Complexul Energetic Oltenia ar putea disponibiliza 1.740 de angajaţi în următorii doi ani

Complexul Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, ar putea disponibiliza 1.000 de angajaţi începând cu data de 1 mai anul curent şi alţi 740 de salariaţi din luna mai a anului viitor, potrivit unui proiect de Hotărâre lansat vineri în dezbatere de Ministerul Energiei, acţionarul majoritar al societăţii.
Economica.net - vin, 21 apr. 2017, 11:35
Complexul Energetic Oltenia ar putea disponibiliza 1.740 de angajaţi în următorii doi ani

Prin aceste măsuri, se urmăreşte eficientizarea activităţii companiei, echilibrarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi îmbunătăţirea indicatorilor economico-financiari, arată proiectul.

„Prin planul de disponibilizare 2017-2018, ca urmare a restructurării, reorganizării şi eficientizării societăţii Complexul Energetic Oltenia se propune disponibizarea a 1.740 de salariaţi, în două etape, respectiv: etapa I – 1.000 salariaţi, începând cu data de 1 mai 2017; etapa II – 740 salariaţi, începând cu data de 1 mai 2018”, arată nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

În ceea ce priveşte influenţa asupra bugetului asigurărilor pentru şomaj a venitului de completare, aferent salariaţilor propuşi pentru disponibilizare, este de 38,3 milioane lei, pentru etapa I (2017-2019), din care 12,77 milioane lei în acest an, şi de 28,36 milioane lei, pentru etapa II (2018-2020).

Iniţial, urmau să fie disponibilizaţi 2.000 de salariaţi de la 1 mai 2017.

În companie lucrează acum 14.300 angajaţi.

Din cei 1.000 de angajaţi care vor fi disponibilizaţi, 550 sunt în prag de pensionare, a declarat luna trecută ministrul Energiei, Toma Petcu, într-un interviu acordat News.ro.

„Am stabilit ca cei 1.000 de oameni, aşa cum am dat mandat să se voteze în adunarea generală, să fie în mod special oameni pensionabili, care sunt în pragul pensionării şi care oricum ar fi plecat”, a completat el.

Complexul Energetic Oltenia a fost înfiinţat în 2011 prin fuziunea Complexurilor Energetice Rovinari, Turceni şi Craiova cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Compania se află de mai mulţi ani într-o situaţie financiară dificilă, înregistrând pierderi de 961 milioane lei (213,5 milioane euro) în 2015.

Ministerul Energiei deţine 77,15% din acţiunile companiei, în timp ce Fondul Proprietatea controlează 21,55% din acţiuni. Restul acţiunilor aparţin Electrocentrale Grup (0,84%) şi Societăţii pentru Închiderea – Conservarea Minelor.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Marex Technology DOO Belgrade, filiala sârbească a grupului polonez care activează pe piața soluțiilor de epurare a apelor uzate, a deschis o entitate juridică la Arad....
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
Compania națională TAROM așteptă acordul de la Comisia Europeană pentru un ajutor de 80 de milioane de euro, în timp ...
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în magazinele Kaufland din Bulgaria
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în ...
Ultragreens (Fresh Microgreens S.R.L.), business antreprenorial fondat de către Cristian Tudor care operează în Prahova ...
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
După lansarea CX-60, noua Mazda CX-80 este al doilea model pentru piața din Europa din grupul „Large Product" al companiei. ...