trei ori faţă de nivelul din 2013.

Două spitale din top 10 au raportat în 2014 profituri nete de peste trei ori mai mari decât în 2013: spitalul Pelican din Oradea (pe locul trei la nivel naţional, după afacerile rulate anul trecut) şi Hyperclinica MedLife-Genesys (poziţia a opta în topul naţional după nivelul afacerilor rulate).

Iată clasamentul societăţilor cu profil spitalicesc care au făcut cei mai mulţi bani anul trecut:

Singurul spital din România specializat în chirurgie metabolică de avangardă a avut cele mai mari afaceri în 2014 dintre toate spitalele private din ţara noastră.

Delta Health Care SRL care deţine spitalul Ponderas, singurul din România specializat în chirurgia obezităţii, a avut cele mai mari afaceri nete în 2014, dintre toate firmele care operează unităţi private cu profil spitalicesc din România.

Ponderas este singurul spital din România specializat în chirurgie metabolică de avangardă şi singurul centru de excelenţă în chirurgia metabolică şi bariatrică din Estul Europei, cu dublă acreditare – europeană şi americană.

Spitalul Ponderas a încheiat anul 2014 cu afaceri nete de 46,45 milioane lei, cu 49,68% mai mari decât în 2013.
Profitul spitalului Ponderas s-a cvintuplat (a urcat de aproape cinci ori) în anul 2014 şi a depăşit 2,04 milioane lei.

Oficialii spitalului Ponderas au spus într-un interviu exclusiv ECONOMICA.NET vă mizează pe venituri cu 25% mai mari în 2015 decât cele încasate anul trecut.

Peste 120.000 de pacienţi au fost trataţi în spitalul Ponderas, de la deschiderea din 2011 până azi, ne-a spus Ana Maria Pascu, director de dezvoltare la Ponderas.
Numărul pacienţilor trataţi în spitalul Ponderas a urcat cu circa 25% în fiecare an, în cei patru ani de activitate, a adăugat Ana Maria Pascu.

Pacientul operat în spitalul Ponderas cheltuieşte, în medie, 20.000 de lei pe serviciile primite în cadrul unităţii medicale

„Este o diferenţă semnificativă între preţurile serviciilor de ambulator şi cele de spital. Pentru servicii de ambulator, pacientul nostru plăteşte, în medie, 100 lei, în timp ce pentru servicii medicale chirugicale, pacientul Ponderas plăteşte, în medie, 20.000 lei, pentru că tratăm patologii complexe cu grad înalt de dificultate, care necesită echipamente şi materiale medicale foarte costisitoare”, a spus Ana Maria Pascu pentru ECONOMICA.NET.

Profilurile pacienţilor trataţi în cadrul spitalului Ponderas: supraponderali şi obezi, cu studii şi venituri cel puţin medii.

În principal, pacienţii care se adresează spitalului Ponderas sunt pacienţii metabolici (supraponderali şi obezi), cu afecţiuni asociate kilogramelor în plus, precum diabetul zaharat tip 2, hipertensiunea arterială, suferinţe osteo-articulare.
Totodată, ni se adresează şi pacienţi care au nevoie de intervenţii chirurgicale laparoscopice pentru alte patologii. Pacienţii Ponderas sunt persoane educate, informate în ceea ce priveşte tehnicile chirurgicale moderne minim invaziv, care caută performanţă în actul chirurgical, persoane cu studii şi venituri cel puţin medii. Din punct de vedere demografic, 50% dintre pacienţii noştri vin din Bucureşti, 50% – din restul ţării, a explicat directorul de dezvoltare al spitalului Ponderas pentru Economica.net.
Spitalul Ponderas are 141 de paturi.

Asociaţii firmei Delta Health Care SRL sunt: medicul chirurg Cătălin Copăescu, cu o cotă de participare de 84.1489%, Ana Maria Pascu cu 1.0013%, Alina-Daniela Ambrozie, Daniela Godoroja şi Mihai Vasile Godoroja, fiecare dintre ei cu o cotă de 4.9499%, au comunicat pentru ECONOMICA.NET oficialii ONRC.

Citeşte aici integral interviul oferit de oficialii spitalului Ponderas exclusiv publicaţiei noastre.

Spitalul Monza, al doilea cel mai mare din ţară în 2014 după afacerile nete raportate.

