Cum i-a umilit Samsung pe cei de la Apple chiar la ei acasă

Vineri dimineaţă la 01:00, ora României, Samsung a lansat la New York noul Galaxy S 4, cel mai puternic telefon de pe piaţă. Dar oare de ce au ales coreeni să lanseze smartphone-ul tocmai acasă la Apple?
laurentiu.matache - vin, 15 mart. 2013, 22:00
Cum i-a umilit Samsung pe cei de la Apple chiar la ei acasă

Dacă producătorii iPhone şi-au obişnuit fanii cu conferinţe corporatiste în care cuvântul laudă este la el acasă, Samsung a ales să lanseze noul Galaxy într-o atmosferă artistică unde fiecare nouă funcţionalitate pe care o încorporează telefonul a fost prezentată printr-un moment teatral.

A fost una dintre acele conferinţe de presă unde cuvântul de ordine a fost spectacol, un eveniment care te făcea practic să îţi doreşti să afli mai mult despre noul device în loc să te adoarmă în scaun aşa cum se întâmplă la Apple.

Coreenii le-au dat o mare lecţie celor de la Apple demonstrându-le că pot fi mai buni chiar şi în patria iPhone-ului şi i-a făcut clar să rateze startul pentru viitoarea lansare a iPhone 5S, anunţată pentru această vară. Toate aceste lucruri cred că s-au întâmplat din cauza proceselor interminabile intentate de Apple coreenilor de la Samsung, iar acum a venit timpul pentru „payback”.  

Dacă viitorul iPhone nu o sa se deosebească foarte mult de varianta actuală şi totul este un marketing pur, Galaxy S 4 chiar a venit cu funcţionalităţi noi şi o putere de procesare remarcabilă pentru un smartphone.

Terminalul vine cu un ecran Super AMOLED de 4.99 inci şi o rezoluţie de Full HD de 1920 x 1080 pixeli.La viitorul iPhone 5 nici nu se pune problema de un ecran mai performant.

În ceea ce priveşte puterea de procesare, Galaxy S 4 vine cu ceva. Terminalul este dotat în funcţie de ţară cu un procesor octa-core de 1.6 Ghz sau un quad-core de 1.9 Ghz. Pe când Samsung Galaxy S3 a venit cu un quad-core, iPhone 5 a continuat cu un procesor cu două nuclee.

Galaxy S 4 are o memorie RAM de 2 GB, o memorie internă ce poate ajunge la 64 GB, o cameră principală de 13 megapixeli şi una frontală de 2.1 megapixeli.

Terminalul are o baterie cu o capacitate de 2.600 mAh ce îi va da o autonmie mult mai mare şi va rula cu Android 4.2.2.

Autonomia este o problema parcă fără rezolvare pentru cei de la Apple pentru că şi bateria iPhone 5 lasă de dorit şi nu îţi dă siguranţa că dacă ai scos telefonul de la încărcat dimineaţa bateria te va ţine minimum 12 ore de utilizare rezonabilă.

Din punctul meu de vedere cea mai mare diferenţa dintre Samsung şi Apple este dată de modul în care îşi privesc clienţii.

Dacă Samsung nu mai ştie ce să încorporeze pentru ca gradul de satisfacţie al unui client să fie cât mai mare, Apple parcă decide pentru clienţii săi oferindu-le device-uri cu funcţionalităţi limitate mizând pe marketing.

Nu se ştie pentru cât timp va mai funcţiona reţeta celor de la Apple pentru că şi fanii brandului au început să îşi dorească mai mult.

În ceea ce priveşte designul, noul S 4 seamână foarte mult cu cel al lui Galaxy S 3, dar la prima vedere, deşi nu l-am ţinut în mână, nu îmi dă impresia unui telefon realizat cu materiale ieftine aşa cum s-a întâmplat cu precedentul care a atras critici din partea consumatorilor.

Chiar eu sunt posesor de Samsung Galaxy S 3, iar gradul de deteriorare al carcasei a fost destul de accelerat, iar Gorilla Glass, ecranul rezistent la zgârieturi, a fost doar un mit.

Te-ar mai putea interesa și
Symmetrica investește 48 milioane de euro în cea mai mare fabrică de pavele şi borduri vibropresate din Sud-Estul Europei, lângă București
Symmetrica investește 48 milioane de euro în cea mai mare fabrică de pavele şi borduri vibropresate din Sud-Estul Europei, ...
Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton, anunță o nouă investiție în cea mai mare fabrică de pavaje și dale din beton din......
Franţa – Parlamentul corsican aprobă textul reformei constituţionale pentru autonomie
Franţa – Parlamentul corsican aprobă textul reformei constituţionale pentru autonomie
Corsica a făcut încă un pas către obiectivul autonomiei în cadrul Republicii Franceze: parlamentul regional de la Ajaccio ...
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul Otopeni
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul ...
CFR Călători informează că începând cu data de 31 martie 2024, în activitatea de transport feroviar se va trece la ...
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală electrică fotovoltaică de 2,5 MW, investiție ce face parte din strategia ...