Cum blochează Primăria Sectorului 2 intrarea în Capitală a Autostrăzii Bucureşti – Ploieşti. UPDATE Reacţia Primăriei

Deşi avansează cu lucrările, constructorul ciotului de 3,3 kilometri de la intrarea în Capitală a Autostrăzii Bucureşti - Ploieşti mai are de trecut un hop: să dărâme un canton CFR, pentru a finaliza pasajul peste calea ferată. Autorizaţia de Desfiinţare a clădirii a fost eliberată abia marţi de către Primăria Sectorului 2.
Economica.net - lun, 06 nov. 2017, 22:01
Cum blochează Primăria Sectorului 2 intrarea în Capitală a Autostrăzii Bucureşti - Ploieşti. UPDATE Reacţia Primăriei

UPDATE Marţi, 7 noiembrie, ora 16:30

Primăria Sectorului 2 a eliberat marţi, 7 noiembrie, Autorizaţia de Desfiinţare solicitată pentru demolarea clădirii care stă în calea Autostrăzii Bucureşti – Ploieşti.

În urma articolului publicat de către ECONOMICA.NET, reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 au transmis următoarele precizări:

„În data de 23.10.2017, CNAIR depune la Centrul de Relații cu Publicul, Ghișeul nr. 9, documentația pentru emiterea Autorizației de Desființare „canton CFR” înregistrată cu nr. 98.904;
– în data de 26.10.2017, urmare analizării documentelor depuse, s-au solicitat, comform legislației în vigoare, completări, prin adresă oficială, și anume:
– realizarea memoriilor și planșelor aferente DTAD în conformitate cu Legea nr. 50 / 1991 și Ordinului nr. 839 / 2009, respectiv semnarea și ștampilarea de către un arhitect cu drept de semnătură;
– depunerea dovezii înregistrării proiectului la OAR;
– taxa de TIMBRU DE ARHITECTURĂ în valoare de 100,50 lei.

Urmare solicitării Primăriei Sectorului 2, CNAIR depune documentația completată în data de 02.11.2017 (joi) cu nr. de înregistrare 103.278.

În data de 03.11.2017 (vineri) Direcția Urbanism, Cadastru și Gestionare Teritoriu, analizează documentația înregistrată cu nr. 103.278, redactează Autorizația de Desființare semnată de arhitectul șef al sectorului 2.

În data de 07.11.2017 s-a eliberat Autorizația de Desființare cu nr. 571 / 28 „G”.

Dorim să facem precizarea că Primăria Sectorului 2 a analizat, întocmit, semnat și eliberat autorizația mai sus-menționată în mai puțin de patru zile lucrătoare din momentul în care documentația depusă a fost completă și nicidecum „de câțiva ani” așa cum a apărut în articolul dumneavoastră”.

„Pe primii 3,325 km ai Autostrăzii A3 București-Ploiești, între Șos. Petricani și Str. Popasului, se lucrează într-un ritm foarte bun, iar constructorul (Aktor) are toate șansele să finalizeze lucrările în vara anului 2018 dacă autoritățile responsabile rezolvă și ultima problemă importantă de pe acest segment: exproprierea clădirii din imediata apropiere a căii ferate București-Constanța”, remarcă şi reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură (API), care au publicat o nouă filmare cu drona a acestei porţiuni de autostradă.

„Exproprierea și demolarea efectivă a construcției sunt necesare pentru a putea finaliza pasajul peste calea ferată. La finalul lunii septembrie raportul de progres oficial indica un procent de execuție în teren de aproximativ 52% pentru acest lot de autostradă. Așteptăm de la CNAIR emiterea raportului aferent lunii octombrie”, mai spun reprezentanţii API.

Pentru demolarea cantonului CFR a fost înaintată o solicitare către Primăria Sectorului 2 pentru Autorizaţia de Desfiinţare, au explicat reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Până la momentul publicării articolului, Primăria Sectorului 2 nu eliberase însă acea Autorizaţie.

De asemenea, contactat prin email, Mihai Mugur Toader, primarul Sectorului 2, nu a răspuns la întrebările ECONOMICA.NET până la momentul publicării acestui articol.

În afară de Sectorul 2, Autostrada Urbană s-a mai blocat şi în Voluntari. Dar, datorită unor modificări legislative, Ministerul Transporturilor a emis pe 5 iulie Autorizaţia de Construire pentru o secţiune de 850 de metri din Autostrada Bucureşti – Ploieşti (A3) fără PUZ de la Primăria Voluntari.

Noul termen contractual de finalizare al acestui sector al A3 este august 2018. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în februarie 2016 iar termenul de finalizare iniţial era noiembrie 2017, conform contractului. Perioada de garanție acordată lucrărilor este de 48 de luni de la data semnării Procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor.

Compania de Drumuri a semnat în decembrie 2015 contractul pentru construcţia a 3,3 kilometri din autostrada Bucureşti – Ploieşti care intră în Capitală prin zona Petricani. Contractul de proiectare și execuție a fost atribuit Asocierii Aktor – EuroConstruct Trading 98 şi are o valoare totală de 129,18 milioane de lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată de la bugetul de stat.

Deşi valoarea contractului pare mare la prima vedere, circa 30 de milioane de euro pentru 3,3 kilometri, trebuie precizat că sectorul de autostradă in cauză este unul cu câte trei benzi pe sens şi prevede şi realizarea a două poduri pentru autostradă, unul peste strada Popasului şi altul peste calea ferată Bucureşti-Constanța. Pe lângă finalizarea celor două mari noduri incluse în contract (centura Bucuresti şi Moara Vlăsiei), proiectul vizează şi amenajarea unor noduri rutiere la Strada Popasului şi în zona Gherghiței – Petricani.

Te-ar mai putea interesa și
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un moment de referință în istoria colecției de automobile. ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, pentru cumpărarea unui parc eolian
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, ...
Vista Bank a acordat companiei Alive Wind Power One, parte a Grupului Premier Energy PLC, un credit de investiții în sumă ...
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 de miliarde de dolari
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 de miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...