Coface România, 4.442 de companii au devenit insolvente în primul semestru al acestui an

Informaţiile de afaceri reprezintă soluţia prin care companiile pot preveni riscul de neplată, în contextul în care, în România, trei din patru firme nu respectă condiţiile de plată, întârzierea plăţii şi neplata crescând riscul de insolvabilitate. Potrivit Coface România, 4.442 de companii au devenit insolvente în primul semestru al acestui an, iar numărul firmelor cu o cifră de afaceri de peste un milion de euro care au intrat în insolvenţă în această perioadă a crescut cu aproape 20%, la 180. 
Economica.net - mar, 21 nov. 2017, 18:02
Coface România, 4.442 de companii au devenit insolvente în primul semestru al acestui an

Conform datelor publicate de Centrala Incidentelor de Plăţi, citate de Coface România, sumele respinse prin instrumentele de plată ale datoriilor în primul semestru al anului curent au crescut cu 49% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent şi reprezintă în total 2,59 miliarde de lei. Valoarea medie a incidentelor de plată în 2017 este de 207.000 lei, reprezentând 80% din valoarea corespunzătoare anului anterior.

‘Deşi numărul insolvenţelor din prima jumătate a anului 2017 este la nivelul minim din ultimii 10 ani, pierderile cauzate creditorilor sunt la cel mai înalt nivel. Este esenţial ca societăţile să se protejeze prin evaluarea periodică a riscului de neplată pe care îl prezintă clienţii, recurgând la date şi informatii profesionale. În România, piaţa informaţiilor de afaceri a ajuns la 3,7 milioane de euro în 2016, în creştere faţă de valoarea înregistrată în anul anterior, de 3,4 milioane de euro. Deşi piaţa este în creştere, numărul companiilor care utilizează date şi informaţii pentru a reduce la minimum riscul de neplată este insuficient. Informaţiile de afaceri reprezintă soluţia prin care companiile pot preveni riscul de neplată’, se arată într-un comunicat al Coface România, remis marţi AGERPRES.

În acest context, principalii jucători de pe piaţa informaţiilor de afaceri – Coface România, Creditinfo Business Information, Creditreform România, DC Invest Information şi Keysfin – au înfiinţat Asociaţia Companiilor de Informaţii de Afaceri (ACIA) pentru a promova informaţiile de afaceri prin rapoarte de credit, acces transparent la informatii şi educaţie financiară.

Membrii ACIA vor beneficia de o relaţie directă cu autorităţile interne şi internaţionale cu privire la aspectele legislative şi administrative, de accesul la tendinţele pieţei şi schimbul de experienţă, alături de un Cod de Conduită despre gestionarea riscului comercial.

‘Informaţiile de afaceri ajută companiile să se dezvolte într-un mediu mai sigur, furnizând un credit comercial mai mare şi atribuind un nivel adecvat al garanţiilor în relaţia cu clienţii riscanţi. Informaţiile de afaceri contribuie la creşterea economiei, oferind mai multă siguranţă şi forţă companiilor’, se precizează în comunicat.

Principalele obiective ale ACIA sunt: asigurarea accesului companiilor la date din surse publice pentru a reduce riscul comercial, reprezentarea intereselor membrilor săi, în raport cu autorităţile locale şi europene şi asigurarea implementării şi respectării reglementărilor locale şi europene.

‘ACIA doreşte să devină o asociaţie cunoscută la nivel naţional, atât pentru furnizorii de informaţii de afaceri, cât şi pentru directorii de risc sau analiştii financiari ai companiilor din România. Invităm companiile interesate de informaţiile de afaceri şi de administrarea creditelor comerciale să se alăture ACIA pentru a crea împreună o schimbare în mediul de afaceri intern, pentru a acţiona ca un think tank şi a lua poziţie cu privire la diverse subiecte-cheie’, a declarat Karim Kheirat, preşedintele ACIA.

Consiliul Director al ACIA este alcătuit din Iancu Guda – director Servicii, Coface România, Aurimas Kacinskas, director general – Creditinfo, Alexandra Miu – director general, Creditreform România & Moldova, Karim Kheirat – director general DC Invest, Roxana Popescu – director general KeysFin.

ACIA a fost înfiinţată în septembrie 2017.

Te-ar mai putea interesa și
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală electrică fotovoltaică de 2,5 MW, investiție ce face parte din strategia de dezvoltare durabilă a companiei, construită de firma autohtonă......
Lista autostrăzilor şi drumurilor expres preluate de CNIR de la CNAIR, după operaţionalizarea sa
Lista autostrăzilor şi drumurilor expres preluate de CNIR de la CNAIR, după operaţionalizarea sa
Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR) a preluat de la Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii ...
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat – Xi Jinping, la întâlnirea cu premierul olandez
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat – Xi Jinping, la întâlnirea cu premierul olandez
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat, a declarat preşedintele chinez Xi Jinping, care l-a primit miercuri ...
Autoritatea pentru concurenţă din Polonia a amendat Amazon cu 7,8 milioane de dolari
Autoritatea pentru concurenţă din Polonia a amendat Amazon cu 7,8 milioane de dolari
 Autoritatea pentru concurenţă din Polonia (UOKiK) a amendat compania americană Amazon cu 31 de milioane de zloţi (7,8 ...