Cum va evolua economia României în următoarele trei luni – sondaj INS

Managerii din industria prelucrătoare, construcţii, comerţul cu amănuntul şi servicii estimează o creştere a activităţii şi a preţurilor în următoarele trei luni, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică (INS).
Economica.net - mar, 28 mart. 2017, 07:20
Cum va evolua economia României în următoarele trei luni - sondaj INS

‘În cadrul anchetei de conjunctură din luna martie 2017, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creşterea volumului producţiei (sold conjunctural +19%). Pentru activitatea de fabricare a băuturilor şi cea a altor produse din minerale nemetalice se va înregistra tendinţă de creştere accentuată (sold conjunctural +52%, respectiv +51). Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +6%). Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +4% pe total industrie prelucrătoare’, se arată în document.

Potrivit estimărilor din luna martie 2017, în activitatea de construcţii se va înregistra, pentru următoarele trei luni, o creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +32%). Managerii estimează creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +10%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează un plus moderat a acestora (sold conjunctural +12%).

‘În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creştere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +7%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra o relativă stabilitate (sold conjunctural +4%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni o scădere a numărului de salariaţi (sold conjunctural -18%). Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creştere moderată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +6%)’, menţionează sursa citată.

Cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +10%).

În sectorul de servicii se estimează creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +6%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +5%).

Te-ar mai putea interesa și
Valul de căldură a dus la numeroase întreruperi ale alimentării de energie electrică în Mexic
Valul de căldură a dus la numeroase întreruperi ale alimentării de energie electrică în Mexic
Mai multe regiuni din Mexic, printre care capitala Ciudad de Mexico, cu cei 9 milioane de locuitori ai săi, au suferit întreruperi ale alimentării cu energie electrică din cauza creşterii......
Au fost instalate primele scări rulante noi în pasajul pietonal de la Piaţa Universităţii
Au fost instalate primele scări rulante noi în pasajul pietonal de la Piaţa Universităţii
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că au fost au fost instalate primele scări rulante noi în pasajul pietonal de ...
Ciucă: România a devenit cel mai important investitor din Republica Moldova
Ciucă: România a devenit cel mai important investitor din Republica Moldova
Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, care deţine şi funcţia de preşedinte al Senatului, ...
Apetitul firmelor din UE pentru investiţii în China a ajuns la un nivel scăzut record
Apetitul firmelor din UE pentru investiţii în China a ajuns la un nivel scăzut record
China îşi pierde strălucirea de principală destinaţie de investiţii, iar firmele încearcă să evite riscurile geopolitice ...