Centrul Medical Policlinico Di Monza SRL care operează spitalul Monza din Capitală ocupă poziţia a doua în clasamentul firmelor care operează unităţile private cu profil spitalicesc din România cu cele mai mari afaceri în anul 2014.

Spitalul Monza a fost deschis în iulie 2012 ca centru de excelenţă în chirurgia cardiovasculară.
Spitalul Monza are 140 de paturi şi reuneşte următoarele centre specializate: Cardiac Center care oferă servicii integrate de diagnostic, tratament şi reabilitare în cardiologie, cardiologie intervenţională, electrofiziologie şi aritmologie, chirurgie cardiovasculară şi reabilitare cardiovasculară; Cardiopediatric Center – oferă servicii integrate în cardiologie pediatrică, cardiologie intervenţională pediatrică, electrofiziologie şi aritmologie, chirurgie cardiovasculară pediatrică, anestezie şi terapie intensivă pediatrică, reabilitare cardiovasculară; Brain Institute, centrul specializat în neurochirurgie; Cardiostructural Clinic – centru dedicat tratamentului cardiopatiilor congenitale şi al bolilor cardiovasculare complexe prin intervenţii minim-invazive, fără deschiderea toracelui şi oprirea inimii.

Afacerile nete raportate în 2014 de spitalul Monza au crescut de peste trei ori faţă de cele din 2013 şi au depăşit 42,31 milioane lei, potrivit informaţiilor raportate la Finanţe de firma care-l operează, analizate de ECONOMICA.NET.

Centrul Medical Policlinico Di Monza SRL continuă pe pierderi, dar în scădere faţă de cele raportate în 2013. Concret, firma închide anul 2014 cu pierderi nete de 19,97 milioane lei.

Singurul asociat al firmei care operează spitalul Monza este firma Policlinico Di Monza – Casa Di Cura Privata S.P.A. din Milano, potrivit informaţiilor pe care ni le-au comunicat oficialii ONRC.

Spitalul Pelican din Oradea, al treilea cel mai mare din ţară în 2014, după nivelul afacerilor nete înregistrate.

Pelican Impex SRL care operează spitalul Pelican din Oradea este a treia cea mai mare firmă cu activitate spitalicească din România, după afacerile nete pe care le-a avut în 2014.

Spitalul Pelican a încheiat anul 2014 cu afaceri nete de 32.66 milioane lei, cu 9,38% mai mari decât în 2013, şi cu un profit net de peste trei ori mai mare decât în 2013 şi care a depăşit 1,11 milioane lei, potrivit informaţiilor pe care le-am analizat.

Asociaţii firmei care operează spitalul Pelican din Oradea sunt: medicul Ovidiu Gogu Cacuci, cu o cotă de 50%, Marius Adrian Maghiar şi Teodor Traian Maghiar, fiecare dintre ei cu câte 50%, potrivit informaţiilor pe care ni le-a comunicat ONRC.

Spitalul Pelican e o unitate multidisciplinară care are următoarele specialităţi: ortopedie, urologie, chirurgie generală, obstetrică-ginecologie, oftalmologie, ORL, neurochirurgie, gastroenterologie, cardiologie, medicină internă, neurologie, diabetologie, dermatologie.

Euroclinic Hospital SA este a patra cea mai mare firmă cu profil spitalicesc din ţară, după afacerile nete raportate în 2014. Aceasta este una dintre firmele prin care operează reţeaua privată de sănătate Regina Maria.

Euroclinic Hospital SA a încheiat anul 2014 cu afaceri nete de 28,68 milioane lei, cu 18,24% mai mari decât în anul 2013, şi a intrat pe profit în valoare de 913.748,00 lei.

Asociaţii Euroclinic Hospital SA sunt: Centrul Medical Unirea SRL, cu o cotă de participare de 99.983091%, Alexandru Eugen Nicolau, Bogdan Valeriu Martian, ambii cu câte 0.005721%; Dorel Beniamin Butoi, Viorica Ileana Bumbea, Gheorghe Caesar Murgu, fiecare dintre cei trei cu câte 0.000571%; Elena Roxana Carmen Ganescu, Constanta Mirsu, Sorin Constantin Paun, fiecare dintre cei trei cu câte 0.001145%; Georgeta Luminiţa Badescu care areo cotă de participare de 0.000206%, şi nu în ultimul rând Oana Eugenia Istratescu care are o cotă de 0.000113%, potrivit informaţiilor comunicate de ONRC.

