Continental AG are la dispoziţie 4-5 miliarde de euro pentru achiziţii

Continental AG, al doilea mare producător european de componente auto şi anvelope, are la dispoziţie 4-5 miliarde de euro pentru achiziţii dar pentru acest an nu are planuri de preluări masive, a afirmat marţi directorul general Elmar Degenhart, la Salonul Auto de la Detroit, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 16 ian. 2018, 13:00
Continental AG are la dispoziţie 4-5 miliarde de euro pentru achiziţii

Obiectivul companiei este să-şi întărească operaţiunile non-auto, parţial prin preluări ale unor firme, cum ar fi Veyance Technologies, un producător de curele de transmisie şi furtunuri industriale, pentru a-şi reduce dependenţa de divizia auto, unde se obţin 60% din veniturile grupului.

‘Avem la dispoziţie până la 4-5 miliarde de euro, dar nu este estimată o tranzacţie masivă, cum a fost achiziţionarea Veyance în 2014, pentru 1,4 miliarde de euro. Totuşi, avem idei pentru preluări mai mari, dar pe termen mai lung’, a afirmat şeful companiei germane.

Acesta a adăugat: ‘Sincronizarea este întotdeauna foarte importantă şi valoarea companiei trebuie să fie adecvată. Nu vom plăti un preţ inacceptabil doar pentru că avem bani la dispoziţie’.

Separat, Elmar Degenhart a declarat că profitabilitatea ar putea scădea uşor anul acesta, pe fondul cheltuielilor cu fabricile de anvelope şi al potenţialei creşteri a preţurilor materiilor prime în semestrul doi din 2018.

Săptămâna trecută, Continental a avertizat că marja de profit ar putea scădea la 10,5% anul acesta, de la 10,8% în 2017.

Continental, o companie cu o cifră de afaceri anuală de 44 de miliarde de euro, are două divizii principale. Divizia auto, care produce şasiuri şi elemente de siguranţă, precum şi interioare, în timp ce divizia de anvelope regrupează marca de anvelope cu acelaşi nume şi ContiTech, un producător de benzi rulante pentru vehicule off-road.

Pe piaţa din România, Continental are aproximativ 5.000 de angajaţi la uzine din Timişoara, Sibiu şi Braşov.

Te-ar mai putea interesa și
UE va impune taxe la importurile de cereale din Rusia şi Belarus – Financial Times
UE va impune taxe la importurile de cereale din Rusia şi Belarus – Financial Times
Uniunea Europeană să pregăteşte să introducă taxe vamale la importurile de cereale din Rusia şi Belarus, în ideea de a-i linişti pe fermieri şi unele state membre, informează Financial......
Reîncep scumpirile la carburanți. Cu cât au crescut azi prețurile la benzină și motorină
Reîncep scumpirile la carburanți. Cu cât au crescut azi prețurile la benzină și motorină
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a crescut azi prețurile la  benzină și motorină, după patru ...
Programul Rabla 2024, lansat oficial la uzina Ford Otosan din Craiova
Programul Rabla 2024, lansat oficial la uzina Ford Otosan din Craiova
Astăzi, la ora 10.00, debutează programul Rabla 2024, cu cele două componente ale sale - Clasic și Plus. Iată toate ...
Scăderea comenzilor de la Ikea și a celor din industria auto germană pun presiune pe exportatorii români. Cîrlănaru, CITR: Numărul insolvențelor va rămâne constant, cel al concordatelor va exploda
Scăderea comenzilor de la Ikea și a celor din industria auto germană pun presiune pe exportatorii români. Cîrlănaru, ...
Țările din Europa, Germania, Franța, Italia sunt cele care și-au diminuat volumul cererii. Pentru industria mobilei este ...