Conflict în Siria: Franţa a întreprins un al doilea atac aerian asupra grupării Statul Islamic

Franţa a efectuat în noaptea de joi spre vineri un al doilea atac aerian împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria, a anunţat ministrul apărării francez Jean-Yves Le Drian, potrivit agenţiei de presă AFP.
Economica.net - vin, 09 oct. 2015, 09:31
Conflict în Siria: Franţa a întreprins un al doilea atac aerian asupra grupării Statul Islamic

‘Avioane Rafale au lansat bombe asupra unei tabere de antrenament (a SI). Obiectivele au fost atinse’, a declarat Le Drian la postul de radio francez Europe 1, precizând că vor urma şi alte atacuri ‘în locuri unde SI se organizează pentru a ne ameninţa’.

Cele două bombardiere Rafale, care au decolat din Emiratele Arabe împreună cu mai multe Rafale de acompaniere, au ţintit din nou un centru de antrenament al SI din Raqa, fieful organizaţiei, la fel ca în timpul primului atac francez din 27 septembrie.

‘Ştim că există în Siria, în special în împrejurimile Raqa, centre de antrenament ale combatanţilor străini a căror misiune nu este să lupte pentru SI în Levant, ci să vină în Franţa, în Europa, pentru a comite atentate’, a afirmat Le Drian.

Amintind că ‘duşmanul Franţei este Daech’ (acronimul arab al SI), ministrul francez al apărării a acuzat Rusia că a lovit în proporţie de ’80-90 la sută’ alte ţinte decât SI, pentru a proteja regimul de la Damasc.

‘De aproximativ zece zile, acţiunile militare ruse nu vizează Daech, ci în mod prioritar securitatea lui Bashar al-Assad’, a insistat Jean-Yves Le Drian. Rusia ‘consideră că trebuie protejat Bashar al-Assad, iar noi considerăm că Bashar nu face parte din soluţie’, a spus ministrul francez.

Avioanele coaliţiei conduse de SUA zboară într-un spaţiu aerian din ce în ce mai ‘aglomerat’, de la începutul intervenţiei ruse, la 30 septembrie, existând riscul unor incidente, chiar dacă bombardierele ruse operează mai ales în nordul şi vestul Siriei.

‘Există riscul unor incidente, iar faptul că un avion de vânătoare rus a încălcat spaţiul aerian turc constituie un exemplu. Este nevoie de o mare vigilenţă’, a subliniat Le Drian.

Acesta a afirmat, de asemenea, că SI foloseşte populaţia civilă drept scuturi umane, în Irak şi Siria, ceea ce complică operaţiunile. ‘Daech s-a organizat în aşa fel încât copii, femei şi civili să fie în prima linie’, a mai spus ministrul francez.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...