Cum arată Vodafone City, noul sediu al Vodafone România (GALERIE FOTO)

Vodafone România şi-a mutat majoritatea angajaţilor în noul sediu central, situat în clădirea Globalworth Tower, ridicată de compania de dezvoltări imobiliare a omului de afaceri grec Ioannis Papalekas la intersecţia Şoselei Pipera cu Barbu Văcărescu şi Calea Floreasca, lângă centrul comercial Promenada. Vodafone a ocupat nouă din cele 26 de etaje ale imobilului şi a investit "câteva milioane de euro" în amenajarea spaţiilor, a declarat Ravinder Takkar, CEO Vodafone România, în timpul prezentării oficiale a noului cartier general al companiei.
Economica.net - Dum, 31 iul. 2016, 15:54
Cum arată Vodafone City, noul sediu al Vodafone România (GALERIE FOTO)

Takkar a început prin a le explica jurnaliştilor prezenţi că una dintre chestiunile care au stat la baza deciziei de a amplasa sediul central aici a fost accesul facil pentru angajaţi la locaţie, deservită de Calea Floreasca, strada Barbu Văcărescu, transport în comun de suprafaţă şi metrou.

Zona aflată la intersecţia Şoselei Pipera cu strada Gara Herăstrău, Calea Floreasca şi strada Barbu Văcărescu este însă una dintre cele mai aglomerate din Capitală. Metroul M2 Berceni-Pipera este cea mai facilă cale de acces la orele de vârf având în vedere traficul intens, însă zecile de mii de persoane care lucrează în zonă trebuie să înfrunte aglomeraţia şi în subteran: la orele dimineţii sau în jurul orei 17:00, când se vine şi se pleacă de la serviciu, călătorii sunt nevoiţi să aştepte mai multe trenuri de metrou pentru a avea loc.

Circa 30.000 de persoane lucrau la începutul anului în clădirile de birouri situate în apropierea staţiei de metrou Aurel Vlaicu. Alţi peste 10.000 de „corporatişti” au fost mutaţi în zonă în prima jumătate a acestui an, iar în cinci ani se estimează că numărul lor va depăşi 50.000, fără a pune la socoteală noile proiecte care se vor construi între timp în zona Pipera.

Vodafone are vecini de vază: Huawei şi casa de avocatură NNDKP în aceeaşi clădire, Orange, Carrefour, Wipro sau Adecco în imediata vecinătate.

ECONOMICA.NET v-a prezentat anul trecut şi sediul Orange, situat în aceeaşi zonă.

Compania a mutat în noul sediu 2.300 de angajaţi de la trei alte locaţii din Bucureşti şi dispune de aproape 18.000 de metri pătraţi în clădire. „Este pentru prima dată când am reuşit să-i aducem aproape pe toţi într-un singur loc”, a spus Takkar.

Spaţiile au fost amenajate pe baza conceptului Vodafone City, dezvoltat de Vodafone România împreună cu consultanţi externi, respectând toate standardele impuse de grup. Dezvoltarea şi execuţia au durat aproximativ patru luni, iar designul se bazează pe spaţii deschise, numeroase camere pentru şedinţe şi conferinţe şi zone de recreere. „Nimeni nu are birou”, a spus Takkar, care lucrează de la o măsuţă, cot la cot cu angajaţii.

„A costat mulţi bani, câteva milioane de euro. (Investiţia) este similară altor centre Vodafone din Europa, ca spaţiu, ca tehnologie, suntem chiar puţin mai avansaţi pentru că, fiind o clădire complet nouă, am profitat de cele mai recente tehnologii şi inovaţii. Am adoptat idei şi de la mutări care au avut loc în ultimii ani la Vodafone Germania, Vodafone Italia”, a mai afirmat Ravinder Takkar.

El a precizat că spaţiul închiriat în clădirea Globalworth este utilizat aproape în totalitate, însă ar mai putea adăuga „câteva sute de angajaţi” şi ar putea închiria chiar mai multe etaje în clădire, dacă va fi cazul. Vodafone ocupă etajele 1-8, mezaninul şi o parte din parter.

Vodafone România este al doilea mare operator de comunicaţii mobile din România, cu peste 9 milioane de clienţi şi venituri anuale din servicii de aproape 700 de milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Symmetrica investește 48 milioane de euro în cea mai mare fabrică de pavele şi borduri vibropresate din Sud-Estul Europei, lângă București
Symmetrica investește 48 milioane de euro în cea mai mare fabrică de pavele şi borduri vibropresate din Sud-Estul Europei, ...
Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton, anunță o nouă investiție în cea mai mare fabrică de pavaje și dale din beton din......
Franţa – Parlamentul corsican aprobă textul reformei constituţionale pentru autonomie
Franţa – Parlamentul corsican aprobă textul reformei constituţionale pentru autonomie
Corsica a făcut încă un pas către obiectivul autonomiei în cadrul Republicii Franceze: parlamentul regional de la Ajaccio ...
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul Otopeni
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul ...
CFR Călători informează că începând cu data de 31 martie 2024, în activitatea de transport feroviar se va trece la ...
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală electrică fotovoltaică de 2,5 MW, investiție ce face parte din strategia ...