Consiliul ASF a aprobat două proiecte de Normă referitoare la fondurile de pensie privată şi facultativă

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a aprobat, în şedinţa de joi, proiectul de Normă privind capitalul social al administratorului fondului de pensii administrat privat şi proiectul de Normă privind capitalul social al administratorului de fonduri de pensii facultative, care actualizează cadrul legal secundar cu prevederi care se referă la provenienţa şi modificările aduse capitalului social al administratorilor de fonduri de pensii.
Economica.net - joi, 11 iun. 2015, 16:15
Consiliul ASF a aprobat două proiecte de Normă referitoare la fondurile de pensie privată şi facultativă

Potrivit unui comunicat al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), cele două norme vor fi supuse unui proces de consultare publică, timp de 10 zile, urmând a fi afişate în acest scop pe site-ul instituţiei. 

De asemenea, în şedinţă au fost prezentate şi aprobate situaţiile financiare anuale şi raportul anual de activitate ale Fondului de Garantare a Drepturilor din Sistemul de Pensii Private (FGDSPP) pentru anul 2014 şi a fost aprobată iniţierea unui program de educaţie financiară adresat tinerilor din învăţământul preuniversitar denumit „Să vorbim despre piaţa financiară ne-bancară”.

Tot în şedinţa de joi, consiliul a aprobat prospectul întocmit în vederea admiterii la tranzacţionare pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti a acţiunilor emise de IAR Ghimbav. 

Consiliul ASF a aprobat, totodată, admiterea la tranzacţionare pe sistemul alternativ de tranzacţionare administrat de BVB a acţiunilor unui număr de 33 noi societăţi, precum şi retragerea de la tranzacţionare şi/sau radierea din evidenţele ASF a acţiunilor societăţilor Avicola Braşov, Sinec Maramureş, Transcolecta Bucureşti şi Justechnology Bucureşti. 

În plus, Consiliul ASF a aprobat la tranzacţionare pe sistemul alternativ de tranzacţionare administrat de SIBEX – Sibiu Stock Exchange acţiunile unui număr de 4 noi societăţi: ICERP SA Ploieşti, Romanofir Tălmaciu, Turnătoria Centrală Orion Câmpina şi Petal Huşi. 

Cu acelaşi prilej, a fost aprobată eliberarea Certificatului de Înregistrare a Valorilor Mobiliare pentru produsele structurate emise de Erste Group Bank şi SSIF Broker Cluj Napoca, au fost propuşi pentru avizare şi reavizare 126 de agenţi în vederea desfăşurării activităţilor de marketing pentru fonduri de pensii, fiind retrase avizele pentru alţi 63 agenţi de marketing, a fost aprobată sancţionarea unor societăţi comerciale şi de brokeraj pentru încălcarea obligaţiilor ce le revin. 

Consiliul ASF se întruneşte în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcţionare şi pentru supravegherea eficientă a pieţelor financiare non-bancare, a participanţilor şi operaţiunilor pe aceste pieţe.  

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este instituţia care autorizează, reglementează, supraveghează şi controlează entităţile care activează pe piaţa financiară non-bancară din România. 

Te-ar mai putea interesa și
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul militar pentru Ucraina, blocat în Congresul american de mai multe luni de zile şi care ar urma să fie supus la vot sâmbătă, "nu va putea să schimbe nimic" în ceea ce priveşte......
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – surse
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – ...
Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă ...
Vamă nouă cu Ungaria: Deschiderea punctului de trecere a frontierei la Beba Veche ajunge pe masa Guvernului
Vamă nouă cu Ungaria: Deschiderea punctului de trecere a frontierei la Beba Veche ajunge pe masa Guvernului
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) propune aprobarea prin Hotărâre a Guvernului deschiderea punctului ...
Pintea, Ministerul Agriculturii: Peste 2,39 miliarde de euro au intrat în conturile fermierilor, până astăzi
Pintea, Ministerul Agriculturii: Peste 2,39 miliarde de euro au intrat în conturile fermierilor, până astăzi
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a virat în conturile fermierilor peste 2,39 miliarde de ...