Criza politică din Germania: Conducerea partidului lui Merkel se întâlneşte în această seară

La o săptămână după eşecul discuţiilor exploratorii de formare a unei coaliţii, liderii Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a cancelarului german Angela Merkel urmează să se întâlnească, duminică seară, la Berlin pentru discutarea altor opţiuni, informează dpa.
Economica.net - Dum, 26 nov. 2017, 08:15
Criza politică din Germania: Conducerea partidului lui Merkel se întâlneşte în această seară

În ciuda câştigării celei mai mari părţi a votului în alegerile federale germane din septembrie, partidul lui Merkel încă nu s-a apropiat de formarea unui guvern.

Cancelarul s-a declarat sâmbătă împotriva unor noi alegeri, adăugând că politicienii au responsabilitatea de a lucra cu rezultatele alegerilor.

La reuniunea de la ora 18.00 (17.00 GMT), liderii CDU sunt de aşteptat de asemenea să discute o întâlnire planificată joi între Merkel şi Horst Seehofer de la CSU, filiala bavareză a CDU, cu liderul social-democrat (SPD) Martin Schulz şi preşedintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier.

‘Evident că nu ştiu cum vor merge lucrurile în următoarele zile’, a declarat Merkel la o conferinţă a partidului sâmbătă în statul Mecklenburg-Vorpommern (nord). ‘Ar fi de preferat dacă am putea forma foarte repede un nou guvern’, a adăugat ea.

Steinmeier, el însuşi membru al SPD al lui Schulz, a spus că este împotriva altor alegeri, în timp ce şeful CSU Seehofer a declarat pentru ziarul german Bild am Sonntag că ar prefera o întoarcere la o mare coaliţie.

Ţara este în prezent guvernată de un guvern interimar alcătuit din CDU, CSU şi SPD.

De la alegerile din septembrie, social-democraţii lui Schulz au exclus constant perspectiva de a se alătura din nou conservatorilor lui Merkel, declarând că vor să se întoarcă la rolul de opoziţie politică în Bundestag-ul german.

Te-ar mai putea interesa și
Tarifele de transport şi de distribuţie pentru gazele naturale și energia electrică vor intra într-o nouă perioadă de reglementare – Silvia Vlăsceanu (HENRO)
Tarifele de transport şi de distribuţie pentru gazele naturale și energia electrică vor intra într-o nouă perioadă ...
Tarifele de transport şi de distribuţie energie electrică şi gaze naturale vor intra într-o nouă perioadă de reglementare, iar o metodologie aflată în consultare publică prevede......
Și Hidroelectrica testează piața: a scos la vânzare energie cu livrare în 2025, la prețul de 90 de euro/MWh. A vândut-o
Și Hidroelectrica testează piața: a scos la vânzare energie cu livrare în 2025, la prețul de 90 de euro/MWh. A vândut-o
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a ieșit, după multă vreme, la vânzare de ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Stratum Energy România, compania care operează perimetrul de gaze naturale Poduri din județul Bacău, de către Emma Lambda Limited
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Stratum Energy România, compania care operează perimetrul de gaze naturale ...
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care compania cipriotă Emma Lambda Limited intenționează să preia ...
Kârgâzstanul a blocat de astăzi funcționarea TikTok, pentru a proteja sănătatea copiilor. Organizațiile neguvernamentale denunță cenzura impusă de Guvern
Kârgâzstanul a blocat de astăzi funcționarea TikTok, pentru a proteja sănătatea copiilor. Organizațiile neguvernamentale ...
Aplicaţia TikTok nu mai funcţionează începând din această joi în Kârgâzstan, la cererea serviciilor de securitate ...