Cum ne minte Facebook. Ce face cu postările noastre

Ad Age, o companie americană cunoscută pentru știrile din publicitate și marketing, a lansat un atac la adresa Facebook.
Economica.net - Dum, 16 sept. 2012, 14:18
Cum ne minte Facebook. Ce face cu postările noastre

Se pare că rețeaua socială le spune utilizatorilor un lucru, iar agențiilor de publicitate, alt lucru. Cu alte cuvinte, Ad Age spune că Facebook și-a mințit utilizatorii, sau au omis să le spună adevărul, scrie Examiner.com.

Facebook susține că folosește foarte rar conținutul de la Status Update pentru afișarea de anunțuri publicitare. Cu toate acestea, de fiecare dată când actualizăm starea pe pagina de Facebook, compania caută cuvinte cheie și fraze în acel status.

Apoi ei folosesc cuvintele cheie și frazele pentru a oferi potențialilor agenții de publicitate date specifice. Facebook le-a spus unor agenții de publicitate că reclamele lor vor fi orientate în mod specific pe baza acestor actualizări ale statusului.

Kristina Tipton, vicepreședintele de marketing de la Cafe Mom, spune că echipa ei a indentificat mai mult de un milion de femei prin targetarea cuvintelor cheie din conversațiile acestora. Prin căutarea unor cuvinte cheie în discuțiile utilizatorilor Facebook, precum „rău de dimineață”, „ultrasunete” sau „test de sarcină”, compania poate direcționa anunțuri publicitar către viitorele mămici.

Reprezentantul Facebook i-a spus Kristinei Tipton că utilizatorii care au postat actualizări ale stării au folosit aceste cuvinte cheie, și prin urmare, reclama va ajunge la persoanele dorite de către agenție.

La polul opus, purtătorul de cuvânt al Facebook, Annie Ta, susține că anunțurile de publicitate sunt orientate către un anumit public țintă doar pe baza like-urilor sau pe baza intereselor pe care un utilizator le adaugă profilului.

Dar, o căutare pe Facebook arată că există o formație numită Morning Sickness, dar care are doar 149 de like-uri și o altă comunitate care are doar 41 de like-uri. Și este puțin probabil ca o activitate atât de restrânsă să atragă un publicitar precum Cafe Mom. Se pare că este o diferență între ceea ce li se spune publicitarilor și ceea ce vrea Facebook să admită.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...