UPDATE Conturile Petrotel blocate, livrările oprite. Reţeaua Lukoil cere carburanţi de la Petrom, Rompetrol

Conturile Petrotel Lukoil ar fi fost blocate încă de ieri, iar livrările de marfă au fost oprite, fiind supuse sechestrului, potrivit mai multor surse independente, contactate de ECONOMICA.NET.  Reţeaua de benzinării Lukoil-România a cerut carburanţi de la Rompetrol şi OMV Petrom, până când va fi posibilă aprovizionarea de la rafinăria grupului din Bulgaria.
Economica.net - vin, 03 oct. 2014, 13:49
UPDATE Conturile Petrotel blocate, livrările oprite. Reţeaua Lukoil cere carburanţi de la Petrom, Rompetrol

Procuratura ar fi blocat conturile rafinăriei Petrotel – Lukoil din Ploieşti, în contextul investigaţiilor privind presupusele fraude de evaziune fiscală şi spălare de bani, potrivit informaţiilor culese de ECONOMICA.NET de la surse din domeniu.

De asemenea, au fost sistate livrările de marfă, inclusiv de carburanţi pentru reţeua de benzinării Lukoil România, instituindu-se sechestrul asigurător. Cei de la Lukoil România au solicitat, în această dimineaţă, carburanţi de la companiile petroliere concurente, Petrom şi Rompetrol. 

Achiziţia de carburanţi de la rafinăriile concurente este o practică întâlnită, în condiţiile în care, din diverse motive, în special opriri programate pentru revizii, rafinăria nu poate alimenta propria reţea de staţii.

Reţeaua de circa 300 de benzinării a Grupului Lukoil din România urmează să fie aprovizionată cu carburanţi de la OMV Petrom şi Rompetrol, care ar fi primit solicitări încă de azi dimineaţă, au spus sursele citate. Deşi fac parte din acelaşi grup, rafinăria Petrotel Lukoil şi reţeua de benzinării a Lukoil România SRL sunt firme diferite, controlate prin entităţi diferite ale Grupului Lukoil.

Conturile rafinăriei ar fi fost blocate încă de ieri, când procurorii de la Curtea de Apel Ploieşti, şi mai mulţi  inspectori din cadrul Direcţiei Generale Vamale şi ai Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală au făcut percheziţii timp de mai multe ore.

Citeşte şi

Percheziţii la rafinăria Petrotel Ploieşti. Suspiciuni de evaziune fiscală de 230 de milioane de euro

Petrotel este a treia rafinărie din România, după Petromidia şi Petrobrazi. Reţeaua de benzinării a grupului Lukoil este, la rândul ei, a treia ca mărime din România, după cea a OMV Petrom şi a Rompetrol.

Grupul rus Lukoil mai operează o rafinărie în Bulgaria, în portul Burgas, cea mai mare din zona noastră.

 

Rafinăria Lukoil Ploieşti şi-a întrerupt activitatea – Agerpres

Rafinăria Lukoil Ploieşti şi-a întrerupt vineri activitatea. Potrivit unor surse din interiorul rafinăriei, procesul de oprire a instalaţiilor a început vineri după-amiază şi durează 24 de ore până când acesta va fi finalizat.

Dana Dănulescu, specialist principal relaţii publice în cadrul Grupului Lukoil, a declarat, pentru AGERPRES, că reprezentanţii companiei nu doresc să comenteze această informaţie.

„Nu confirm, nu infirm, nu comentăm. Nu dorim să comentăm”, a spus sursa citată.

Conform unui comunicat remis, vineri, în jurul prânzului, de Lukoil, anchetatorilor li s-au pus la dispoziţie „documente financiare şi resurse informaţionale electronice ale rafinăriei”, fără ca la adresa companiilor din cadrul grupului şi a angajaţilor să fie înaintate învinuiri.

„La adresa companiilor Grupului LUKOIL şi angajaţilor acestora nu au fost înaintate învinuiri. Procesul de producţie în cadrul Rafinăriei Petrotel Lukoil Ploieşti nu s-a oprit, iar în momentul de faţă acest proces continuă în regim normal”, se arată în documentul citat.

Te-ar mai putea interesa și
Record după record pentru aur – Cotaţiile pe pieţele internaţionale au sărit din nou de 2.200 dolari/uncie. Cea mai mare valoare din istorie la cursul BNR
Record după record pentru aur – Cotaţiile pe pieţele internaţionale au sărit din nou de 2.200 dolari/uncie. Cea ...
Aurul creşte azi, 28 martie 2024, şi atinge un nou record la cursul BNR. Este cea mai mare cotaţie din istoria României pentru gramul de aur (327,8351 lei). Precedentul record a fost atins pe 27......
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, ...
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori ...
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.