Compania care operează eMAG.ro va fuziona prin absorbţie cu Fashion Days

Dante International SA, compania care operează eMAG, va absorbi Fashion Days Shopping SRL, compania sperând că va genera astfel economii substanţiale prin gestionarea mai eficientă a activelor şi utilizarea globală a resurselor celor două societăţi, cu scopul de a centraliza şi optimiza activitatea, inclusiv prin reducerea costurilor administrative.
Economica.net - mie, 01 mart. 2017, 07:09
Compania care operează eMAG.ro va fuziona prin absorbţie cu Fashion Days

Ambele companii sunt controlate de grupul sud-african Naspers, iar Dante International şi CEO-ul ei, Iulian Stanciu, deţin deja toate acţiunile Fashion Days.

Astfel, eMAG, cel mai mare retailer online, va fuziona cu Fashion Days, cel mai mare retailer de modă, afacerile anuale ale celor două companii însumând peste 2 miliarde lei. Dante International estimează că data efectivă a implementării fuziunii va fi 1 iulie 2017.

„Această fuziune este considerată necesară pentru gestionarea mai eficientă a activelor celor două societăţi prin efectul de sinergie şi prin utilizarea globală a resurselor, cu scopul de a centraliza şi optimiza activitatea, inclusiv prin reducerea costurilor administrative”, se arată în proiectul de fuziune al Dante International SA şi Fashion Days Shopping SRL, publicat de Dante International în Monitorul Oficial.

Astfel, companiile au în vedere obţinerea de economii semnificative prin reducerea structurilor paralele administrative şi de management. „Fondurile necesare desfăşurării activităţii vor fi gestionate mai eficient, ducând la reducerea costurilor aferente”. De asemenea, eliminarea structurilor paralele de conducere va fludiza şi eficientiza procesul decizional.

Fuziunea va simplifica şi procedurile contabile şi financiare de raportare faţă de autorităţile române şi faţă de grupul Naspers, care vor deveni mai rapide şi mai puţin costisitoare.

„Procesul de monitorizare a activităţii desfăşurate şi a rezultatelor obţinute se va simplifica (…) Fuziunea va avea un impact benefic şi asupra gestionării eficiente şi unitare a activelor celor două companii, precum şi a resurselor financiare pe care acţionarii celor două societăţi le alocă desfăşurării activităţii de comerţ electronic. Fuziunea va permite o implementare mai eficientă la nivelul Fashion Days a politicilor grupului Naspers”, se mai arată în proiectul de fuziune.

Din punct de vedere operaţional, fuziunea nu va perturba în niciun fel activitatea Fashion Days. Platforma online de retail de modă va fi preluată ca atare şi îşi va continua activitatea, iar Dante International va prelua toate activele, datoriile şi toţi angajaţii companiei.

În termen de cel mult trei luni de la data publicării proiectului în Monitorul Oficial, acţionarii celor două companii vor fi convocaţi să decidă asupra fuziunii. Acţionarii Dante International, compania care administrează eMAG, sunt grupul Naspers, prin firma MIH B2C Holding BV, înregistrată în Olanda, care deţine 76,84% din acţiuni, şi Iulian Stanciu, CEO-ul companiei, cu restul de 23,16% din titluri. Acţionarii Fashion Days Shopping sunt Dante International, cu 99,99% din acţiuni, şi Iulian Stanciu, care deţine o acţiune.

Fuziunea va fi realizată prin emisiune de acţiuni, Dante International urmând să emită 0,0136 acţiuni noi pentru fiecare acţiune a Fashion Days. Astfel, în urma fuziunii, grupul Naspers va ajunge la o deţinere de 77,2% din capitalul Dante International, iar Iulian Stanciu la 22,8%.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...