Curierul DPD România, cumpărat de bulgarii de la Speedy, vrea afaceri de 100 milioane lei în 2015

DPD România a livrat anul trecut 4,8 milioane de colete, cu 27% mai mult decât în 2013. Creşterea volumelor s-a datorat în principal comerţului online şi a fost în linie cu creşterea cifrei de afaceri şi a profitului.
Andrada Ghira - mie, 18 mart. 2015, 15:46
Curierul DPD România, cumpărat de bulgarii de la Speedy, vrea afaceri de 100 milioane lei în 2015

Afacerile companiei de curierat au crescut anul trecut cu 14%, la nivelul de 75,5 milioane lei, iar profitul a înregistrat o creştere de 27%, la 3,7 milioane de lei. 

Pentru acest an compania de curierat DPD România estimează afaceri de peste 100 milioane lei, în creştere cu peste 30% faţă de 2014 şi are un plan investiţional  de 15 milioane de euro, ce are ca ţintă poziţia de lider pe piaţa de curierat în zona Balcanilor în 2020. 

În primăvara anului trecut, compania bulgară de curierat Speedy, a semnat un acord preliminar cu GeoPost, subsidiară a grupului francez La Poste, pentru achiziţia firmelor de curierat Dynamic Parcel Distribution (DPD) din România şi GeoPost Bulgaria OOD, parte a unei strategii de extindere în regiune.

Acordul dintre Speedy şi GeoPost prevede preluarea integrală a DPD România şi a GeoPost Bulgaria OOD de către Speedy. Potrivit acordului, GeoPost preia un pachet de 25% din acţiunile Speedy, cu opţiunea de a-şi majora participaţia la peste 50% în 2020.

GeoPost a devenit oficial proprietarul unei participaţii de 25% din compania bulgărească în luna noiembrie a anului trecut, potrivit publicaţiei Capital.bg.

Tranzacţia s-a derulat printr-o reducere a participaţiei acţionarului majoritar Valeri Mektupchian la 66,11%. Restul acţiunilor Speedy sunt tranzacţionate pe Bursa de la Sofia. Tot în luna noiembrie a anului trecut, operatorul bulgar a strâns 10,5 milioane de euro pe Bursă şi are un plan să investească circa 16 milioane de euro în achiziţia GeoPost Bulgaria şi DPD România. Programul de investiţii în cele două noi subsidiare se va derula prin strângerea de fonduri pe Bursă, dar şi prin credite bancare.

Un nou nume pentru DPD

Compania anunţă un nou nume pentru DPD în Europa: DPDgroup care va avea o nouă strategie de poziţionare şi comunicare cu partenerii şi clienţii săi. DPDgroup abordează o identitate vizuală dinamică şi simplă în acelaşi timp, prin care transmite atributele brandului: siguranţă, apropiere de client, profesionalism şi încredere. DPDgroup se identifică, de astăzi, sub noul slogan: DPD – your delivery experts.

„2014 a reprezentat un an cheie pentru dezvoltarea DPD la nivelul regiunii balcanice şi un start bun pentru următorii cinci ani, în care DPD România urmează să joace un rol important în această regiune. Creşterile înregistrate anul trecut la nivel de venituri, volume şi profit se datorează în primul rând sprijinului şi suportului grupului DPD. (…) Anul 2014 mă face să fiu încrezător în atingerea obiectivelor şi viziunii GeoPost în regiune. Vom continua să inovăm şi să creăm servicii cât mai convenabile şi flexibile pentru clienţi, devenind astfel parteneri de încredere ai acestora”, a declarat Lucian Aldescu, CEO DPD România.

DPD România are peste 500 de angajaţi şi francizori şi acces la o rețea europeană de 16.000 de sedii Pickup. DPD România livrează anual 4,8 milioane de colete. DPDgroup este rețeaua de livrare colete a GeoPost, care a înregistrat vânzări de 4,9 miliarde € în 2014. GeoPost este holding-ul deţinut de Grupul francez La Poste.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...