Spitalul Sf. Constantin din Braşov, al cincilea cel mai mare spital privat din ţară după afacerile rulate în 2014.

Teo Health SA care operează spitalul Sf. Constantin din Braşov ocupă poziţia a cincea în clasamentul naţional al firmelor cu profil spitalicesc funcţie de afacerile nete rulate în 2014.
Spitalul Sf. Constantin are 92 de paturi şi profil multidisciplinar cu specialităţi chirurgicale (urologie, ORL adulţi şi copii, neurochirurgie, chirurgie generală, chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă, chirurgie pediatrică, ortopedie-traumatologie), specialităţi medicale: oncologie medicală, cardiologie, neurologie, diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, gastroenterologie, şi compartiment ATI.

Acţionarul majoritar al firmei care operează spitalul Sf. Constantin este Ropharma SA din Braşov.
Acţionarii firmei Teo Health SA sunt următoarele firme: Ropharma SA din Braşov, cu 39.00702% din acţiuni, Ideacht Investments SA, cu 18.96038% din acţiuni, Trestok Group Limited din Cipru, cu 12.88453%, Teo Central SRL din Braşov cu 8.76294%, Progresso Investments Limited din Cipru, cu 5.4158%, Rimia Investments LTD din Cipru cu 3.0604%, Onco Inspire Med SRL din Braşov, cu 0.02935%, Damis Med SRL din Braşov, cu 0.24398%.
Lista acţionarilor persoane fizice ai firmei Teo Health SA e formată din Floriean Firu cu 11.05836% din acţiuni (care e şi fondator, alături de Ropharma), Vlad Mihai Teodorescu care are 0.29118% din acţiuni, Mihai Brătescu – 0.1579% din acţiuni, Bogdan Moldovan cu 0.0292% din acţiuni, Luminiţa-Mariana Cîmpeanu cu 0.08037% din acţiuni, Andreea-AnaMaria Moldovan, cu 0.01852% din acţiuni.

 

Spitalul Medicover din Bucureşti, al şaselea cel mai mare din ţară după afacerile nete cu care a încheiat anul 2014.

Medicover Hospitals SRL care operează spitalul Medicover din Capitală este a şasea cea mai mare firmă cu activitate spitalicească din ţară, judecând după cifra de afaceri netă pe care a raportat-o în 2014.
Afacerile Medicover Hospitals SRL au continuat să crească în 2014, depăşind 22,15 milioane lei. Cifra de afaceri a Medicover Hospitals SRL a urcat cu 24% în 2014, faţă de nivelul raporat în 2013, de 17,85 milioane lei în 2013. A scăzut însă ritmul de creştere faţă de intervalul de comparaţie anterior. Dacă în 2013 firma a avut o creştere a afacerilor de 54% faţă de nivelul din 2012, în 2014 creşterea a ajuns la 24% relativ la anul 2013.
Medicover Hospitals SRL a mers în continuare pe pierdere şi se menţine tendinţa de scădere a pierderilor raportate din 2012 încoace.
Firma Medicover Hospitals SRL a raportat pierdere netă de 9,26 milioane de lei în 2014, faţă de 11,09 milioane de lei în 2013.

Asociaţii firmei Medicover Hospitals SRL sunt: ABC Medicover Holdings B.V. din Olanda, cu o cotă de participare de 99%, Medicover Holding Limited din Cipru, cu o cotă de 1%.

Arcadia Hospital SRL, una dintre societăţile prin care operează reţeaua privată de sănătate Arcadia în Iaşi, a şaptea firmă de profil din ţară după afacerile rulate în 2014.

Reţeaua de sănătate Arcadia este cel mai mare furnizor privat de servicii medicale multidisciplinare din regiunea Moldovei şi oferă servicii integrate de policlinică şi spital, în peste 35 de specialităţi medicale, chirurgicale şi conexe.

Arcadia Hospital SRL a încheiat anul 2014 cu afaceri nete de 19,03 milioane lei, cu 7,34% mai mari decât în anul 2013, şi cu profit de 1,47 milioane lei, cu 45,48% sub nivelul anului 2013.

Asociaţii firmei Arcadia Hospital SRL sunt: SC Fiterman Pharma SRL şi SC Solomon Invest SRL, ambele din Iaşi şi fiecare dintre ele cu câte 40%, SC Arcadia Medical Center SRL cu o cotă de 20%.

