Daimler vrea să achiziţioneze 25% din producătorul italian de motociclete MV Agusta, pentru 30 mil. euro

Grupul german Daimler este în negocieri avansate în vederea preluării unei participaţii de 25% la producătorul italian de motociclete MV Agusta, pentru 30 de milioane de euro (38,6 milioane de dolari), a anunţat, marţi, publicaţia germană 'Sueddeutsche Zeitung', citând surse financiare din Milano, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 21 oct. 2014, 09:48
Daimler vrea să achiziţioneze 25% din producătorul italian de motociclete MV Agusta, pentru 30 mil. euro

Daimler, al treilea producător de automobile de lux din lume şi cel mai mare producător de camioane grele pe plan global, va avea posibilitatea de a-şi majora participaţia la MV Agusta în schimbul unor noi investiţii, susţine ziarul german, anunţând că un acord ar putea fi semnat săptămâna viitoare, scrie Agerpres.

Reprezentanţii Daimler şi MV Agusta, companie deţinută de familia italiană Castiglioni, nu au comentat informaţia.

În iulie 2012, grupul italian Investindustrial a vândut producătorul italian de motociclete Ducati companiei Audi, divizie a firmei auto germane Volkswagen.

Săptămâna trecută, Daimler a raportat o creştere de 29% a profitului operaţional trimestrial al Mercedes-Benz Cars, cea mai mare afacere a companiei germane.

După acest anunţ, acţiunile Daimler au înregistrat la bursa de la Frankfurt cel mai semnificativ avans din ultimele 15 luni. Anul acesta, titlurile producătorului german de vehicule şi camioane au scăzut cu 8,3%, evaluând Daimler la 61,7 miliarde de euro.

În trimestrul trei din 2014, profitul operaţional la divizia de lux Mercedes-Benz Cars a urcat la 1,61 miliarde de euro (2,04 miliarde de dolari), de la 1,25 miliarde de euro în perioada similară din 2013. Livrările globale ale Mercedes au urcat cu 13%, la 1,2 milioane de vehicule în primele nouă luni din 2014.

Daimler a anunţat că îşi menţine estimările privind performanţele din 2014 a diviziilor sale, inclusiv cea de camioane, Daimler Trucks, unde câştigurile de bază trimestriale au urcat cu 17%, la 618 milioane de euro.

Directorul general al Daimler, Dieter Zetsche, vrea ca Mercedes să-şi recâştige poziţia de lider al vânzărilor de automobile de lux, de la rivalele BMW şi Audi, şi să sporească marja de profit a diviziei la 10%. Strategia include lansarea a 30 de modele noi şi reducerea cheltuielilor cu două miliarde de euro, în perioada 2012 – 2014.

Daimler AG, proprietarul Mercedes, şi Volkswagen AG, compania care deţine Audi, vrea să detroneze BMW din poziţia de lider mondial al vânzărilor de automobile de lux până la sfârşitul deceniului. Cei trei producători auto se aşteaptă în 2014 la al patrulea an consecutiv de vânzări record, datorită redresării cererii în Europa.

În iulie 2013, Daimler a inaugurat oficial la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz, fiind create, astfel, circa 250 de locuri de muncă.

Linia de montaj, compusă din două linii principale şi 11 linii secundare, a fost transferată din Germania şi este parţial automatizată. Pentru lucrările de construcţie, asamblare linie şi infrastructură s-au investit aproximativ 30 de milioane de euro şi s-au creat 250 de noi locuri de muncă.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...