Cum trăieşte cel mai tânăr miliardar din lume GALERIE FOTO

La 24 de ani, Evan Spiegel are deja o avere netă de 1,5 miliarde de dolari. Este un bărbat „tânăr, alb, şi foarte, foarte norocos. Iar viaţa nu e dreaptă”, mai adaugă el la propria descriere.
Economica.net - sâm, 14 mart. 2015, 11:51
Cum trăieşte cel mai tânăr miliardar din lume GALERIE FOTO

Evan Spiegel este unul dintre asociaţii care au creat reţeua de socializare Snapchat.

Evan Spiegel, Reggie Brown şi Bobby Murphy au înfiinţat în 2011 reţeaua de socializare Snapchat. Utilizatorii Snapchat folosesc aplicaţia mai ales ca să posteze fotografii care nu rămân multă vreme vizibile pe site.

Snapchat va primi o investiţie de 200 de milioane de dolari de la gigantul comerţului electronic Alibaba. Compania Snapchat este evaluată la 19 miliarde de dolari şi este sursa avuţiei nete a lui Evan Spiegel, de 1,5 miliarde de dolari, potrivit Forbes, care îl plasează pe locul 1.250 în topul miliardarilor lumii.

Numai 46 dintre miliardarii lumii au sub 40 de ani, iar Spiegel este unul dintre ei.

Evan Spiegel „trăieşte o viaţă fermecată şi o ştie”, scrie Business Insider, care prezintă câteva instantanee ale vieţii a miliardarului.

Spiegel a crescut în Pacific Palisade, enclava exclusivistă a Los Angelesului. Este fiul a doi avocaţi, care chiar dacă au divorţat atunci când fiul lor era în liceu, au avut grijă ca acesta să nu ducă lipsă de răsfăţurile cu care deja îl obişnuiseră.

 

Un Cadillac Escalade a fost prima lui maşină, primită la 16 ani, vârsta la care se poate conduce pe drumurile publice în SUA.

 

Pentru că nu era un răsfăţat iraţional, liceanul a dorit o maşină care să consume mai puţin carburant în oraş şi a cerut  părinţilor lui, în 2008, să-i împrumute un BMW 550i, de 75.000 de dolari. „Maşinile îmi provoacă o bucurie abruptă”, îşi susţinea tânărul cererea.

„The Spiegels” sunt desigur membrii a numeroase clubruri exclusiviste, inclusiv Jonathan Club în Santa Monica şi La Jolla Beach & Tennis Club. Călătoresc des în Europa şi merg cu elicopterul la ski şi snowboarding în Canada.

Evan nu a terminat studiile universitare de la Stanford, dar i-a cunoscut acolo pe co-fondatorii SnapChat. „Nu eram grozavi (cool). Aşa că am încercat să facem lucruri care să fie grozave”, spune co-fondatorul Bobby Murphy.

Cei trei asociaţi au dezvoltat aplicaţia de bază a Snapchat în 2012. Sediul companiei a fost mai întâi în casa tatălui lui Spiegel de pe Toyopa Drive în Palisades. Acolo Tânărul Evan a trăit ani buni, „pentru că chiria e mică”.

 

Prima casă” a celui mai tânăr miliardar l-a costat 3,3 milioane de dolari. Apoi şi-a luat un Ferrari, dar vine deseori acasă cu elicopterul.

Mai multe despre cuceririle şi călătoriile celui mai tânăr miliardar din lume, poze cu George Lucas şi alte vedete în Business Insider.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...