Genesys Medical Clinic SRL care operează Hyperclinica MedLife-Genesys din Arad e a opta cea mai mare din ţară, după afacerile rulate anul trecut.

Clinica Genesys a fost integrată în grupul MedLife începutul anului 2011, iar acum are peste 25 de specialităţi medicale.
Firma care operează Hyperclinica MedLife-Genesys din Arad a încheiat anul 2014 cu afaceri nete de 18,59 milioane lei, cu 24,62% mai mari decât în 2013, şi cu profit de peste trei ori mai mare decât în anul 2013 şi care a depăşit 2,49 milioane lei.
Firma Genesys Medical Clinic are ca asociat unic societatea Accipiens SA din Arad, potrivit informaţiilor pe care ni le-a comunicat ONRC.

Euromaterna SA operează spitalul de obstetrică şi ginecologie Euromaterna din Constanţa şi e a noua cea mai mare firmă de profil din România după afacerile raportate în 2014.

Spitalul Euromaterna a închis anul 2014 cu afaceri nete de 17,32 milioane lei, cu 10,63% mai mari decât în 2013, şi cu profit net cu 56,77% peste nivelul anului 2013.

Spitalul Euromaterna este deţinut de medicul Ion-Marius Ruşa (cu 50% din acţiuni), Mugurel Dan Raica (care are 35% din acţiuni), Florian Danteş cu 15% din acţiuni, conform informaţiilor pe care ni le-a comunicat ONRC.

Nova Vita Hospital SA care operează centrul medical Nova Vita din Tîrgu-Mureş este a zecea cea mai mare firmă cu profil spitalicesc din România în 2014.

Centrul medical Nova Vita are peste 150 de paturi şi dispune de compatiment de specialităţi chirurgicale (chirurgie generală, ORL, oftalmologie, chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă, neurochirurgie, urologie, ortopedie, ginecologie, chirurgie vasculară şi chirurgie cardiovasculară), ATI, obstetrică fiziologică, neonatologie, terapie intensivă neonatologie, cardiologie intervenţională, îngrijiri paliative, oncologie medicală, recuperare medicală.
Acţionarii firmei Nova Vita Hospital SA sunt Virgil Mailat cu 51% din acţiuni, Laura Mailat şi Delia Elena Mailat, fiecare dintre acestea cu câte 24.5% din acţiuni, potrivit informaţiilor care ne-au fost comunicate de ONRC.

 

Spitalul Clinicco şi spitalul de oncologie Onco Card din Braşov urmează pe poziţiile 11, respectiv 12 în clasamentul unităţilor private care au avut cele mai mari afaceri anul trecut.

 

Clinica privată de ginecologie Gynia din Cluj, centrul de dializă Nefrolmed din Alexandria şi spitalul de obstetrică şi ginecologie Premiere din Timişoara urmează în clasamentul unităţilor private care acordă asistenţă spitalicească şi care au avut cele mai mari afaceri nete în 2014.

 

Precizări metodologice:
Am realizat clasamentul firmelor cu profil spitalicesc după nivelul afacerilor nete rulate în 2014, funcţie de informaţiile cuprinse în situaţiile financiare anuale depuse de către firmele cu activitate cod CAEN 8610, activităţi de asistenţă spitalicească, înregistrate în registrul comerţului la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice.

Te-ar mai putea interesa și
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Rusia nu are nevoie să interzică exporturile de motorină, pentru a răspunde la creşterea preţurilor şi posibilele deficienţe în aprovizionarea cu carburant, după ce atacurile cu drone au......
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale pentru boabe a României a crescut anul trecut cu 9,1% respectiv cu 1,71 milioane de tone, de la 18,861 ...
Autostrada Sibiu – Pitești: Porr a săpat 855 de metri din primul tunel veritabil de autostradă din România VIDEO
Autostrada Sibiu – Pitești: Porr a săpat 855 de metri din primul tunel veritabil de autostradă din România VIDEO
Constructorul austriac Porr a săpat 855 de metri pe ambele fire ale primului tunel veritabil de autostradă din România, ...
Leferman, Berarii României: Suntem la 20% grad de colectare a ambalajelor SGR puse în piaţă
Leferman, Berarii României: Suntem la 20% grad de colectare a ambalajelor SGR puse în piaţă
Gradul de colectare înregistrat prin Sistemul de Garanţie-Returnare (SGR) a înregistrat o creştere exponenţială de ...