Continental nu va efectua achiziţii semnificative în următoarele luni – Wolfgang Schaefer

Continental AG, al doilea mare producător european de componente auto şi anvelope, nu intenţionează să efectueze achiziţii semnificative în următoarele luni, după ce în februarie a cumpărat grupul american Veyance Technologies, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - joi, 31 iul. 2014, 09:57
Continental nu va efectua achiziţii semnificative în următoarele luni - Wolfgang Schaefer

‘Nu ne aşteptăm la o altă preluare majoră în următoarele luni’, a afirmat joi directorul financiar al companiei germane, Wolfgang Schaefer, într-un interviu acordat Reuters.

Pe de altă parte, Continental, care şi-a redus datoria netă şi deţine lichidităţi de aproape şase miliarde de euro, va continua să analizeze oportunităţile de preluare a unor companii mai mici din afara sectorului auto, a explicat Schaefer. Acesta a adăugat că firma este în grafic pentru a înregistra în 2014 al cincilea an consecutiv de vânzări record, estimate la 34,5 miliarde de dolari, în pofida fluctuaţiilor valutare. Continental a anunţat recent că în viitor se va orienta pe achiziţii care sunt profitabile şi care îi vor spori independenţa faţă de industria auto.

Criza din Ucraina afectează afacerile Continental în Rusia dar compania obţine mai puţin de 1% din veniturile grupului de pe piaţa rusă, a subliniat directorul financiar al companiei germane. ‘Nu ne aşteptăm la redresarea situaţiei în următoarele luni’, a declarat Schaefer, adăugând că producţia auto în Rusia a scăzut în primul semestru cu 10%.

Joi, acţiunile Continental au scăzut cu 2,4%, la 160,80 euro, la Bursa de la Frankfurt. Anul acesta, titlurile au urcat cu 0,8%, evaluând compania la 32,1 miliarde de euro (43 miliarde de dolari).

În trimestrul doi din 2014 profitul operaţional ajustat a urcat cu 2,6%, la 1,005 miliarde de euro, în linie cu estimările analiştilor de 1,006 miliarde de euro, în timp ce veniturile au scăzut cu 0,2%, la 8,53 miliarde de euro, din cauza fluctuaţiilor valutare. Euro s-a apreciat anul acesta faţă de monedele din Argentina, Chile şi Rusia.

Continental se aşteaptă acum ca profitul operaţional ajustat să fie în jur de 11% din vânzări în 2014, în timp ce prognoza anterioară indica o marjă de profit de cel puţin 10,5%.

În februarie, compania a plătit 1,4 miliarde de euro pentru Veyance Technologies în ideea de a-şi întări divizia ContiTech de produse din plastic şi cauciuc.

Odată cu preluarea Veyance Technologies, proporţia veniturilor generate de Continental din afara industriei auto va creşte până la 32% de la 28%. Obiectivul grupului german este să majoreze această proporţie până la 40%.

Pe piaţa din România, Continental are aproximativ 5.000 de angajaţi la uzine din Timişoara, Sibiu şi Braşov. AGERPRES/(AS – autor: Mihaela Dicu, editor: Andreea Marinescu)

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...