Consilierii Primăriei Sectorului 3 au majorat capitalul social al Algorithm Residential cu 60 de milioane lei pentru consolidarea Halei Laminor

Consiliul local (CL) sector 3 a aprobat, joi, majorarea capitalului social al societăţii Algorithm Residential cu 60 de milioane de lei, bani necesari pentru punerea în siguranţă şi consolidarea Halei Laminor.
Economica.net - joi, 11 ian. 2018, 17:04
Consilierii Primăriei Sectorului 3 au majorat capitalul social al Algorithm Residential cu 60 de milioane lei pentru consolidarea Halei Laminor

‘Se aprobă majorarea capitalului social al societăţii Algorithm Residential S3 SRL cu suma de 60.000.000 de lei în vederea majorării capitalului social al societăţii Algorithm Construcţii S 3 SRL, sumă necesară lucrărilor de execuţie a obiectivului ‘Hala Laminor”, se arată în proiectul de hotărâre adoptat.

În expunerea de motive a proiectului se arată că suma de 60 de milioane de lei este necesară în vederea lucrărilor de execuţie având ca obiect punerea în siguranţă, reabilitarea şi consolidarea construcţiei Hala Laminor, fabrica de ţevi Republica situată în Bucureşti, pe bulevardul Basarabia nr. 256.

Realizarea lucrărilor se va efectua în conformitate cu mai multe documente, printre care se numără avizul favorabil din 2016 din partea Ministerului Culturii, autorizaţia de construire din 3 aprilie 2017 emisă de Primăria Municipiului Bucureşti, un proiect tehnic de execuţie pentru punerea în siguranţă.

Printr-o hotărâre a CL sector 3 din 28 decembrie 2017 s-a aprobat acordarea unui mandat preşedintelui Consiliului de Administraţie al Algorithm Residential S3 SRL pentru majorarea capitalului social al Algorithm Construcţii S 3 SRL cu 60 de milioane de lei necesari obiectivului ‘Hala Laminor’.

În raportul de specialitate se aminteşte că, în temeiul împuternicirii exprese a CGMB, CL sector 3 a dispus printr-o hotărâre din 29 martie 2017 înfiinţarea Algorithm Residential S3 SRL cu obiect principal de activitate lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.

Algorithm Construcţii S3 SRL a fost înfiinţată în baza unei hotărâri a CL sector 3 din 30 mai 2017. Societatea care ca obiect de activitate lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, asociat unic al acesteia fiind Algorithm Residential S3 SRL.

‘Facem partea de consolidare şi punere în siguranţă a Halei Laminor (….) vorbim despre o hală de peste 7 hectare’, le-a precizat jurnaliştilor Alexandru Coşocariu, reprezentant Algorithm Construcţii S 3 SRL referitor la suma de 60 de milioane de lei.

Alin Panait, preşedintele Consiliului de Administraţie al Algorithm Residential S3 SRL, a menţionat că cei 60 de milioane de lei vor fi transmişi Algorithm Construcţii S 3 SRL.

‘Am cerut o sumă de bani, 60 de milioane de lei, am primit solicitare de la Algorithm Construcţii, au nevoie de mărire de capital, prin urmare am solicitat mai departe (…) vom transmite mai departe suma imediat ce o vom primi’, a afirmat Panait.

Ana Iulia Galbenu, consilier local al USR, a spus că în expunerea de motive a proiectului este aceeaşi motivaţie ca în vara lui 2017, când s-au alocat 22 de milioane de lei pentru majorarea capitalului social al Algorithm Residential. Ea a menţionat că din această sumă 15 milioane de lei s-au dus către Algorithm Construcţii, ajungându-se la un capital social de 23 de milioane de lei pentru această societate, care mai primeşte în urma hotărârii de joi alte 60 de milioane de lei.

‘Este vorba despre acelaşi proiect ca data trecută, ce a fost deja votat, data trecută a fost împuternicire, v-a explicat colegul meu, Coşocariu, preşedintele Consiliului de Administraţie de la Construcţii în şedinţa trecută, acum e şi o hotărâre de Consiliu pentru virarea sumei’, a spus Panait.

În replică, Galbenu a menţionat că l-a rugat pe colegul lui Panait să treacă în proiect, deci într-o formă scrisă, nu verbal.

În altă ordine de idei, Panait le-a spus jurnaliştilor că Algorithm Residential S3 SRL are de realizat extinderi la patru şcoli, valoarea lucrărilor conform contractului fiind de 24 de milioane de lei cu TVA inclus.

‘În prezent avem un contract prin care avem patru obiective de realizat: la Şcoala 89 facem o extindere, la parter vor fi săli de clasă (…) o sală de sport, la Şcoala 21 va fi o sală de sport cu anexe, la Şcoala 81 vor fi săli de clasă, parter, etajul 1 şi etajul 2, iar la Şcoala 196 va fi o sală de sport conexă (…) sunt lucrări de extindere – corpuri separate, anexe la şcoli’, a declarat Panait.

El a precizat că lucrările au început la sfârşitul lui 2017 la şcolile nr. 89 şi nr. 21. Panait a menţionat că, la şcolile nr. 81 şi nr. 196, lucrările vor demara în primăvară.

El a adăugat că, potrivit contractului, lucrările se vor termina în 12 luni de la data începerii lor.

Te-ar mai putea interesa și
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Preşedinta în exerciţiu a Republicii Moldova, Maia Sandu, este favorită în perspectiva viitoarelor alegeri prezidenţiale din toamnă, în timp ce principalul său contracandidat, fostul......
Comandantul armatei estone cere dublarea bugetului apărării pentru ca ţara sa să poată respinge un atac rusesc
Comandantul armatei estone cere dublarea bugetului apărării pentru ca ţara sa să poată respinge un atac rusesc
Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa ...
Burduja: Plafoanele preţurilor la energie şi gaze la clienţii finali rămân până la 31 martie 2025
Burduja: Plafoanele preţurilor la energie şi gaze la clienţii finali rămân până la 31 martie 2025
Plafoanele preţurilor la energie electrică şi gaze naturale la clienţii finali vor rămâne până la 31 martie 2025, ...
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
Perioada în care nu se aplică sancţiuni pentru nerespectarea termenului-limită de 5 zile lucrătoare prevăzut pentru ...