Cu cât s-ar fi scumpit abonamentele la cablu, dacă Romtelecom ar fi păstrat canalele PRO

Plata Romtelecom a unei taxe de trei ori mai mari către Pro TV S.A ar fi dus la scumpirea abonamentelor de televiziune către clienţii finali cu cel puţin cinci lei pe lună. 
laurentiu.matache - vin, 04 ian. 2013, 11:00
Cu cât s-ar fi scumpit abonamentele la cablu, dacă Romtelecom ar fi păstrat canalele PRO

Surse din piaţă au declarat pentru ECONOMICA.NET faptul că preţurile abonamenteleor la televiziunea DTH şi IPTV ar fi crescut cu până la 20% în funcţie de pachetul deţinut de utilizator.

În momentul de faţă tarifele prcaticate de Romtelecom sunt de 6,08 euro pentru pachetul Variat/iVariat cu până la 70 de canale incluse, 8,56 euro pentru pachetul Extra/iExtra cu până la 95 de canale incluse şi 12,28 euro pentru pachetul Maxim/iMaxim cu până la 123 de canale incluse.

Pentru a nu duce la scumpirea abonamentelor şi pentru a se evita scoaterea canalelor PRO din grila, Romtelecom a propus Pro TV S.A. realizarea unui pachet special.

„Creșterea acestor costuri de către ProTV S.A., care nu sunt în concordanță cu realitățile pieței, ar fi implicat în mod automat costuri mai mari pentru abonamentele clienților Romtelecom, compromis pe care compania nu este de acord să-l accepte. Romtelecom și-a arătat toată deschiderea în timpul acestor negocieri,  propunând grupului ProTV S.A. inclusiv constituirea unui pachet separat pentru aceste canale, disponibil pentru un cost suplimentar, însă și această variantă a fost declinată”, au declarat reprezentanţii Romtelecom într-un comunicat de presă.

Operatorul a înlocuit canalele Pro TV S.A. cu HBO, HBO Comedy, BBC Knowledge, Comedy Central Shorts, BBC World News, France 24, MTV Hits, Mooz Hits, iar pentru abonaţii cu receptoare HD vor fi introduse canalele Eurosport 1 HD şi Shorts HD. În plus pentru platforma IPTV se introduc canalele Mooz Dance şi Mooz Dance HD. Romtelecom introdus toate canalele Dolce Sport şi în pachetul Variat.

„Ca urmare a cererilor financiare nerezonabile exprimate de Pro TV S.A. către Romtelecom, negocierile dintre cele două părţi au eşuat. Din 3 ianuarie 2013 cele 11 canale ale grupului nu mai sunt disponibile pe platformele Romtelecom, cu excepţia canalului Pro TV care poate fi recepţionat în continuare pe platformele IPTV şi CATV ale Romtelecom”, se arată în mesajul companiei către abonaţi din data de 3 ianuarie 2013.

Potrivit Romtelecom, persoanele care doresc să beneficieze de canalul Pro TV pot suna la 1930 pentru a solicita conectarea prin tehnologiile IPTV şi CATV.

Romtelecom zice că este dispusă la discuţii în continuare

Romtelecom este dispus să continue să găsească o soluţie amiabilă, cu obiectivul de a cădea de acord asupra unui preț stabil și corect pentru transmiterea canalelor grupului PRO. „Sperăm în continuare că Pro TV S.A  va înțelege realitățile pieței din România și se va gândi la consumatorii săi”, au mai spus aceştia.

Potrivit unor surse din piaţa, compania Pro TV S.A. a solicitat Romtelecom un preţ de trei ori mai mare pentru drepturile de retransmisie al celor 11 canale de televiziune (Pro TV, Pro TV HD, Pro TV International, Acasa TV, Acasa TV HD, Acasa GOLD, MTV, VH1, Sport RO, Sport RO HD şi Pro Cinema).

Pro TV S.A. vine cu această solicitare în condiţiile în care preţurile percepute de operator pentru serviciile de televiziune nu au crescut, puterea de cumpărare este tot mai afectată de criză, iar cel mai accesibil divertisment vine prin intermediul micului ecran.   

Compania a introdus recent canalele Pro TV, Acasă TV, Sport RO, Acasă GOLD şi Pro Cinema pe platforma online VOYO.ro, al cărei management este asigurat de Costi Mocanu. Clienţii care se abonează la serviciile online plătesc un tarif promoţional de 1.24 euro TVA inclus pentru două luni, urmând să plătească 3.72 euro TVA inclus după expirarea promoţiei.

‘Romtelecom şi ProTV S.A. negociază de mai multe luni cu privire la continuarea difuzării celor 11 canale TV ale grupului, pe platformele de televiziune ale Romtelecom. Având în vedere că, până la acest moment, nu s-a ajuns la nicio concluzie, există o probabilitate ridicată ca, începând cu 3 ianuarie 2013, Romtelecom să fie nevoită să înceteze difuzarea celor 11 canale ale ProTV, inclusiv MTV România şi VH1’,declarau în decembrie reprezentanţii Romtelecom.

Potrivit operatorului, în toată această perioadă s-a negociat cu bună credinţă cu partenerul ProTV S.A şi s-au făcut ‘toate eforturile pentru a proteja interesele financiare ale clienţilor săi pentru a avea un abonament la un preţ rezonabil.

‘Pe parcursul negocierilor, ProTV S.A. a solicitat Romtelecom o creştere semnificativă a costurilor de difuzare pentru cele 11 canale ale grupului, ceea ce ar presupune, în mod automat, costuri mai mari pentru clienţii Romtelecom”, se arată în comunicatul Romtelecom.

La rândul său, trustul ProTV a menţionat într-un comunicat de presă, publicat pe propria pagină de internet, faptul că ‘succesul financiar al distribuitorilor de canale de televiziune, precum Romtelecom, se bazează în primul rând pe atractivitatea Pro TV şi a altor canale româneşti’, fapt ‘care determină într-o proporţie covârşitoare decizia de abonare’.

Posturile companiei Pro TV S.A. nu vor dispărea şi din grila operatorului Next Gen, companie deţinută de Romtelecom.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...