Cum arată şi ce ştie să facă noul Ford românesc, competitor direct al Dacia Duster

Prin lansarea producţiei modelului Ecosport la Craiova, Ford se poziţionează pentru a profita de creşterea puternică a segmentului SUV-urilor compacte în Europa, care a ajutat Dusterul să ajungă printre cele mai bine vândute maşini.
Economica.net - lun, 24 iul. 2017, 20:31
Cum arată şi ce ştie să facă noul Ford românesc, competitor direct al Dacia Duster

Modelul nu este asamblat în prezent în vreo ţară UE şi a fost adus în Europa în 2014, succesul comercial fiind până acum discutabil. Este construit pe platforma Fiesta şi va fi disponibil şi cu motorizările turbo EcoBoost de un litru, produse de câţiva ani şi la Craiova.

Povestea modelului Ecosport începe în 2003 în Brazilia, SUV-ul compact fiind până în ziua de azi unul dintre cele mai bine vândute pe piaţa sud-americană. A doua generaţie a Ecosport a fost lansată în 2012, ocazie cu care Ford a introdus modelul pe pieţele din Asia de sud-est şi în Europa. Modelul Ecosport 2017 aduce ca noutate posibilitatea optării pentru motorizări turbo Ecoboost de un litru, în trei cilindri pe benzină.

În România, modelul Ecosport este disponibil cu motorizarea Ecoboost de 125 cai-putere sau cu motorul diesel DV5 de 1,5 litri care poate dezvolta până la 95 de cai. Toate variantele au tracţiune pe faţă, cu excepţia unei opţiuni cu motor de 2 litri pe benzină, tracţiune integrală şi cutie automată în şase trepte vândută doar pe piaţa SUA.

SUV-urile compacte sunt unul dintre cele mai dinamice segmente ale pieţei auto europene în această perioadă, cu o creştere de peste 16% în primul trimestru al acesui an, dublă faţă de media pieţei. Ecosport a crescut cu 26% în Europa în primele trei luni din 2017, la peste 18.000 de maşini vândute, potrivit datelor carsalesbase.com, cea mai puternică creştere din segment. Trebuie ţinut cont însă de efectul de bază, Ecosport pornind de la zero în 2014.

Lider de piaţă pe segmentul SUV-urilor compacte este Renault Captur, cu de trei ori mai multe maşini vândute în primul trimestru din 2017 faţă de concurentul de la Ford. Dacia Duster este pe locul patru, cu vânzări duble în Europa faţă de Ecosport.

Ford Ecosport este disponibil pe piaţa din România la preţuri porninid de la 13.610 euro, prag care ia în calcul toate discount-urile posibile şi bonusurile care pot fi accesate prin programul Rabla.

La exterior, Ecosport adoptă un design frontal agresiv, cu o grilă masivă şi garda la sol înaltă, care aminteşte de SUV-urile grele tipic americane. Datorită plafonului ridicat, SUV-ul compact care va fi asamblat la Craiova oferă spaţiu generos la interior, unde poate primi până la patru pasageri.

La capitolul confort, toate dotările aşteptate: scaunul şoferului este reglabil în şase direcţii, opţiune de scaune încălzite faţă, sistem key-free, comenzi pe volan, torpedou răcit cu aer condiţionat, sistem de climatizare, materiale pentru izolarea acustică, parbriz încălzit şi oglinzi exterioare încălzite.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...