Cutremur violent în Japonia

Un puternic seism cu magnitudinea de 6,8 grade s-a produs sâmbătă în prefectura Nagano din Japonia şi a zguduind violent un perimetru extins timp de peste 10 secunde, mai multe persoane fiind rănite, potrivit agenţiei naţionale de meteorologie şi unor martori citaţi de media locale, transmit AFP şi Reuters.
Economica.net - Dum, 23 nov. 2014, 19:14
Cutremur violent în Japonia

„Cinci persoane au fost prinse sub dărâmături, după ce patru case au fost distruse în localitatea Hakuba”, a transmis postul de televiziune NHK, citând serviciile de intervenţie din provincia Nagano.

Una dintre persoanele de sub dărâmături a fost scoasă, iar echipele de salvare încercau să le găsească şi pe celelalte patru, despre care nu aveau încă nicio informaţie, potrivit aceleiaşi surse. Este posibil ca şi alte persoane să fi fost de asemenea rănite în aceeaşi localitate.

„Am creat imediat o celulă de criză pentru a aduna informaţii. Premierul a cerut să se depună toate eforturile pentru ca priorităţile să fie acţiunile de salvare şi securitatea cetăţenilor”, a comentat purtătorul de cuvânt al guvernului, Yoshihide Suga.

Potrivit unor informaţii, există de asemenea răniţi şi în oraşul Omachi. Alte patru persoane ar fi fost rănite în oraşul Nagano.

Cutremurul s-a produs la ora locală 22.08 (13.08 GMT) la o adâncime de doar 10 kilometri, provocând pene de curent şi întreruperea unei părţi a traficului feroviar. Nu a fost emisă atenţionare de tsunami.

„Este unul din cele mai puternice cutremure din ultimii 100 de ani în această regiune luând în considerare magnitudinea, precedentul datând din 1987”, a explicat, într-o conferinţă de presă, un seismolog al agenţiei de meteorologie.

Cutremurul a avut mai multe replici, dintre care una de 4,3 grade.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul argentinian a redus bugetul universităţilor publice cu 71% – Sute de mii de oameni au ieşit pe străzi pentru a protesta împotriva austerităţii din educaţie
Guvernul argentinian a redus bugetul universităţilor publice cu 71% – Sute de mii de oameni au ieşit pe străzi ...
Sute de mii de oameni au ieşit marţi pe străzi în Argentina pentru a protesta împotriva reducerilor de cheltuieli în domeniul învăţământului superior, relatează dpa....
Infrastructuri energetice au luat foc în regiuni ruse după atacuri cu drone dinspre Ucraina – autorităţi ruse
Infrastructuri energetice au luat foc în regiuni ruse după atacuri cu drone dinspre Ucraina – autorităţi ruse
Infrastructuri energetice au luat foc miercuri în regiunea rusă Smolensk, la circa 400 de km de frontiera cu Ucraina, după ...
Ordinea mondială construită după 1945 este „în pragul distrugerii” – Amnesty International
Ordinea mondială construită după 1945 este „în pragul distrugerii” – Amnesty International
 Ordinea mondială construită după 1945 este "în pragul distrugerii", a avertizat secretara generală a Amnesty International, ...
Biden doreşte să trimită arme în Ucraina „chiar din această săptămână”
Biden doreşte să trimită arme în Ucraina „chiar din această săptămână”
Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat marţi că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în ...